Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 14. december 2019

December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Bolšji sejem

Prodaja različnih rabljenih stvari (starine, stare knjige, star denar, značke, znamke, rabljeni gospodinjski predmeti, igrače …). Za sodelovanje se je potrebno prijaviti do četrtka, 12. decembra.
  Cankarjeva ulica
  Prost vstop
Preberi več »

Praznični sejem drobnih daril in dobrot

Čarobni december
Ob decembrskem vzdušju bo potekal Praznični sejem drobnih daril in dobrot. Prodajne stojnice bodo krasili izdelki domače obrti, praznični priboljški in dobrote ter drobna darila, ki si jih poklanjamo v prazničnem času.
  Cankarjeva ulica
  Prost vstop
Preberi več »

V objemu praznikov: Klic iz omare: 10. sejem igrač in 7. dobrodelni bazar rabljene opreme za živali

Knjižnica Velenje že nekaj let izposoja tudi igrače za otroke. Na desetem sejmu igrač bodo lahko otroci in starši prodali, kupili, zamenjali ali podarili igrače, ki so obležale nekje na dnu omare - knjižnici ali obiskovalcem. V sodelovanju z Rotary klubom Velenje, ki vsako leto dobrodelno podari knjižnici znesek za nakup igrač za Igroteko.
Člani društva za pomoč živalim Poživ Velenje bodo pripravili dobrodelni bazar opreme za živali. Izkupiček bo v celoti namenjen za oskrbo brezdomnih živali, za katere skrbi društvo Poživ. 
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Velenje PLAYS

Konvencija Velenje PLAYS kliče vse gejmerje, namiznike, role-playerje in stratege! Namizne igre, video špili, zbirateljski izdelki, stripi, VR, karnevalske igre, trivia kviz, dobra hrana in še boljša družba te čakajo na prvem velenjskem igračarskem sejmu! Vrži kocke z nami - morda domov odideš z BREZPLAČNO namizno igro!

  Jedilnica Gaudeamus
  Prost vstop
Preberi več »

Posadimo drevo prijateljstva

Središče medkulturnega dialoga Velenje vas vabi, da se nam pridužite v soboto, 14. decembra 2019 ob 10. uri na jezeru, kjer bomo simbolično posadili drevo prijateljstva. Namen aktivnosti je povezovanje ljudi različnih kultur, ne glede na to od kod prihaja posameznik.
Vse kar potrebujete je dobra volja, za ostalo poskrbimo mi.

Veselimo se srečanja z vami. 
  Škalsko jezero
  Prost vstop
Preberi več »

Tina in medvedja moč

Čarobnica sobotnica

Pravljica odličnega slovenskega pravljičarja Primoža Suhodolčana z naslovom Tina in medvedja moč je pravljica o deklici, ki se navdušuje za smučanje. Verjetno vsi poznamo Tino Maze, Suhodolčan pa jo je poustvaril še v resnični pravljični zgodbi. Dekle iz vasi Črna raziskuje svojo okolico in svet. Je živahna in kar naprej teka gor in dol. Velikokrat obišče tudi slavnega črnjanskega medveda, a ta nekega dne oživi. Hitro se sporazumeta in medved ji s pomočjo lisice pomaga pri treningu smučanja. Pravljica o Tini Maze je lahka (naravna) izbira, a po drugi strani težek izziv. Dandanes je imeti idole in postati eden od njih stalnica nacionalne športne tradicije. Ustvarja navdušenje. Želja, da bi otroci pravljico videli na odru, je tudi didaktične narave. Pravljica namreč obenem zabava in nas uči vztrajnosti, potrpežljivosti, delavnosti in najpomembneje: hrabri nas, da sledimo svojim sanjam.

Gledališče Velenje in Festival Velenje
Igrana predstava
Avtor: Primož Suhodolčan
Režija: Romeo Grebenšek
Igrajo: Jana Flego, Irena Zalar, Jože Školc, Nejc Škorjanc, Zoja Lešnik, Miha Šilc, Urban Hrastnik

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Obvezen dvig brezplačnih vstopnic,
Preberi več »

Veseli december 2019

Obdaritev otrok od 3. do 6. leta starosti
Ogled predstave "Čarovnica Mica" in obdaritev otrok.
  KS Cirkovce (v šoli)
  Vstop s povabilom
Preberi več »

Velenje PLAYS: Trivia kviz

Na konvenciji Velenje PLAYS se zbirajo tudi brihtne glave! Zberi ekipo 3-4 prijateljev in pokaži svoje znanje na tematskem kvizu splošne razgledanosti. Najboljše čakajo nore nagrade, vsi pa lahko pred in po obisku izkusite obilo namiznih iger, video špilov, zbirateljskih izdelkov, stripov, vr-a, karnevalskih iger, dobre hrane in še boljše družbe na prvem igračarskem sejmu pri nas! Prijave obvezne na Facebook dogodku (spremljaj facebook.com/velenjePLAYS).

  Jedilnica Gaudeamus, Trg mladosti 7
  Prost vstop
Preberi več »

Otroško rajanje v KS Stara vas in prihod dedka Mraza

Otroškemu rajanju, ki se prične ob 16.30, sledi prihod dedka Mraza in obdaritev otrok.

  Dom krajevne skupnosti
  Prost vstop
Preberi več »

Sobotno glasbeno popoldne na Velenjskem gradu: Predpraznični koncert

Običajno je Sobotno glasbeno popoldne na Velenjskem gradu namenjeno predstavitvi izbrane skupine glasbil, tokrat pa bodo obiskovalci lahko prisluhnili različnim inštrumentom, na katerih bodo zazvenele tudi praznične melodije.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »