SI

Koledar dogodkov - 21. december 2019

December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

2. Pravljični labirint in jubilejni 20. Novoletni bazar

20. Novoletni bazar v Vili Rožle in 2. Pravljični labirint v Sončnem parku

Sončni park, v katerem stoji Vila Rožle, dom Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje, bo tudi letos za en decembrski večer postal pravljični park. Na različnih točkah v parku bodo udeleženci pravljičnega labirinta iskali izgubljene živali, ki dobremu Dedku Mrazu pomagajo priti v našo deželo in mu delajo družbo tudi, ko obiskuje pridne otroke. Pri iskanju jim bosta pomagala palček in Dedek Mraz. Zanimivo in pravljično bo, primerno za družine.

V Vili Rožle pa se bo isti dan ob 16. uri začel jubilejni 20. Novoletni darilni bazar MZPM Velenje. Tokrat bodo prostovoljci zveze na njem pripravili veliko kulinaričnih dobrot in srečelov.  Izkupiček bodo namenili programom za otroke v letu 2020.

  Sončni park (Vila Rožle)
  Prost vstop
Preberi več »

SkorBand

Čarobna promenada 2019

Skupina SkorBand je deseterica izkušenih mladih glasbenikov iz Velenja in okolice. Začetki skupine segajo v leto 2012, ko so začeli igrati kot spremljevalna skupina prijateljske vokalne skupine. Leto kasneje je SkorBand v okrepljeni in skoraj bigbandovski zasedbi začel samostojno delovati in oblikovati svoj širok, zvrstno bogat in sodoben glasbeni repertoar, ki stilno zajema vse od pop/rock glasbe, rock'n'rolla, dixielanda, swinga, bluesa, latina, pa vse do funk in disco glasbe, večnih 'evergreenov', slovenskih popevk in plesne glasbe. Zvrstno bogat repertoar, razširjena zasedba z ženskim in moškim vokalom, ritem sekcijo in pihalno sekcijo jim omogoča izvajanje zahtevnejših aranžmajev. Vso glasbo izvajajo izključno v živo. Dosedanjo prepoznavnost so si ustvarili s kakovostnimi izvedbami tujih skladb v lastnih aranžmajih, s svojo podobo in s svojo odrsko energijo, zaradi katere ne ostane ravnodušen nihče.

SkorBand so: Sanja Mlinar (vokal), Tomaž Glasenčnik (vokal), Mitja Skornšek (vokal, klaviatura), Boris Golavšek (kitara), Dani Skornšek (bas kitara), Gašper Obšteter (bobni), Rado Kompan (saksofon), Alojz Kompan (trobenta), Roman Podlesnik (trobenta), Gašper Zamernik (pozavna).

 

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava 100 grafik za 100 kolumn

Bojan Pavšek je avtor publikacije 62.469 besed o Šaleški dolini po dolgem in počez: 100 kolumn, nastalih v obdobju od 2009 do 2019 v rubriki Peta kolona/Alternator (tednik Naš čas).

Kolumne, skozi različna interesna področja (kultura, arhitektura, ekologija …), na konstruktivno kritičen način prečesavajo Šaleško kotlino. Vsaki kolumni pripada tudi spremljajoča grafika, ki prikazuje likovno interpretacijo besedila s strani avtorja. Nabor grafik, katere bodo predstavljene na razstavi, pa predstavlja izpoved avtorja v vlogi grafičnega oblikovalca in njegove likovne interpretacije besedil.
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Odsev notranjosti

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Ana Glinšek, arhitektka, ki je zasnovala interier salona Voilà Beauty, nas želi z razstavo "Odsev notranjosti" skozi izložbeno okno popeljati v svet notranjih prostorov salona.  
Notranjost je minimalistična, a obenem funkcionalna, s poudarkom na estetiki prostora in hkrati ženski lepoti. Kljub navidez hladnemu, surovemu videzu, z različnimi elementi prikliče mladostno igrivost, svežino in toplino. Razstava odseva notranjost, saj na svojevrsten način izraža oblikovalsko kontinuiteto interierja. Pripoveduje zgodbo, kako lahko z majhnimi detajli tako v prostoru kot na ženskem telesu, naredimo končno podobo še bolj privlačno, zanimivo in lepo.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

Pričarajmo zimsko veselje

V prazničnem decembru in prvi polovici januarja si lahko v Vili Rožle ogledate razstavo del, ki so jih pod vodstvom strokovnih delavk ustvarili otroci iz Vrtca Velenje. V prihajajočih zimskih dneh so z likovnim ustvarjanjem pričarali pravo zimsko veselje. V pričakovanju mrzle zime in prazničnih trenutkov so v različnih tehnikah upodabljali zimsko idilo in pravljičnost čarobnega časa.

  Prost vstop
Preberi več »