Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 21. november 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Predstavitev knjige "Moja pot", avtorice Admire Robin

Ne zamudite enkratne priložnosti - promocije knjige "MOJA POT", ki je življenjska zgodba Velenjčanke.

Zgodba, ki se dotika vsakega posameznika, vsake organizacije, vsakogar, ki mu je mar za družbo, za družbeno odgovornost. Avtorica knjige, Admira Robin, je prostovoljka Zavoda Krog, vodja Organizacijske enote Velenje, močna in energična ženska, ki ne dovoli, da bi invalidnost zapirala pot k uresničevanju ciljev, osebnostnem razvoju in želji živeti polno življenje. Avtorica poudarja na nujno kulturno in jezikovno integracijo ter sprejemanje kulture Slovenije in prav tako želi motivirati osebe iz ranljivih skupin, da je prostovoljstvo dodana vrednost posameznika.

Z izdajo knjige želi spodbujati solidarnost in predstaviti prostovoljstvo kot način socialne, kulturne in jezikovne integracije najrazličnejših ranljivih družbenih skupin in konkreten ukrep za socialno aktivacijo, predvsem brezposelnih. Prostovoljstvo je za ranljive posameznike pomembno za potrditev lastne sposobnosti, okrepitev občutka lastne vrednosti, za ohranjanje in širjenje socialne mreže. Vsak, ne glede na trenutno življenjsko situacijo, lahko po svojih zmožnostih pomaga in s tem opravlja pomembno delo.  Pomembno je, da je vsak enakovredno sprejet, da ima enake možnosti, da je cenjen in spoštovan.


  Društvo NOVUS, FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Delavnica: Misli, čustva in vedenje

V sodelovanju z Društvom Altra bomo v Večgeneracijskem centru Planet generacij izpeljali delavnico Misli, čustva in vedenje, katere namen je razviti osebne sposobnosti in veščine, ki omogočajo boljši nadzor nad dejavniki, ki vplivajo na naše duševno zdravje in izboljšano kompetentnost v različnih konfliktnih situacijah v življenju.

Delavnico bo izvajala Petra Jovan, mag. soc.

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Razumevanje sanj

Čaroben svet sanjarjenja ali sanjskega sveta. V njem je naša podzavest. Naša podzavest so naši spomini tega ali preteklega življenja.  V času dneva naša podzavest vodi naše telo, vpliva na naše čustvene reakcije, prepričanja in strahove. Skozi razumevanje naših nočnih sanj lahko dekodiramo podzavest in jo reprogramiramo. Tako sanje prenesemo v zavedanje in tok dneva. Ob tem je dobro prepoznati  pomen sanjskih sporočil, ki so lahko v obliki simbolov, arhetipov ali kot zgodba, ki se nam vtisne v spomin.

V otroški igri je zametek domišljijskega sveta v katerem je vse mogoče. Če sanjarjenje pretočimo v našo zavestno razmišljanje, k sebi zmoremo pritegniti ravno to, kar si želimo. Tako si prisanjamo  svoje želje tudi odrasli. 
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo)
  Prost vstop
Preberi več »

Formula za zmago: V vsakem se skriva zmagovalec - Dogodek prestavljen!

Dogodek je prestavljen - Se vidimo spomladi 2020!

Vabimo vas, da se nam pridružite na velikem podjetniškem dogodku, kjer bo Tanja Skaza, evropska podjetnica leta ter solastnica podjetja Plastika Skaza, v goste povabila Alenko Znidarsic Krajnc, trenutno najvplivnejšo  menedžerko v Sloveniji, doktorico poslovno organizacijskih znanosti, po duši raziskovalko in nosilko zdrave pometi, ter Gregorja Rebolja, Mladega  managerja leta 2015, IT strokovnjaka, podjetnika, povezovalca in poslovnega angela. lz izkušenj s svojih poslovnih poti in zivljenjskih zgodb bodo povedali, da formulo zo uspeh sestavljajo usmerjenost v prihodnost, osredotočenost na tisto, kar si zelis, in spoznanje, da je vsak sam ustvarjalec svojega življenja.

Vstopnice: prodajna mesta Moje karte in blagajna Doma kulture Velenje

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Pogovarjajmo se o Velenju

Okrogla miza

Klub arhitektov Saša regije (KASR) želi ob 60­­­­-letnici Velenja v pogovoru z gosti različnih strokovnih usmeritev odpreti razpravo o mestu: kaj so njegove vrednote, na kakšen način jih lahko posameznik s svojim strokovnim delom neguje in nadgrajuje ter kakšna bi lahko bila vizija mesta.

Pogovor bosta vodili Saša Piano in Aleksandra Dolenec Gojević.­

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje razstave: Official Toy ®

Iza Pavlina in Uroš Vnuk pod imenom Official toy ® izdelujeta igrače iz umetnih mas, akcijske figure, skulpture in humorne ponaredke znanih akcijskih figur, ki jih navdihujejo risanke, grozljivi filmi in igre. Celoten proces izdelave, od oblikovanja kalupa do odlivanja in poslikave, se zgodi v njunem umetniškem studiu. Na razstavi bosta predstavila svojo novo kolekcijo "ponaredkov".

  Mladinski kulturni klub eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Stojan Knez: Preplet življenj

Stojan Knez je Velenjčan, ki piše pesmi, prozna besedila, ljubiteljsko slika, fotografira, je  prostovoljec v varni hiši, v večgeneracijskih centrih vodi delavnice za osebno rast, je član literarnih društev, energoterapevt, mojster rituala hoje po žerjavici … Do sedaj je izdal štiri knjige, tri pa je lastnoročno napisal za svoje vnuke. Knjigo Dotik življenj posveča najprej sebi, in sicer ob okrogli obletnici – šestdesetem rojstnem dnevu, ter seveda vsem bralkam in bralcem, da resnično začutijo tisto pravo Ljubezen, prvinsko, čisto, brez ostalih nalepk. Pogovor bo vodila  Nevenka Hvalec, na kitaro bo zaigral  Boris Bizjak.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Krivulje

Odprtje razstave v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote (Cankarjeva ulica)
Fotografska razstava Krivulje avtorja in fotografa Aljoša Videtiča odkriva skrito lepoto ženskega telesa. A na subtilen način, skozi nežno tančico, ki elegantno razkriva krivulje in detajle. Akti, ujeti v delčke zgodbe se v domišljiji nizajo v erotično poetiko.
Razstava je prodajne narave, celoten izkupiček bo namenjen prijatelju Dušku Supiću za pomoč pri rehabilitaciji.

 

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

Volbenk Pajk, Pričevalec modernističnega mesta

Razstava

Velenje in Volbenk Pajk sta zelo povezana. Umetniški, portretni in dokumentarni fotograf je Velenje v svoj objektiv ujel na tisočih posnetkih in ga s svojim izostrenim očesom in tehnično dovršenostjo fotografije vrhunsko zabeležil v zgodovinski spomin. Ob 60-letnici Velenja in v spomin mojstru bomo v skupnem projektu Muzeja Velenje in Galerije Velenje skušali tega mojstra in nastanek Velenja celovito predstaviti. Razstava je na ogled do 23. novembra 2019.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »