Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 27. december 2019

December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Heidi

Novoletna družinska predstava, za Maksi in Mega Pikin abonma

Heidi je sirota in po smrti staršev živi s teto Dete. Ko se teti ponudi dobro plačana služba v mestu, odpelje Heidi k dedu na planino. Skrivnostni ded s svojim samotarskim načinom življenja buri domišljijo vaščanov, v resnici pa je tudi on osamljen in nesrečen. Umaknil se je visoko v gore, kjer živi povezan z naravo. Ded in Heidi se hitro navežeta, drug v drugem najdeta družino in ljubezen, po kateri sta hrepenela. Heidi se zaljubi v naravo, v kateri se popolnoma osvobodi. Ded jo uči sobivati z naravo, jo pri njenih raziskovanjih spodbuja in vzgaja v samostojno bitje. Heidi na planini spozna tudi prijatelja Petra. Nekega dne se nenapovedano vrne teta Dete in odpelje Heidi v mesto za družabnico bolni Klari ...

Heidi je zgodba o svobodi, ki jo lahko občutimo le v naravi, o sproščenosti, ki jo človek najde v povezanosti z naravo, uporništvu, vztrajnosti in pogumu, ki so gonilo življenjskih sprememb. Je zgodba o ljubezni in moči ljubezni ter priča o tem, da so družina ljudje, ki se imajo radi, si pomagajo in skrbijo drug za drugega.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 7 €
Preberi več »

Bohem

Čarobna promenada 2019

Skupina Bohem je v petnajstih letih obstoja izdala tri zgoščenke, ki so obrodile osem hitov. Med publiko še vedno največ navdušenja požanjejo On je jaz, 9. junij in Kraljica sanj, Življenje ni zločin, Manifest ljubezni in Dan za Vas. Lanskoletna  pesem in spot Balada o njej, ki napoveduje novo ploščo, pa glede na odziv pri publiki in v medijih grozi, da bo pristala med njihovimi največjimi uspešnicami. Njihov energični nastop, nabit z emocijami in odlično izvedbo programa, vsebuje tudi nekaj priredb slovenskih in svetovnih rock in pop klasik. Lani smo jim kot predskupini Šank Rocka lahko prisluhnili na decembrskem koncertu v Rdeči dvorani.

Zasedba: Matic Jere – vokal, Simon Šubic – kitara, Manca Pinterič – klaviature, Dejvi Kotar – bas kitara, Luka Pate – bobni, tolkala

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Mamo čez 2020

Četudi se je študijsko leto komaj začelo, se koladarsko leto bliža koncu. Šaleške sovice vabimo člane na uraden zaključek leta, kjer bomo ob dobri hrani in odlični družbi obujali spomine na preteklo leto in začrtali kako #MamoČez2020. Kot se za zaključek spodobi, bodo večer popestrili govori in glasba. Kaj pa veš, mogoče celo obudimo polnočno četvorko!

  Mladinski kulturni klub eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Moja je pesem!

Letos obeležujemo 100 let rojstva pesnice in pisateljice Marije Brenčič Jelen, ki je dobršen del življenja preživela v Šentilju pri Velenju. Razstavo je pripravilo Muzejsko društvo Vrhnika v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika in Zavodom Ivana Cankarja Vrhnika. Avtorica razstave je Sonja Malovrh, urednica pa dr. Katarina Oblak.
  Knjižnica Velenje (sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava 100 grafik za 100 kolumn

Bojan Pavšek je avtor publikacije 62.469 besed o Šaleški dolini po dolgem in počez: 100 kolumn, nastalih v obdobju od 2009 do 2019 v rubriki Peta kolona/Alternator (tednik Naš čas).

Kolumne, skozi različna interesna področja (kultura, arhitektura, ekologija …), na konstruktivno kritičen način prečesavajo Šaleško kotlino. Vsaki kolumni pripada tudi spremljajoča grafika, ki prikazuje likovno interpretacijo besedila s strani avtorja. Nabor grafik, katere bodo predstavljene na razstavi, pa predstavlja izpoved avtorja v vlogi grafičnega oblikovalca in njegove likovne interpretacije besedil.
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Odsev notranjosti

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Ana Glinšek, arhitektka, ki je zasnovala interier salona Voilà Beauty, nas želi z razstavo "Odsev notranjosti" skozi izložbeno okno popeljati v svet notranjih prostorov salona.  
Notranjost je minimalistična, a obenem funkcionalna, s poudarkom na estetiki prostora in hkrati ženski lepoti. Kljub navidez hladnemu, surovemu videzu, z različnimi elementi prikliče mladostno igrivost, svežino in toplino. Razstava odseva notranjost, saj na svojevrsten način izraža oblikovalsko kontinuiteto interierja. Pripoveduje zgodbo, kako lahko z majhnimi detajli tako v prostoru kot na ženskem telesu, naredimo končno podobo še bolj privlačno, zanimivo in lepo.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

Bralka meseca

Decembrska bralka meseca je naša dolgoletna bralka Slavka Mijoč, ki jo zanima mnogo različnih stvari. Na ogled  je  postavila knjige, ki so jo najbolj zaznamovale, se ji vtisnile v srce in pustile v njej sledi. Delček knjig, ki so ji najljubše, je predstavila v decembrskih Steklenih dvojčkih.

Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.
  Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)
  Prost vstop
Preberi več »

GALERIJSKA UMETNIŠKA PROMENADA

Prodajna razstava likovnih del

Vse ljubitelje umetnosti vabimo v Galerijo Velenje, ki je v času prihajajočih praznikov in obdarovanja pripravila prodajno razstavo likovnih del mlajših avtorjev SAŠA regije in priznanih slovenskih umetnikov. Vabljeni k ogledu in nakupu – med razstavljenimi deli boste morda našli kakšno prijetno praznično darilo.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Pisani živalski svet (reprodukcije del Jelke Reichman)

Tokratno razstavo so otroci Vrtca Velenje pripravili v čast in poklon največji slovenski otroški ilustratorki Jelki Reichman ob njenem življenjskem jubileju. Njene ilustracije spremljajo otroke od prvih dni in skupaj z njimi rastejo, ko raziskujejo svet ... Jelkine ilustracije živali so otrokom najbližje in zato so jih tudi sami poustvarjali. V spoznavanju in doživljanju Jelkinega ustvarjanja so izpod otroških rok nastala prava umetniška dela.
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »