Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - November 2021

November 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
December 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Pregled mestnih kolesarskih povezav

Zbor ob 13. uri pred Mestno občino Velenje. 
Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol si bo skupaj z nekaterimi sodelavci in predstavniki posameznih ranljivih skupin ogledal mestne kolesarske povezave. Pregledali bomo, kaj je bilo urejenega v letošnjem letu in ocenili, kje so potrebne izboljšave. Pregled povezav bo potekal v treh skupinah. Ogled bo predvidoma trajal dobro uro.

  Prost vstop
Preberi več »

Kako se je domačijam v Šaleku reklo po domače: Melanšek; Golin

Člani Turističnega društva Šalek so posneli 12 filmov, ki bodo prikazani v 8 zaporednih torkih.

Oče Jože (domačini so ga klicali Joško) in mama Antonija (za domačine Tončka) sta leta 1930 od trgovca Bana kupila trgovino v Šaleku. Med okupacijo so podnevi v trgovino hodili Nemci, ponoči pa partizani.

Jože Melanšek: »Ko sem bil star dve leti in pol, se je rodil brat Mirko. Takrat sem namakal piškote v vino in šel potem proti mostu čez Pako. Ker se me je vino že malo prijelo, sem skoraj padel v vodo. Neki mimoidoči me je obvaroval, da sem ostal živ. Takrat sem najbrž nazadnje pil.«

Franc Razgoršek – po domače Golin: »Kot otrok v osnovi šoli sem služil za pastirja v Doliču. Potem sem se izšolal za rudarja in se zaposlil na šahtu, kjer sem dočakal upokojitev. Pri pustnih karnevalih sem sodeloval z Valencijem in Hudalesom. Za pokop pusta v Šaleku so zadolžili mene in še danes izdelujem pusta Pepija. Snopov (za cvetno nedeljo) sem naredil za en velik tovornjak, tudi največjega sem izdelal. Bil sem aktiven pri Turističnem društvu v Šaleku. Življenje je bilo težko. Njive smo orali s kravami.« 

  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Godalni sekstet Artes Liberales in Nuška Drašček

Abonma Klasika in izven

Nuška Drašček – mezzosopran in Godalni sekstet Artes Liberales:
Mojca Menoni Sikur, Jerica Kozole – violini,
Gea Pantner Volfand, Valentina Mosca – violi,
Martin Sikur, Jošt Kosmač – violončeli.

Program:
R. Wagner: Preludij k operi Tristan in Izolda,
R. Wagner: Pet pesmi na besedila Mathilde Wesendonck,
J. Brahms: Godalni sekstet št. 1 v B-duru, op. 18

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

  Glasbena šola Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 13 €
Preberi več »

Ura pravljic

Ura pravljic je namenjena otrokom, starejšim od treh let.

Z vami bo Vesna Gaber Podhovnik.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Muzikal Vesna

Zaradi velikega zanimanja se na oder Doma kulture Velenje ponovno vrača muzikal Vesna, osnovnošolska priredba klasične zgodbe po filmski uspešnici Mateja Bora iz 60-tih. Samo, Sandi in Krištof se v filmu pripravljajo na maturo. V osnovnošolski zgodbi se pripravljajo na NPZ – nacionalno preverjanje znanja. Fantje bi to izpeljali po liniji najmanjšega odpora, zato iščejo bližnjice, vmes jih seveda malo zmešajo tudi hormoni. Puberteta pač ni enostavna stvar.

Celovečerni muzikal so v koprodukciji s Festivalom Velenje pripravili učenci, mentorji in nekdanji učenci OŠ Mihe Pintarja Toleda. 

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.
  Dom kulture Velenje
  6 € na blagajni Festivala Velenje
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle

Novo bralno sezono pričenjamo z branjem knjige Prežeta s soljo avtorice Raynor Winn. Knjiga sodi med boljše potopisne romane, izdane v zadnjem obdobju.Bralni krožek vodita Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Bralne urice

Bralne urice so namenjene starejšim v domu, ki težko berejo, še vedno pa radi prisluhnejo brani besedi. Bralne urice bo izvajala Bernarda Lukanc.
  Dom za varstvo odraslih Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična joga

Ob poslušanju zgodbice bomo otroke popeljali v svet jogijskih položajev (asan). Z vami bosta Nina Časl in Maja Praprotnik.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Družinsko vodenje: Po kotičkih galerije

Vabljeni na družinsko raziskovanje naše galerijske stavbe, kjer boste spoznali njeno poslanstvo, delo, zbirke in poklice. Družinsko vodenje bo temeljilo na interaktivnem sodelovanju otrok in sprehodu po vseh kotičkih galerije.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Milan Stanisavljević Quintet

Max klub jazz festival 2021
Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 
  Max klub Velenje
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »