Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 14. november 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Kako lahko umirimo otroke v javnosti?

Otroci so naše največje bogastvo, toda včasih si moramo priznati, da lahko postanejo pravi »vražički« in to ravno takrat, ko to ni potrebno. Kako reagirati? Kako na javnem mestu obvladati otroka, ki vpije in joka? Pomembno je, da starši ne popuščajo in ne odstopajo od svojih pravil ter včasih ignorirajo izbruh, ker s tem dosežejo, da se ta ne ponavlja tako pogosto. 
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (FARMIN, Trg mladosti 6, 3320 Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Kulinarična delavnica: Praznični makroni

Vabljeni na kulinarično delavnico "Praznični makroni" s chefom Igorjem Stankovičem in Majo Kretič.

Obvezne prijave.

  Vila Herberstein
  39 EUR
Preberi več »

Orgle Slovenije

Orgle so glasbilo presežnikov. V svojem tisočletnem razvoju so spremljale razvoj evropske civilizacije. Seveda nas presenetijo v svoji velikosti in mogočnosti zvoka, vendar gre pri orglah še za kaj več. Gre za zgodovinsko, tehnično in izrazno raznolikost, ki danes v inovativnih oblikah pedagoške in izvajalske prakse napoveduje prihodnost. Slovenija se ponaša z bogato orgelsko dediščino. Zemljevid države pokaže, da je prav spodnja Štajerska zelo bogata z zgodovinskimi glasbili. In če bi po zgledih iz tujine izstopajočim krajem dajali pridevnike, bi v Sloveniji Velenje in celotna Šaleška dolina naziv "orgelska" nedvomno dobila prva. Zakaj je tako, pa tudi splošno o orglah sveta in Slovenije, bo v besedi in sliki predstavil Jurij Dobravec, soavtor knjige Orgle Slovenije.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Igre talentov 2019

Dobrodelna prireditev IGRE TALENTOV omogoča nadarjenim učencem iz vseh sedmih velenjskih osnovnih šol predstavitev svojega talenta na odprtem, izvenšolskem odru. Učenci bodo SVOJO NAJBOLJŠO TOČKO (plesno, pevsko, spretnostno, stand-up…) predstavili na svoj način!  Prireditev bosta vodila Uroš Kuzman in Tjaš Esih.

Starši, stari starši, sorodniki dobite vstopnice v tajništvu osnovne šole kamor hodi vaš otrok.  Vstopnice bodo na voljo tudi eno uro pred predstavo v Domu kulture Velenje.

Zbrana sredstva se namenijo šolskemu skladu OŠ MPT in počitnicam socialno ogroženih otrok v športnem taboru, ki jih organizira Rotary klub z Društvom prijateljev mladine Velenje in Športno zvezo Slovenije.

  Dom kulture Velenje
  5 EUR
Preberi več »

Umetniška fotografija

Predavanje

O umetniški fotografiji bo predaval dr. Boris Gorupič.

Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je pridobil naziva profesor umetnostne zgodovine in univerzitetni diplomiran sociolog kulture. Leta 2013 je bil promoviran v doktorja znanosti na Fakulteti za humanistične študije na Univerzi na Primorskem. Pri mentorju prof. dr. Alešu Erjavcu je zagovarjal temo z naslovom Fotografija med modernizmom in postmodernizmom.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

S kolesom od Lizbone do Dakarja

Dva meseca in pol  kolesarskega življenja  na 5273 km dolgi poti od Lizbone do Dakarja! Doživite legendarno pot ter pokrajino petih držav ob neskončni prijaznosti preprostih ljudi. Spoznajte lepote Iberskega polotoka, goratega Maroka,  vroče Sahare in se nasmejte ob dogodivščinah Marka Mohorčiča. Od neskončnih klancev Atlasa, preko nemirne Zahodne Sahare, z najdaljšim vlakom na svetu v osrčje Mavretanije, skozi čudovite parke in plaže Senegala do legendarnega Dakarja.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Izlet / Martinova pot

Vodnica izleta je Anka Pugelj.
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Krivulje

Odprtje razstave v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote (Cankarjeva ulica)
Fotografska razstava Krivulje avtorja in fotografa Aljoša Videtiča odkriva skrito lepoto ženskega telesa. A na subtilen način, skozi nežno tančico, ki elegantno razkriva krivulje in detajle. Akti, ujeti v delčke zgodbe se v domišljiji nizajo v erotično poetiko.
Razstava je prodajne narave, celoten izkupiček bo namenjen prijatelju Dušku Supiću za pomoč pri rehabilitaciji.

 

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava zbiratelja Zvoneta A. Čebula: V poletu skozi Šoštanj

Zvone A. Čebul je med najpomembnejšimi zbiratelji kulturne dediščine, tako lokalno, kot tudi širše. S ponosom se ozira na dogodke iz preteklosti slovenskega naroda in na svoje rojstno mesto Šoštanj. Preteklost združuje s sedanjostjo, zato redno izdaja spominske razglednice, s katerimi obuja in poudarja pomembne dogodke iz zgodovine našega širšega okolja ali lepoto in pomembnost svojega rojstnega kraja. Del njegove zbirke bo oktobra predstavljen na Domoznanskem razstavišču Mestne knjižnice Velenje. Avtor razstave je Dušan Rebec, grafično jo je oblikoval Peter Groznik - Peč.
  Knjižnica Velenje (Domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »