Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 20. november 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Biti starš - biti partner

Biti partner in obenem starš je sestavljeno iz mnogih izzivov in v iskanju vsakodnevnega ravnovesja med obema vlogama. Porast razvez in ločevanja partnerstev ima za posledico tudi »trganja« odnosov med starši in otroki. Kaj zmorem dati v svoji vlogi partnerja in starša in kaj je tisto kar mi odteguje moči, da ne čutim, da sem dober partner in starš, bo iztočnica pogovora med udeleženci in izvajalko predavanja.
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo)
  Prost vstop
Preberi več »

Šivankine igrarije

Punčke iz cunj

V Večgeneracijskem centru Planet generacij se bomo pridružili projektu UNICEF-a Punčka iz cunj, ki se v Sloveniji izvaja že od leta 2003.

Z veliko truda in ustvarjalnosti izpod rok prostovoljk in prostovoljcev po vsej Sloveniji prihajajo unikatne, ročno izdelane punčke. V projekt se vključujejo vse generacije – od otrok, ki punčke ustvarjajo v vrtcih in šolah, do starejših. Zato ima projekt pomembno vlogo tudi pri povezovanju različnih generacij.

S projektom Punčka iz cunj se spodbuja tudi spletanje prijateljskih vezi med izdelovalci in posvojitelji punčk. Vsaka punčka ima osebno izkaznico in dopisnico s podatki izdelovalca. Posvojitelj s slednjo izdelovalcu punčke sporoči, kje je punčka našla nov dom in prispeva sredstva za cepljenje otroka iz držav v razvoju proti šestim nalezljivim otroškim boleznim.

Pridružite se nam!

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Kuharska ustvarjalnica za otroke in starše

Kuhamo in ustvarjamo s Simono
V novembru bomo nadaljevali kuharsko in ustvarjalno druženje v Vili Rožle. Prostovoljka Simona Vohar bo otroke naučila pripraviti okusne jedi, obenem pa bodo ob vsaki jedi, ki jo bodo pripravljali, potekale še ustvarjalne delavnice. Zaradi lažje organizacije brezplačne delavnice prosimo za prijave na mzpm.velenje@vilarozle.si, saj je število mest omejeno.
  Predhodne prijave!
Preberi več »

Deklica in general

Odprtje razstave velenjskih petošolcev v okviru likovnega natečaja »Deklica in general« ob državnem prazniku dnevu Rudolfa Maistra, 23. novembra. Razstava bo odprta do 6. decembra 2019.

  avla Mestne občine Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična ustvarjalnica ob dnevu splošnih knjižnic: Mala muca v knjižnici

Dan splošnih knjižnic bodo otroci obeležili z uro pravljic,  kateri bo sledila tudi ustvarjalna delavnica. Otroci si bodo lahko izdelali knjižno kazalko z motivom iz pravljice. Dogodek je namenjen otrokom, starejšim od treh let. Z vami  bo Vesna Gaber Podhovnik.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba in otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Ročna dela za dobra dela

Namen srečanj je prostovoljno druženje ob kvačkanju in pletenju, izmenjava znanja, izkušenj in idej, nastale izdelke pa predamo v dobrodelne namene. Zaželeno je najosnovnejše znanje ročnih del. S seboj prinesite pisane ostanke volne in preje, vedno pa so dobrodošli tudi predlogi in ideje za sodelovanje pri dobrodelnih akcijah. V mesecu novembru pletemo in kvačkamo izdelke za Novoletni bazar Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Palčica - ob svetovnem dnevu otroka

Lutkovna predstava ob svetovnem dnevu otroka

Palčica ni navadna deklica – rojena je iz čarobnega cveta in manjša kot palec, zato njeno mamico skrbi, da je prekrhka in ji raje ne dovoli ven. A radovedna Palčica čisto preveč hrepeni po tem, da bi spoznala čudovit zunanji svet in se nekega dne izmuzne na vrt. Ne ve, da bo kar kmalu srečala tako dobronamerna bitja kot zahrbtne nepridiprave, da bo njeno potovanje daljše in težje, kot je pričakovala. Veliko se bo morala naučiti o sebi in svetu. Ampak – ali bo našla tudi svojega princa?

Režija in scenarij po motivih istoimenske pravljice H. Ch. Andersena: Alice Čop
Scenografija in sorežija: Kajetan Čop
Lutke: Kilian Čop
Rezbarska dela: Milojko Kumer
Glasba: Gorazd Planko
Kostumografija: Noemi Čop
Nastopata: Noemi Čop in Ana Rotovnik
Glas pripovedovalke: Vanja Kretič

Predstava je primerna za otroke, starejše od treh let.

Ob svetovnem dnevu otroka je vstop prost.
 

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Ocvetličimo balkone

predavanje
Svet MČ Velenje - Levi breg vzhod pripravlja predavanje Mikroorganizmi so temelj rodovitnih tal in življenja, ki ga bodo izvedli v sklopu projekta Ocvetličimo balkone . Prijazno vabljeni.
  Sejna soba MČ Velenje - Levi breg vzhod
  Prost vstop
Preberi več »

Jakob J. Kenda: Apalaška pot

Roman Apalaška pot: 3500 kilometrov hribov in Amerike je iskriv in iskren zapis o avtorjevem doživljanju te dolge pešpoti. Prek razgibanega dogajanja med pohodom prikazuje tudi posebnosti te divjinske poti, ameriške narave in pohodništva. Prek popotnih tovarišev, mest ob poti in ljudi, ki jih srečuje v njih, pa razkriva sodobno ameriško stvarnost.

Jakob J. Kenda je v javnosti najbolj znan po svojih prevodih, predvsem Harryja Potterja. Kot doktor literarnih ved, avtor ali urednik je podpisan pod številne publikacije od antologij do beril. Za mnoge časopise in revije piše o literaturi in filmu ter predava. Rado se ga tudi pokliče, kadar se v kakšni kulturni instituciji pokaže potreba po kriznem menedžerju. Ena njegovih največjih ljubezni pa je pohodništvo in leta 2017 je kot prvi Slovenec prehodil Apalaško pot.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Rokomet - 11. krog Lige NLB

V enajstem krogu Lige NLB se bodo pomerili ekipi RK Gorenje Velenje in Urbanscape Loka.
Termin tekme se zaradi televizijskega prenosa lahko prestavi.
  Rdeča dvorana
  Prost vstop
Preberi več »