SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 12. marec 2020

Marec 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
April 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Regijski otroški parlament

“Moja poklicna prihodnost”

Izbrani predstavniki osnovnih šol iz Šaleške, Spodnje in Zgornje Savinjske doline, bodo v Vili Rožle predstavljali sklepe treh medobčinskih otroških parlamentov na temo »Moja poklicna prihodnost«. Na koncu bodo izbrali predstavnike, ki bodo regijo zastopali na državnem zasedanju otroškega parlamenta, ki bo v ponedeljek, 6. aprila 2020, v Državnem zboru RS. Regijski parlament bo vodila novinarka Tina Felicijan.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle

Brali bomo odlomke iz knjige domačinke in redne udeleženke bralnega kluba Agate Šumnik Zgonec, ki je napisala knjigo z naslovom Čista ljubezen v srcu.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalncia)
  Prost vstop
Preberi več »

Marčevsko druženje članov društva upokojencev Vinska Gora

Na marčevsko druženje so vabljeni člani upokojenci. Nastopali bosta vsaj dve mlajši glasbeni skupini in seveda skupina VINGOSI. Program bo izžareval marčevska praznovanja žensk, mater, mučenikov itd. v medgeneracijskem sožitju. Vstopnine ni. Tudi predhodne prijave niso potrebne. Prijazno vabljeni! 
  mala dvorana večnamenskega doma v Vinski Gori
  Prost vstop
Preberi več »

Pozdrav pomladi 2020 - ODPADE

Območna revija otroških in mladinski pevskih zborov Šaleške doline

V skladu z navodili Ministrstva za kulturo in navodili in Odredbo o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih, ki jo je v soboto, 7. marca 2020 podpisal minister za zdravje, vam sporočamo, da OBMOČNO REVIJO OTROŠKIH IN MLADINSKIH PEVSKIH ZBOROV – POZDRAV POMALDI 2020, planirano za četrtek, 12. in petek, 13. marca 2020, ODPOVEDUJEMO.

Vsi, ki ste vstopnice že kupili, lahko le te vrnete na blagajni Festivala Velenje, kjer boste dobili povrnjen denar.

Tradicionalna revija, na kateri se predstavijo otroški in mladinski pevski zbori, ki delujejo v Šaleški dolini. 
  Dom kulture Velenje
  5 EUR (na blagajni Festivala Velenje)
Preberi več »

Uporabni kipci - odpovedano

Kreativna delavnica

Po vzoru del z razstave bomo ustvarjali dekorativne in uporabne kipce v glini. Kipec je lahko tudi držalo za svinčnik, obtežilnik za papir ali kaj drugega …

Delavnico bo vodila akad. slik. Uršula Skornšek.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pogovor: Več kot tujci

Tuje je, kar ni domače. Tuji so priseljenci domačinom. Tuji so domačini priseljencem. A preden so med sabo tujci, so drugim otroci, starši, bratje in sestre, prijatelji, sošolci, sodelavci. Prodajalci v ulični trgovinici, člani nogometne ekipe, učitelji, zdravniki. Avtorji popularne pesmi, mehaniki, kuharji, kmetje. Šele potem Slovenci, Hrvati, Bosanci, Srbi, Albanci. Tujci, priseljenci, migranti? Ljudje, ki si ustvarjajo dom. Vendar ne tam, kjer živijo, pač pa s tistimi, s katerimi živijo. Živimo pa vsi drug z drugim. Gostje: Admira Robin, Mersad Dervišević in Sadmir Hasanić.

  eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Pozdrav pomladi 2020 - ODPADE

Območna revija otroških in mladinski pevskih zborov Šaleške doline
  Dom kulture Velenje
  5 EUR (na blagajni Festivala Velenje)
Preberi več »

ODPOVEDANO - Jože Možina: Slovenski razkol: okupacija, revolucija in začetki protirevolucionarnega upora

ODPOVEDANO.
Jože Možina odstre drugo, doslej zamolčano plat zadnje svetovne vojne na slovenskih tleh in razkriva razloge in krivdo za slovenski narodni razkol, ki nas razdvaja še danes. Gre za doktorsko študijo, za katero je dr. Možina skozi raziskave zbiral gradivo iz arhivov in pričevanj, ki doslej še ni bilo objavljeno in ki zgodovino druge svetovne vojne na Slovenskem v marsičem piše na novo. Z avtorjem se bo pogovarjala mag. Alenka Gortan.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Izlet - Gora Oljka

Vodnik izleta je Marija Kuzman.
  Prost vstop
Preberi več »

Naslikaj mi zgodbo

Ob vsaki dobri zgodbi se v nas narišejo slike pokrajine, osebe, ki v njih nastopajo, celotno vzdušje ... Vsaka zgodba ima toliko podob, kolikor ima bralcev. Naš natečaj vas postavlja pred izziv - s fotografijo nam pokažite, kako ste doživeli in videli zgodbo iz romana, pesmi, pravljice …
Vaše fotografije zbiramo od 8. 2. do 31. 8. 2020. Dodan naj bo naslov zgodbe, ki vas je navdahnila. Sodelujete lahko z največ dvema izdelkoma. Komisija bo izbrala devet najboljših fotografij, ki bodo razstavljene na našem osrednjem razstavišču, avtorji le-teh pa bodo dobili simbolično nagrado. Fotografije pošljite na e-mail: stanka.ledinek@vel.sik.si.
Boste sprejeli izziv?

  Knjižnica Velenje (Knjižnica Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki)
  Prost vstop
Preberi več »