Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 29. december 2019

December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Vohuni pod krinko

Otroška matineja (Spies in Disguise)

Sinhronizirana animirana komična pustolovščina, 102 minuti

Vstopnice: 3,5 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  3,5
Preberi več »

Košarkar naj bo 2

Filmska predstava

Družinska komedija, 80 minut

Režija: Boris Bezić

Igrajo: Klemen Kostrevc,Matija Brodnik, Gaja Filač, Domen Novak, Marko Miladinović, Gojmir Lešnjak Gojc, Lado Bizovičar ter starša Ana Maria Mitić, Matjaž Javšnik

Vstopnice: 4 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 4 €
Preberi več »

Portret mladenke v ognju

Filmska predstava (Portrait de la jeune fille en feu)

Biografska glasbena drama, 119 minut

Vstopnice: 4 EUR

  Kino Velenje (mala dvorana)
  Vstopnina: 4 €
Preberi več »

Don Mentony Band

Čarobna promenada 2019

Skupina Don Mentony Band ni nikoli delala revolucije v slovenski rock glasbi, bila je varen pristan, kjer sta razum in duša spontano podrejena tistemu primarnemu, zaradi česar se je rock'n'roll kot glasba za široke ljudske množice sploh oblikovala. Nekaj nekonformizma, nekaj kritične misli, nekaj uporništva, nekaj cinizma, nekaj hedonizma … Don Mentony Band je z leti postal Don Zmazek Band, saj je Janez Zmazek – Žan dal najmočnejši pečat delovanju zasedbe s svojimi kitarskimi vložki, prepoznavnim glasom in besedili, ki so včasih resna družbenokritična, drugič zafrkljiva družbenokritična, tretjič rockerska in (navidezno) šovinistična, da bi se spremenila v lirična in krhka, zelo osebna in intimna.

Janez Zmazek – Žan, kitara, vokal, Luka Vehar, kitara, Žiga Kožar, bobni, Klemen Teran, bas

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Hotel

Abonma Obiski in izven

Cirque Éloize v svojih studiih Dalhousie Station in po vsem svetu snuje, koreografira in producira dogodke za poslovne, zasebne ali državne stranke. V raznovrstnih kontekstih in na različnih prizoriščih sveta je skupina izvedla več kot tisoč šeststo dogodkov po meri.
»V zadnjih petindvajsetih letih je bil naš gledališki studio ves svet, prostor umetniškega ustvarjanja, izkušenj in čustvovanj, hoteli, v katerih smo bivali, pa naš drugi dom.« To je bila ključna misel ustvarjalcev in članov skupine Cirque Eloize pri snovanju jubilejne predstave Hotel, ki je nastala ob praznovanju 25-letnice delovanja danes ene največjih cirkuških atrakcij. Hotel je zgodba o nekem kraju, prepolnem zgodb, o prostoru, v katerem se z ljudmi srečamo praviloma enkrat in nikoli več, pa še to zgolj za hip. Hotelsko osebje – od pikolovskega Majordoma in sobarice Soubrette do junaškega hišnika in njegovega neločljivega psa Carpette – je zaupen očividec vseh teh življenjskih zgodb čudaških, samosvojih in vseh po vrsti zanimivih posameznikov: zapuščene neveste iz vrhnjega nadstropja, prismojenega turista, poslovneža v dirki s časom, nemogočih dvojčkov … Hotel je radosten vmesni postanek, kjer se usode križajo, trkajo in zoperstavljajo dovolj dolgo, da porodijo anekdote in spomine.

Umetniki nam to intimno zatočišče razgrnejo z akrobacijami, dramatičnostjo, plesom, živo glasbo in komiko, ki deluje kot vezni člen. Osupljive pripetljaje razkriva pogled v hotelsko preddverje, katerega notranjost prehaja od dekorja dvajsetih let 20. stoletja do futurističnega oblikovanja štiridesetih let 21. stoletja – z občasnimi utrinki sedemdesetih.

  Cankarjev dom Ljubljana, Gallusova dvorana
  75 (organizacija in prevoz)
Preberi več »

Judy

Filmska predstava

Biografska glasbena drama, 118 minut

Vstopnice: 4 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 4 €
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Moja je pesem!

Letos obeležujemo 100 let rojstva pesnice in pisateljice Marije Brenčič Jelen, ki je dobršen del življenja preživela v Šentilju pri Velenju. Razstavo je pripravilo Muzejsko društvo Vrhnika v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika in Zavodom Ivana Cankarja Vrhnika. Avtorica razstave je Sonja Malovrh, urednica pa dr. Katarina Oblak.
  Knjižnica Velenje (sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava 100 grafik za 100 kolumn

Bojan Pavšek je avtor publikacije 62.469 besed o Šaleški dolini po dolgem in počez: 100 kolumn, nastalih v obdobju od 2009 do 2019 v rubriki Peta kolona/Alternator (tednik Naš čas).

Kolumne, skozi različna interesna področja (kultura, arhitektura, ekologija …), na konstruktivno kritičen način prečesavajo Šaleško kotlino. Vsaki kolumni pripada tudi spremljajoča grafika, ki prikazuje likovno interpretacijo besedila s strani avtorja. Nabor grafik, katere bodo predstavljene na razstavi, pa predstavlja izpoved avtorja v vlogi grafičnega oblikovalca in njegove likovne interpretacije besedil.
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Odsev notranjosti

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Ana Glinšek, arhitektka, ki je zasnovala interier salona Voilà Beauty, nas želi z razstavo "Odsev notranjosti" skozi izložbeno okno popeljati v svet notranjih prostorov salona.  
Notranjost je minimalistična, a obenem funkcionalna, s poudarkom na estetiki prostora in hkrati ženski lepoti. Kljub navidez hladnemu, surovemu videzu, z različnimi elementi prikliče mladostno igrivost, svežino in toplino. Razstava odseva notranjost, saj na svojevrsten način izraža oblikovalsko kontinuiteto interierja. Pripoveduje zgodbo, kako lahko z majhnimi detajli tako v prostoru kot na ženskem telesu, naredimo končno podobo še bolj privlačno, zanimivo in lepo.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »