Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 22. maj 2021

Maj 2021
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Junij 2021
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

Pletena senčila za luči ob dnevu svetlobe

Ustvarjalna delavnica

Svetovni dan svetlobe smo v nedeljo, 16. 5., želeli obeležili s posebno kreativno delavnico. Ker je bila vremenska napoved slaba, jo bomo izvedli v soboto, 22., in jo povezali z brezplačnim družinskim fotografiranjem ob različnih scenah, ki bodo postavljene na travniku pri Domu kulture Velenje (za lažjo organizacijo se na fotografiranje prijavite: info@festival-velenje.si). V soboto bomo torej izdelali senčilo za svetilo, ki bo dalo posebno atmosfero našemu domovanju. Z malo truda bo lepo čez dan, ko pade noč, pa bo ob prižigu luči ustvarilo posebno kombinacijo svetlobe in senc na naših stenah. S spretnim prepletanjem bomo ustvarili unikatne lučke!


  Titov trg
  vstop prost
Preberi več »

Družinsko ustvarjalno fotografiranje

Zabavno družinsko fotografiranje
Ob nedavnem svetovnem dnevu družin pripravljamo izziv, pri katerem lahko sodelujete vsi člani družine. Od vaše skupne kreativnosti bo odvisen končni rezultat. Mi bomo pripravili pripomočke, vi pa boste s svojimi idejami z njihovo pomočjo ustvarili sceno za fotografiranje. V vaši postavitvi vas bo fotografirala fotografinja Ksenija Mikor, nastale fotografije vaše družine pa vam bomo kasneje tudi poslali. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest: info@festival-velenje.si (točen termin vam sporočimo po prijavi).
Sočasno bo na travniku potekala tudi družinska ustvarjalna delavnica izdelave senčil za luči, ki lahko lepo popestrijo vaš dom.
  travnik pri Domu kulture Velenje
  Vstop prost
Preberi več »

Spoznaj skrivnosti Velenjskega gradu!

Ob tednu družin Muzej Velenje ponuja brezplačno raziskovanje Velenjskega gradu s pomočjo zabavne igre z nalogami. Število sodelujočih je omejeno, obvezne so predhodne prijave na info@muzej-velenje.si.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Glasbene slike: Sanja Mlinar Marin in Rok Rednak

Glasbene slike s terase Galerije Velenje

Sanja Mlinar Marin je profesionalna glasbenica, ki deluje na veliko glasbenih področjih. Po izobrazbi je akademska glasbenica pianistka in profesorica klavirja. Zaposlena je kot prof. klavirja in korepetitorka na velenjski glasbeni šoli. Od leta 1989 je bila prisotna na slovenski glasbeni sceni kot solistka, posnela je 4 samostojne projekte, sodelovala in bila tudi nagrajena na mnogih slovenskih in mednarodnih festivalih, kasneje pa se je bolj usmerila na delovanje v skupinah. Tako je bila od leta 2003 članica in kasneje tudi vodja vokalne skupine BIT, ki je izvajala vokalno a capella jazz in pop glasbo, vokalistka v zasedbi Quatro kvartet, od leta 2004 pa je stalna članica znanega slovenskega vokalnega terceta Katrinas. Sodeluje z različnimi glasbeniki in skupinami, še vedno pa prepeva kot solistka ob lastni spremljavi s klavirjem, kot gostja raznih sestavov, orkestrov, big bendov in godb, deluje kot studijska glasbenica in sodeluje pri različnih glasbenih projektih. Ustvarja tudi avtorsko glasbo in aranžira. Tako bo ravno v kratkem premiera njenega samostojnega projekta, ki je zorel skoraj dve desetletji.

Na klavirju jo bo spremljal Rok Rednak, ljubitelj glasbe in vsestranski inštrumentalist. S svojim petjem in igranjem bosta popestrila sobotno dopoldne v mestu.

  Galerija Velenje (terasa galerije)
  vstop prost
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zlate hruške 2020

V knjižnici Velenje smo na oddelku za otroke in mladino pripravili razstavo ZLATE HRUŠKE 2020. Na ogledu in za izposojo so najboljši sadeži iz knjižne produkcije za otroke in mladino iz leta 2019, ki so dobile priznanje zlata hruška. Priznanje zlata hruška je priznanje Mestne knjižnice Ljubljana, Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo. S priznanjem želi Pionirska opozoriti na pomembnost in kompleksnost založniškega mojstrstva in z nalepko, izpeljano iz znaka zlata hruška, promovira dobre oziroma najboljše mladinske knjige. Vsako leto se podeli priznanje zlata hruška za najboljšo izvirno slovensko mladinsko leposlovno knjigo, za najboljšo prevedeno mladinsko leposlovno delo, priznanje za izvirno slovensko mladinsko poučno knjigo in zlata hruška za prevedeno mladinsko poučno knjigo.

  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Velenjska drevesa: drevesni koncert z borovo liro

Velenje je ZELENO MESTO in drevesa so njegova zelena pljuča. Kata Laštro se je sprehajala po Velenju med hišami, stavbami, nekaj nebotičniki, stolpnicami, med potmi, potkami, cestami. Povsod, med reko Pako in rečicami, med potoki, ki k njej pritečejo z vzhoda, zahoda, severa in juga, med travniki, parki, zelenicami, živijo in rastejo drevesa različnih vrst in velikosti. Med njimi je izbrala nekaj vrst: bor, breza, brest, češnja divja, črni bezeg, črni oreh, ginko, hrast, jerebika, lipovec, macesen, sekvoja, smreka, topol, vrba žalujka. Razstava je posvečena 22. aprilu, svetovnemu DNEVU ZEMLJE in narejena v sklopu projekta ZELENA KNJIŽNICA ZA ZELENO PISMENOST. V sodelovanju s Knjižnico Velenje, MOV in DPM Levi breg Velenje.

  Knjižnica Velenje (Sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »

Nominiranci za nagrado kresnik: najboljši roman leta 2020

Na oddelku za odrasle si lahko ogledate izbor najboljših 10 romanov (izmed 150), ki so bili izdani v letu 2021 in so nominirani za nagrado kresnik ter si knjige tudi izposodite.
  Knjižnica Velenje (oddelek za odrasle)
  Prost vstop
Preberi več »

Medvedje zgodbe

Ogled filmov preko spletne platforme
Kino Velenje prek lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega filmskega programa. Celoten filmski program in nakup filma TUKAJ:


Na spletnem sporedu: od 24. aprila do 23. maja 2021 preko spletne platforme AKMS (link zgoraj ter na spletni strani Festivala Velenje in Kina Velenje)

Paket vsebuje filme Medvedek Bamsi in čarovničina hči, Slavna medvedja zasedba Sicilije ter Ernest in Celestina. Primerno za 5+.


  6,5 EUR
Preberi več »