Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 21. december 2019

December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Cirkus Kolibris

Čarobne sobotnice

“Žongliranje ni čarovnija! Hokus pokus, abrakadabra, prihaja Čupakabra.”

Ognjena žonglerska skupina Čupakabra že leta deluje in ustvarja na cirkuškem področju in širi žongliranje, dobro voljo ter smeh. Verjamejo, da je cirkus čarovnija, ki lahko spremeni svet – na bolje. V Velenje prihajajo z dinamično cirkuško predstavo Cirkus Kolibris, polno atraktivnih žonglerskih točk, akrobacijskih glasbenih vložkov in kaskaderskih čarovnij. Cirkuška predstava, ki se razlije z odra in s čarovnijo preplavi občinstvo.

Skoraj najmanjši cirkus za vrtce, šole, campe, trge, casinoje, odprte, zaprte, male in velike odre. Žongliranje, zabavne zgodbe in klovnade. Akrobacije in čarovnija, da se publika od smeha zvija.

Vabljeni!


  Dom kulture Velenje (Mala dvorana)
  Vstopnina: 2 €
Preberi več »

PRAZNIČNA PRAVLJICA

V pravljicah velikokrat nastopajo škratje, velikani, čarovnice in vile, saj gre za pripoved, ki s pravljičnimi liki, bralcu ali poslušalcu ustvari lastni pravljični svet. Kdo nastopa v Praznični pravljici avtorice Marje Cerkovnik, boste izvedeli na pravljični urici v družbi z Arpadom Šalamonom. 

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

2. Pravljični labirint in jubilejni 20. Novoletni bazar

20. Novoletni bazar v Vili Rožle in 2. Pravljični labirint v Sončnem parku

Sončni park, v katerem stoji Vila Rožle, dom Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje, bo tudi letos za en decembrski večer postal pravljični park. Na različnih točkah v parku bodo udeleženci pravljičnega labirinta iskali izgubljene živali, ki dobremu Dedku Mrazu pomagajo priti v našo deželo in mu delajo družbo tudi, ko obiskuje pridne otroke. Pri iskanju jim bosta pomagala palček in Dedek Mraz. Zanimivo in pravljično bo, primerno za družine.

V Vili Rožle pa se bo isti dan ob 16. uri začel jubilejni 20. Novoletni darilni bazar MZPM Velenje. Tokrat bodo prostovoljci zveze na njem pripravili veliko kulinaričnih dobrot in srečelov.  Izkupiček bodo namenili programom za otroke v letu 2020.

  Sončni park (Vila Rožle)
  Prost vstop
Preberi več »

Modrček

Filmska predstava (The Bra)

Komedija, drama, 90 minut (Azerbajdžan, Nemčija,)

Vstopnice: 4 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 4 €
Preberi več »

Pat in Mat: Zimske radosti

Filmska predstava (Pat a Mat: Zimní radovánky/Pat&Mat: Winter fun)

Animirani družinski film brez teksta, 73 minut

Vstopnice: 4 EUR

  Kino Velenje (mala dvorana)
  Vstopnina: 4 €
Preberi več »

Božično - novoletni vokalni koncert

KUD Lipa Konovo v sodelovanju s KS Konovo organizira 3. božično-novoletni vokalni koncert. Nastopilo bo več vokalnih skupin, ki bodo s prepevanjem božičnih pesmi popestrile praznično vzdušje na Konovem. 
  Dom krajanov Konovo
  Prost vstop
Preberi več »

Praznično prepevanje na Velenjskem gradu: Ženski pevski zbor Društva upokojencev in Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline Velenje

Ženski pevski zbor Društva upokojencev in Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline Velenje se bo predstavil pod vodstvom Manje Gošnik Vovk.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Naših štirideset

Jubilejni koncert ob 40. letnici MePZ Škale z gosti "Citrarski ansambel glasbene šole Fran Korun Koželjski". Moderatorja prireditve bosta Strašna Jožeta. 
  Dvorana KS Škale - Hrastovec v gasilskem domu
  Prost vstop
Preberi več »

SkorBand - koncert zaradi slabega vremena ODPADE

Čarobna promenada 2019

Skupina SkorBand je deseterica izkušenih mladih glasbenikov iz Velenja in okolice. Začetki skupine segajo v leto 2012, ko so začeli igrati kot spremljevalna skupina prijateljske vokalne skupine. Leto kasneje je SkorBand v okrepljeni in skoraj bigbandovski zasedbi začel samostojno delovati in oblikovati svoj širok, zvrstno bogat in sodoben glasbeni repertoar, ki stilno zajema vse od pop/rock glasbe, rock'n'rolla, dixielanda, swinga, bluesa, latina, pa vse do funk in disco glasbe, večnih 'evergreenov', slovenskih popevk in plesne glasbe. Zvrstno bogat repertoar, razširjena zasedba z ženskim in moškim vokalom, ritem sekcijo in pihalno sekcijo jim omogoča izvajanje zahtevnejših aranžmajev. Vso glasbo izvajajo izključno v živo. Dosedanjo prepoznavnost so si ustvarili s kakovostnimi izvedbami tujih skladb v lastnih aranžmajih, s svojo podobo in s svojo odrsko energijo, zaradi katere ne ostane ravnodušen nihče.

SkorBand so: Sanja Mlinar (vokal), Tomaž Glasenčnik (vokal), Mitja Skornšek (vokal, klaviatura), Boris Golavšek (kitara), Dani Skornšek (bas kitara), Gašper Obšteter (bobni), Rado Kompan (saksofon), Alojz Kompan (trobenta), Roman Podlesnik (trobenta), Gašper Zamernik (pozavna).

 

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Aeronavta

Filmska predstava (The Aeronauts)

Biografska pustolovščina, 101 minuta

Režija: Tom Harper

Igrajo: Felicity Jones, Eddie Redmayne, Himesh Patel, Anne Reid, Tim McInnerny

Vstopnice: 4 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 4 €
Preberi več »