SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Februar 2021

Februar 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
       
       
Marec 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

KORONAVIZIJA, Velenje 2021

Spletna predstava v zahvalo velenjskim kulturnim ustvarjalcem - darilo Mestne občine Velenje
Glasbena predstava se bo na šaljiv način dotaknila tegob, ki jih je v naša življenja prinesla zdravstvena kriza. Nova, posodobljena verzija ubranega jamranja, v kateri bo glavno besedo dobil mali človek. V klasičnem evrovizijskem formatu bodo tako spregovorili lokalni glasbeni ustvarjalci, ki bodo skozi pesmi zaupali vse svoje skrite želje in hrepenenja v teh nenavadnih časih ... In kaj bo poleg slave in časti dobil zmagovalec? Ne vemo! Vemo pa, da bomo že na prireditvi in po njej vsi skupaj močno stiskali pesti, da bi bil to prvi in tudi zadnji izbor za koronavizijsko popevko leta! 

Z vami bodo ta večer: Urban in Katarina Meža, The Hišn' band, Ansambel Smeh, Alenka Podpečan in Dejan Ikovic, Jože Doberšek ter komik Uroš Kuzman.

Predstavo si lahko ogledate na YouTube profilu Mestne občine Velenje in ostalih spletnih platformah.
  Prost vstop
Preberi več »

Neki D'shitshit - pogovor z Mrigom in Ghetom

Lokalna ambasadorja street kulture, velenjska raperja Darjan Jeličić – Mrigo in Benjamin Drinić – Ghet, vedno đajsna s svojimi družbenokritičnimi in osebnoizpovednimi komadi, tokrat ne na odru pač pa na vročih stolih! Bomo rekli kako modro.
  Pri tebi doma. Dogodek bo dostopen na Facebook profilu Klub eMCe plac.
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prireditve, dogodki in aktivnosti ob slovenskem kulturnem prazniku

8. februar
Festival Velenje je v elektronski obliki zbral več kot 30 dogodkov, ki jih bodo v Mestni občini Velenje tako v živo kot na spletu pripravili različni organizatorji. Festival in Galerija Velenje, Muzej Velenje, Knjižnica Velenje, Mladinski center Velenje, ZKD Šaleške doline, JSKD-IO Velenje, Šaleško literarno društvo Hotenja, Glasbena šola Velenje, Uroš Kuzman, UVKF, Društvo upokojencev Velenje, velenjske osnovne in srednje šole ter Mestna občina Velenje bodo med drugim povabili na koncerte, razstave, ustvarjalne in pogovorne urice, njihovi kulturni prispevki bodo vzpodbujali k razmisleku in poskrbeli tudi za razvedrilo.

Zbirnik dogodkov v najdete v pripetem dokumentu pod gumbom preberi več.

Vabljeni k ogledu in obisku.
  Prost vstop
Preberi več »