Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 12. december 2019

December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

(Re)use: Ne kupuj, izdeluj: svečniki, kozarec lepih misli, čestitke

Naklonjenosti ni potrebno kupiti, saj največ šteje čas in trud, ki ga lahko vložiš v izdelovanje primernega darila. Izdelovali bomo svečnike, kozarce lepih in spodbudnih misli za vsak dan, čestitke, pripravili pa bomo tudi raznolik material za izdelavo daril po lastni izbiri.  

  Mladinski kulturni klub eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Delavnica: Izdelajmo voščilnice

December je mesec, ko lahko razveselimo svoje prijatelje in sorodnike z ročno izdelanimi voščilnicami in z lepimi mislimi. 
Pridružite se nam pri izdelavi prazničnih voščilnic z Marino Sušec.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Smisel vsakega trenutka

Ko mati drži otroka se radosti tega čutnega objema. Ona je takrat samo v zavedanju objema čutenja svoje radosti. Ti trenutki so neprecenljivi zapisi spomina. Vse premalokrat se zavedamo lepote vsakega trenutka našega življenja, ga morda ne cenimo dovolj. Kako dragocen lahko postane opisan trenutek, če bi se vsaka mati s hvaležnostjo zavedala, da ji je dano bilo bit mati, da je mnogim to onemogočeno, da morda v rokah drži rojeno dete prvič in zadnjič v življenju, da bo čez leto dni ta mala štručka v njenem naročju že hodila. Vsak trenutek našega življenja je dragocen. Mi pa se premalo zavedamo minljivosti življenja. Pa pride dan, ko se zavedamo minljivosti našega življenja. Naj nam ta uvid v smisel našega obstoja, ne bo dan šele v zadnjih dneh našega časa. 
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo)
  Prost vstop
Preberi več »

Prihod dedka Mraza in koncert BQL

Čarobni december
Vabljeni v četrtek, 12. 12. 2019, ob 17.00 na Titov trg na prihod dedka Mraza, ki mesto Velenje tradicionalno obiskuje že vrsto let. Letos prihaja v družbi skupine BQL. Zagotovo bo imel s sabo tudi sladka darilca za naše najmlajše.

V primeru dežja bo prireditev v Domu kulture Velenje.

  Titov trg
  Brezplačno
Preberi več »

Fsake felejočke rožice

Otvoritev 12. likovne razstave Lubela 2019
Na razstavi bodo na ogled likovna dela, ki so nastala na 12 likovni koloniji, ki je potekala na Lubeli. Osrednja tema kolonije je bilo cvetje.  V kulturnem programu se bodo predstavile sekcije (tamburaška in kulinarična) KD Međimurje Velenje.
  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Praznično prepevanje na Velenjskem gradu: Skupina Vox Corde

Glasbeno skupino Vox Corde sestavljajo Polona Plaznik, Eva Vodovnčnik, Nina Atelšek, Kaja Grašič in Luka Zajc. Člane skupine poleg veselja do petja povezujejo tudi prijateljske vezi.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Filipini

Franci Horvat si je v začetku leta z družino ogledal prestolnico Manilo, se odpeljal proti severu do Sagade, ki je poznana po visečih krstah, Banaue in Batad pa po 2000 let starih riževih terasah. Vse te znamenitosti se nahajajo na otoku Luzon. Sledil je let na prekrasen otok Palawan, poleg mesta Puerto Princese je obiskal podzemno reko pri Sabangu in El Nido s svojimi številnimi lepimi otočki v bližini. Naslednja otoka sta bila Cebu in Bohol; na slednjem se nahajajo znameniti čokoladni hribčki in najmanjši primati - imenovani Trasier. Za konec je Franci skočil še na otok Boracay, ki s svojo dolgo belo plažo sodi med najlepše na svetu.       
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Božično-novoletni koncert harmonikarskega aktiva Glasbene šole Velenje

Nastop učencev Glasbene šole Velenje in dijakov Umetniške gimnazije Velenje.

  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Moja je pesem!

Letos obeležujemo 100 let rojstva pesnice in pisateljice Marije Brenčič Jelen, ki je dobršen del življenja preživela v Šentilju pri Velenju. Razstavo je pripravilo Muzejsko društvo Vrhnika v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika in Zavodom Ivana Cankarja Vrhnika. Avtorica razstave je Sonja Malovrh, urednica pa dr. Katarina Oblak.
  Knjižnica Velenje (sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »