Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 26. november 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Barve jeseni

Jesenske barve počasi izginjajo. Da ohranimo barvitost in toplino jeseni bomo iz naravnih plodov in listja izdelali pisan mobile, ki bo krasil naš dom.

  Prost vstop
Preberi več »

Eins, zwei, drei – po nemško zdaj!

Ura pravljic v nemškem jeziku je namenjena otrokom, starejšim od petih let. Pripovedoval bo Frenk Špiler.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Krepitev imunskega sistema in zaščita pred različnimi virusi

Jesensko zimski čas je prav čaroben. Narava spreminja svojo podobo, s tem pa pridejo na plano tudi različni virusi in bakterije. Ali smo pripravljeni na temperaturne spremembe? Vemo, kako  se zaščititi pred raznimi nalezljivimi boleznimi? Imunski sistem ima veliko vlogo pri zaščiti proti boleznimi, zato je pomembno, da ga pravočasno začnemo krepiti. O vsem  tem  bo predavala mag. Barbara Vavkan, mag. zdr. nege iz referenčne ambulante ZD Šoštanj. V sodelovanju z Društvom Sončnica.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

KONS delavnica: Solarni polnilec

Na delavnici so bodo udeleženci in udeleženke seznanili/e s temo obnovljivih virov energije. Z mentorji bodo raziskovali varčevanje in kako priti do elektrike s čim nižjim negativnim vplivom na okolje. Pozornost bomo posvetili predvsem raziskovanju pridobivanja energije v prihodnosti (obnovljivi viri). Podrobneje si bodo pogledali kako delujejo sončne celice in kako bi lahko izboljšali njihovo učinkovitost. Tekom delavnice bodo izdelali solarne polnilce in stojala za le te, s pomočjo katerih bodo optimizirali izpostavljenost solarne celice. Seveda jih bodo tudi testirali in če bo dovolj sonca, bodo delno napolnili mobilne telefone ter jim dodali umetniške elemente.

Delavnica je namenjena otrokom in mladim, ki so stari med 9 in 14 let.

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na prijave@mc-velenje.si 

  Mladinski center Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Le DA pomeni DA!

pogovorni večer ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami
Ženski forum SD SAŠA bo tradicionalno, kot že nekaj let doslej, obeležil mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami. Letos bodo članice foruma na pogovornem večeru gostile ministrico za pravosodje Republike Slovenije Andrejo Katič. Govora bo o spremembah kazenske zakonodaje v zvezi s kaznivimi dejanji proti spolni nedotakljivosti, o nasilju nad ženskami in otroki ter o položaju žensk v družbi.
  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

100 let Bolnišnice Topolšica

Otvoritev razstave
Na odprtju razstave, ki je nastala v sodelovanju Knjižnice Velenje in Bolnišnice Topolšica, se bomo sprehodili skozi stoletno zgodovino osrednje bolnišnice našega okolja in spoznali njeno aktualno vlogo in družbeni pomen.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Klepet pod arkadami: Jože Svetina

Jože Svetina je javnosti znan kot učitelj in družbenopolitični delavec, predvsem pa kot slikar. Njegove slike so prejeli številni državniki z vsega sveta. Jože Svetina pa se dobro spominja tudi udarniškega dela v Velenju in Šoštanju.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Rudolf Maister – znameniti Slovenec

Predavanje dr. Aleša Ariha ob 23. novembru, državnem prazniku dnevu Rudolfa Maistra

Dr. Aleš Arih je upokojeni direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož in eden največjih poznavalcev življenja in dela generala Maistra in njegove vloge v slovenski zgodovini.

  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Kitarski duo Artis

Za Abonma Klasika

Na drugem koncertu bosta nastopila kitarista Julia in Christian Zielinski iz Nemčije. Glasbenika sta zelo uspešno diplomirala na glasbenih univerzah v Stuttgartu, Frankfurtu in Hamburgu. Povezala sta se v kitarski duo in se posvetila v prvi vrsti komornemu muziciranju. Na mednarodnih tekmovanjih v komorni glasbi sta prejela nekaj prvih in drugih nagrad, pa tudi nekaj nagrad občinstva. Odlikuje ju odlična komunikacija in odrska vitalnost. Svojo prvo zgoščenko sta z glasbo Beethovna in Pujola posnela leta 2007. Šest let kasneje je sledila druga z naslovom Portret. Pred kratkim pa sta izdala še svoji solistični zgoščenki Versus in Solo. Na koncertu v Velenju se nam bosta predstavila z glasbo Händla, Couperina, Mertza, Albeniza in Piazzolle.

Ob 19. uri vabljeni na predkoncertni klepet z nastopajočima umetnikoma.

  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »