SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 14. januar 2020

Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Februar 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
       

IKT in otroci

Problem pretirane uporabe IKT ima številne negativne posledice na otroke. Lahko vodi do slabih ocen, napetosti v družini, opuščanja hobijev, psihičnih ter zdravstvenih težav. Posledično je tudi manj fizične aktivnosti. Vse to pa vodi v odtujenost v družini …   
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (FARMIN (Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo))
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Koledar spominov

Pred nami je prestopno leto, polno presenečenj in novih izzivov.

Na prvi ustvarjalnici v novem letu bomo izdelali pisan koledar, na katerem bomo obeležili rojstne dneve, šolske teste, družinske izlete in druge nam pomembne dogodke.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Nega kože po prazničnem decembru

Brezplačna praktična delavnica nege kože, na kateri vas bodo naučili pravilne nege kože z odličnimi negovalnimi izdelki, ki prihajajo iz Švedske. Ocenili bodo stanje vaše kože, vam predlagali ustrezne izdelke za nego, definirali vzrok morebitnih trenutnih težav na površini kože ter skušali preprečiti težave v prihodnje.  Naredite nekaj dobrega za svojo kožo! Prijave na dogodek:  
041 230 437 (Karin) ali Karin.hofika@gmail.com.

  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica Mestne knjižnice Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

V ivju srebrnem, večer orgelske in zborovske sakralne glasbe

Ponovitev.
Sodelujoči:
Mladinski pevski zbor Glasbene šole Velenje (zborovodkinja Tea Plazl),
Mladinski mešani pevski zbor Šolskega centra Velenje (zborovodkinja Alenka Podpečan) ter
učenci in dijaki orgel Glasbene šole Velenje in Umetniške gimnazije Velenje z gosti.

Brezplačne vstopnice za oba koncerta bodo od ponedeljka, 6. januarja 2020 (med 12. in 18. uro), na voljo pri recepciji Glasbene šole Velenje.
  Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Teror

Beli abonma, Abonma A la carte in izven

Drama Prešernova gledališča Kranj v režiji Eduarda Milerja se dogaja v sodni dvorani, v kateri so poleg vojaškega pilota, obtoženega za smrt potnikov na letalu, tudi predsednik sodišča, branilec, državna tožilka in dve priči ter seveda gledalci, ki morajo tokrat prevzeti vlogo porotnikov. Prav oni so tisti, ki z glasovanjem odločajo o pilotovi krivdi ali nedolžnosti.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Odsev notranjosti

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Ana Glinšek, arhitektka, ki je zasnovala interier salona Voilà Beauty, nas želi z razstavo "Odsev notranjosti" skozi izložbeno okno popeljati v svet notranjih prostorov salona.  
Notranjost je minimalistična, a obenem funkcionalna, s poudarkom na estetiki prostora in hkrati ženski lepoti. Kljub navidez hladnemu, surovemu videzu, z različnimi elementi prikliče mladostno igrivost, svežino in toplino. Razstava odseva notranjost, saj na svojevrsten način izraža oblikovalsko kontinuiteto interierja. Pripoveduje zgodbo, kako lahko z majhnimi detajli tako v prostoru kot na ženskem telesu, naredimo končno podobo še bolj privlačno, zanimivo in lepo.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Pisani živalski svet (reprodukcije del Jelke Reichman)

Tokratno razstavo so otroci Vrtca Velenje pripravili v čast in poklon največji slovenski otroški ilustratorki Jelki Reichman ob njenem življenjskem jubileju. Njene ilustracije spremljajo otroke od prvih dni in skupaj z njimi rastejo, ko raziskujejo svet ... Jelkine ilustracije živali so otrokom najbližje in zato so jih tudi sami poustvarjali. V spoznavanju in doživljanju Jelkinega ustvarjanja so izpod otroških rok nastala prava umetniška dela.
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Pričarajmo zimsko veselje

Razstava

Ker do sredine januarja zima še ni prišla v naše kraje, so v Vili Rožle podaljšali razstavo del, ki so jih pod vodstvom strokovnih delavk ustvarili otroci iz Vrtca Velenje, do konca meseca februarja. Otroci so z likovnim ustvarjanjem pričarali pravo zimsko veselje. Zimsko idilo so ustvarjali v različnih tehnikah, navdušijo pa tako s tematiko kot likovno izraznostjo.

  Prost vstop
Preberi več »

Razstava EX LIBRIS

Predstavili se bodo  učenci in učenke devetih razredov Osnovne šole  Gustava Šiliha Velenje z likovno razstavo malih grafik, pri katerih je bila za izdelavo linorezov skupna tema oblikovanje lastnega Ex librisa, pod mentorstvom prof. Jume Valenčak.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Potopimo se v barve Božiča

Božič zaznamujejo tri barve: rdeča, zelena ter bela. Vsaka nosi svojo simboliko in dodaja kamenček v pravljični božični mozaik. Ko barve združimo s prejetimi voščilnicami, ki nam jih že leta prijazno podarjajo naši bralci, nastane naša božična pravljica. Vabljeni ste, da se potopite vanjo.

Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.
  Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »