SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - December 2020

December 2020
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
Januar 2021
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Volk in kozlički

Čarobne sobotnice - Čarobni december 2020

Le kdo ne pozna priljubljene ljudske pravljice o razposajenih kozličkih, ki nikoli ne ubogajo svoje mamice? Niti takrat, ko jim prepove skakati po strehi ali odpirati vrata tujcem – še posebej hudobnemu volku! Razigrani otroci so včasih neposlušni in takrat se zgodi tisto, kar se ne bi smelo zgoditi. Mamam koza pravi: »Pri rogatem kozlu! Zdaj bom pa mama morala svoje tri fante rešiti iz volkovega trebuha ...«. Lik volka otroci naravnost obožujejo in ko poslušajo ali gledajo pravljico, kjer nastopa, ponavadi komaj čakajo, da se srečajo z njim. Volk namreč pooseblja strah in nevarnost, hkrati pa otroci vedo, da je le volk iz pravljice. Iz lipovega lesa izrezljana kozja družinica živi v majhni štali, kjer je tudi veliko starinskih predmetov iz naše kulturne dediščine.

Predstavo si lahko ogledate na spletu, najdete jo TUKAJ.

  vstop prost
Preberi več »

Svinjski pastir

Čarobne sobotnice - Čarobni december 2020

Danski pravljičar Hans Christian Andersen je Svinjskega pastirja, zgodbo o razvajeni princeski, ki je na koncu pošteno kaznovana, napisal leta 1841. Komaj 29 let pred njim sta podobno pravljico, Kralja Drozgobrada, napisala brata Grimm, s to razliko, da se pri njiju vse dobro konča in se princesa poboljša. Ker imamo radi srečne konce, so se v Lutkovnem gledališču Velenje odločili združiti obe pravljici v eno. Del predstave je avstrijska ljudska pesem „Ah, ti ljubi Avguštin“, ki jo je skladatelj Marx Augustin napisal leta 1679, torej v obdobju baroka, in odlomek iz  „Menueta v G-duru“ velikana baročne glasbe J.S. Bacha. In ravno razkošen barok je navdihnil tudi kostume in sceno.

Scenarij: Alice Čop
Režija: Alice in Kajetan Čop
Scenografija in tehnologija lutk: Kajetan Čop
Lutke oblikovala: Iveta in Pavel Novotny
Kostumi igralcev: Juma Valenčak
Glasba: Zmago Štih (harmonika), Iza Štih (flavta), Gorazd Planko (produkcija)
Igrata: Vanja Kretič in Mitja Švener

LGV in Festival Velenje

Predstavo si boste lahko ogledali TUKAJ.

  vstop prost
Preberi več »

Božiček pripoveduje: Pika praznuje božič, 1. del

Čarobni december 2020

Hohoho, dragi otroci!

Ker vas letos ne morem obiskati tako na blizu, vam že takoj obljubim, da vas bom na skrivaj obiskal ponoči. Vseeno pa sem se odločil, da vas letos pobožam na prav poseben način – z zgodbico o junakinji, ki jo dobro poznate, z zgodbo o Piki Nogavički pisateljice Astrid Lindgren. Ker imate v Velenju največji Pikin festival, se mi je zdela njena zgodba še kako primerna za letošnje praznike, govori tudi o božičnem času in o eni prav nenavadni stvari - Pika in njena prijatelja Tomaž in Anica namreč nočejo odrasti. Vam zveni kaj znano? Tako bomo ob pripovedovanju preživeli tri večere zapored - in zaključili bomo ravno dan pred božičnim večerom - saj razumete, to je dan, ko imam daleč največ dela v letu! Tudi drugih otroških predstav in delavnic bo te dni veliko po omrežjih, zato vam ne bi smelo biti dolgčas, za to bo poskrbel tudi Festival Velenje.

Bodite zdravi - skupaj z vašimi starši, dedki in babicami, tudi sam se moram že malo čuvati, saj sem že precej star, načrtov in želja pa imam še zvrhan koš!

Uživajte v poslušanju in preživite praznike v najlepši družbi!

    Vaš Božiček

Pripovedovanje pravljice boste lahko spremljali v ponedeljek, torek in sredo od 18. ure dalje na YouTube kanalu, FB in spletni strani Festivala Velenje. TUKAJ

  vstop prost
Preberi več »

Božiček pripoveduje: Pika praznuje božič, 2. del

Čarobni december 2020

Dragi otroci,

letos vas bo Božiček pobožal na prav poseben način - prebral vam bo zgodbo o neustavljivi, igrivi, eni in edini Piki Nogavički pisateljice Astrid Lindgren. Ste prepoznali čudovito ilustracijo Marlenke Stupice? Ker imamo v Velenju največji Pikin festival, je to kar prava izbira, zgodba pa tudi govori o božičnem času in še o eni prav nenavadni stvari - Pika in njena prijatelja Tomaž in Anica namreč nočejo odrasti. Vam zveni kaj znano? Tako bomo ob pripovedovanju preživeli še današnji in jutrišnji večer.

Uživajte v poslušanju in preživite praznike v najlepši družbi!

Pripovedovanje pravljice boste lahko spremljali v torek in sredo od 18. ure dalje na YouTube kanalu, FB in spletni strani Festivala Velenje. TUKAJ.

  vstop prost
Preberi več »

Božiček pripoveduje: Pika praznuje božič, 3. del

Čarobni december 2020

Dragi otroci,

letos vam Božiček prebira zgodbo o neustavljivi, igrivi, eni in edini Piki Nogavički pisateljice Astrid Lindgren. Ste prepoznali čudovito ilustracijo Marlenke Stupice? Ker imamo v Velenju največji Pikin festival, je to kar prava izbira, zgodba pa tudi govori o božičnem času in še o eni prav nenavadni stvari - Pika in njena prijatelja Tomaž in Anica namreč nočejo odrasti. Vam zveni kaj znano?

Za konec naj vam zaželimo, dragi otroci, da bi bili pridni kot Tomaž in Anica, navihani kot Pika Nogavička, predvsem pa vsi skupaj, otroci, mamice, očki, babice in dedki - zdravi, za naprej in nazaj!

Želimo vam lep božič in čudovite praznike ter srečno prihajajoče leto!

Pripovedovanje pravljice boste lahko spremljali na YouTube kanalu, FB in spletni strani Festivala Velenje. TUKAJ.

  vstop prost
Preberi več »

PRESTAVLJENO - Maček Muri

Maksi Pikin abonma in izven

Predstava je prestavljena na kasnejši termin.

SLG Celje
Gledališka predstava

Avtor: Kajetan Kovič
Režija: Matjaž Latin
Igrajo: Andrej Murenc, Manca Ogorevc, Urban Kuntarič, David Čeh, Igor Žužek, Beti Strgar, Aljoša Koltak, Tanja Potočnik

Glasba: Jerko Novak idr.

Predstava traja 75 minut. 5+

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  ,
Preberi več »