SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Marec 2021

Marec 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
April 2021
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mi smo kultura

Fotografiranje za fotografski in spletni projekt

V uspešnem fotografskem in spletnem projektu projektu »Mi smo kultura« se dramski igralec Jernej Čampelj predstavlja kot fotograf. Fotografski in medijski (spletni) projekt 172 pogledov delavcev v kulturi je ob letošnji obeležitvi slovenskega kulturnega praznika nosil podnaslov »Poglejte kulturi v oči«. Gre za projekt avtorja, ki v odsotnosti odra ostaja kulturno kreativen, izkazuje živost, hkrati pa je to projekt stotine aktivno povezanih s kulturo, ki so zaradi pandemije ostali brez dela (in mnogi brez kruha). Pa tudi brez prostora za izražanje, brez kulturnih porabnikov (obiskovalcev/spremljevalcev dogodkov), a so našli svoj kulturni modus ustvarjanja na drugačen in inovativen način. Zaradi odmevnosti projekta se fotografska akcija širi, fotografiranje kulturnikov se seli iz Ljubljane v druge slovenske kraje in prihaja tudi v Velenje.

Zaradi zdravstvenih ukrepov epidemije bo fotografiranje potekalo po terminskem dogovoru s fotografom.
Prijave: Facebook, javna skupina #Mi smo kultura ali campelj.nejc@gmail.com

  Dom kulture Velenje (mala dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

PRESTAVLJENO - Nikola Pajanović, violina, in Tea Andrijić, klavir

Abonma Klasika in izven

Nikola Pajanović, violina in Tea Andrijić, klavir

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 13 €
Preberi več »

Kulturna potepanja po celinski Grčiji

Potopisno predavanje Matjaža Šaleja (on-line)

Sodelavec in kulturnik Matjaž Šalej rad potuje. Na predvečer najpomembnejšega grškega državnega praznika – dneva neodvisnosti – bo na spletu v besedi in sliki predstavil svoje kulturno potepanje po celinski Grčiji. Kot kulturolog in geograf počitniška potovanja rad prepleta z odkrivanji kulturnih in umetniških znamenitosti, pri čemer so mu posebej ljube skrite in širši javnosti manj znane zgodbe. V Grčiji je bil štirikrat. S prijateljem sta dvakrat po tri tedne prepotovala skoraj vse pomembnejše zgodovinske prostore celinskega dela Grčije, ki je z antično dediščino zibelka evropske kulture. Izjemni in pomembni kulturni spomeniki so razpršeni tako rekoč po vsej državi. Na svojih odkrivanjih je posnel veliko zanimivih fotografij, v srcu pa mu je ostalo tudi veliko zgodb, katerih najpomembnejši skupni imenovalec sta antična kultura in aktivno popotovanje.

Vabljeni v živo na Zoom - Kulturna potepanja po celinski Grčiji.

Link do Zoom povezave: 


https://us02web.zoom.us/j/89096340977?pwd=UXJaVFBkNjQ4UENmR2hvS1lOem1PZz09

Meeting ID: 890 9634 0977
Passcode: 414964

  Spletno predavanje Festivala Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Trač (muzikal)

Spletni dogodek za abonente Festivala Velenje na predvečer svetovnega dneva gledališča

Vsem abonentom »abonmajev za odrasle« Festival Velenje podarja muzikal Trač ali mnogo hrupa za nič, ki je zadnje veliko avtorsko in režijsko delo prezgodaj umrlega igralca in režiserja Gašperja Tiča. V času gledališko-glasbenega kulturnega mrtvila ob korona krizi, Festival Velenje abonentom poklanja posneto verzijo muzikala TRAČ. Avtor je priredil in v sodobnost postavil eno najslavnejših Shakespearovih komedij Mnogo hrupa za nič, ki jo je Mestno gledališče ljubljansko z izjemno gledališko, glasbeno in plesno zasedbo z velikim uspehom in živo glasbo uprizarjalo kar nekaj sezon.

Trač ali mnogo hrupa za nič
Mestno gledališče ljubljansko
William Shakespeare / Gašper Tič
Muzikal na predvečer svetovnega dneva gledališča

Avtor libreta: Gašper Tič
Avtor glasbe: Davor Herceg
Režiserja: Jaka Ivanc in Gašper Tič

Igrajo: Tanja Ribič, Gregor Čušin, Iva Krajnc Bagola, Tina Potočnik Vrhovnik, Mojca Funkl, Milan Štefe, Jaka Lah, Rok Matek, Filip Samobor, Matic Lukšič, Gaber K. Trseglav / Tomo Tomšič, Rok Prašnikar, Rok Kravanja, Uroš Smolej idr.

  Prost vstop
Preberi več »