Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 6. november 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Šivankine igrarije

Punčke iz cunj

V Večgeneracijskem centru Planet generacij se bomo pridružili projektu UNICEF-a Punčka iz cunj, ki se v Sloveniji izvaja že od leta 2003.

Z veliko truda in ustvarjalnosti izpod rok prostovoljk in prostovoljcev po vsej Sloveniji prihajajo unikatne, ročno izdelane punčke. V projekt se vključujejo vse generacije – od otrok, ki punčke ustvarjajo v vrtcih in šolah, do starejših. Zato ima projekt pomembno vlogo tudi pri povezovanju različnih generacij.

S projektom Punčka iz cunj se spodbuja tudi spletanje prijateljskih vezi med izdelovalci in posvojitelji punčk. Vsaka punčka ima osebno izkaznico in dopisnico s podatki izdelovalca. Posvojitelj s slednjo izdelovalcu punčke sporoči, kje je punčka našla nov dom in prispeva sredstva za cepljenje otroka iz držav v razvoju proti šestim nalezljivim otroškim boleznim.

Pridružite se nam!

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Kuharska ustvarjalnica za otroke in starše

Kuhamo in ustvarjamo s Simono

V novembru bomo nadaljevali kuharsko in ustvarjalno druženje v Vili Rožle. Prostovoljka Simona Vohar bo otroke naučila pripraviti okusne jedi, obenem pa bodo ob vsaki jedi, ki jo bodo pripravljali, potekale še ustvarjalne delavnice. Zaradi lažje organizacije brezplačne delavnice prosimo za prijave na mzpm.velenje@vilarozle.si, saj je število mest omejeno.

  Predhodne prijave!
Preberi več »

Zgodbe iz predpasnika

Kaj bomo počeli? Kuhali bomo! A kaj? Juho! Vendar ne navadno! Naša juha bo pravljična. Začeli bomo kot po navadi. S kuhalnico, zelenjavo in začimbami, vmes pa bodo v loncu pristale tudi pripovedke. Skozi zgodbe bodo poslušalci izvedeli marsikaj o hrani, odnosu do nje, ter o nas, ljudeh samih. Zato lepo povabljeni vsi, saj ta juha ne redi.

Primerno za otroke od treh let, pripovedovala bo Janja Stopar.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Ročna dela za dobra dela

Namen srečanj je prostovoljno druženje ob kvačkanju in pletenju, izmenjava znanja, izkušenj in idej, nastale izdelke pa predamo v dobrodelne namene. Zaželeno je najosnovnejše znanje ročnih del. S seboj prinesite pisane ostanke volne in preje, vedno pa so dobrodošli tudi predlogi in ideje za sodelovanje pri dobrodelnih akcijah. V mesecu novembru pletemo in kvačkamo izdelke za Novoletni bazar Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Predavanje o bolnikovih pravicah

Predavala na bo ga. Milena Pečovnik, varuhinja bolnikov pravic..

Vsebina:

- predstavitev dela zastopnika

- vrste kršitev pacientovih pravic

- prva obravnava kršitev pacientovih pravic

- druga obravnava pacientovih pravic

- izkušnje dosedanjega dela

  Mestna občina Velenje - sejna dvorana
  Prost vstop
Preberi več »

Harmonizirajmo svoje življenje: znanje Grigorija Grabovoja

Vsakdanje življenje pred nas postavlja izzive in naloge, ki jih lahko dojemamo v pozitivnem ali negativnem smislu. Seveda smo bolj uspešni, bolj zadovoljni in tudi bolj zdravi, če lahko vse sprejemamo z nasmehom in dobro voljo. To z lahkoto uresničimo s preprostimi tehnikami, ki so univerzalne, to pomeni, da so uporabne vedno in povsod. Tehnike so znanstveno preverjene in dokazano delujejo. Namenjene so razvoju naše zavesti v pozitivno smer. Z njimi lahko resnično sami prevzamemo upravljanje s svojim življenjem, tako na zdravstvenem, finančnim, družbenem, poslovnem in drugih področjih. Predavala bo  Elizabeta Bobnar Najžer.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Baal

Za Beli abonma, A la carte in izven

Rozmanov Baal ni prevod niti adaptacija, ampak popolnoma avtonomno avtorsko delo, grajeno na skrajno egocentričnem odnosu Brechtovega lika do družbe in ljudi. Zgodbo prestavlja v sodoben čas in naš prostor, zato so nekoliko bolj izpostavljene nacionalne teme. Njegov Baal je v primerjavi z izvirnimi različicami bolj povezan in besedilno lahkoten, dialogi so napisani v verzih. Ker je izvirni Baal pesnik, mu je Roza pripisal nekaj svoje mladostne poezije.
»Uprizoritev je zastavljena kot burleska, ki jo uvede glasbeni trio in zaživi v preprostih songih ter še bolj v divjih solo pasažah. Trio spremlja odrsko dogajanje, podpira Baalove (igra ga Ivo Godnič) songe in aktivno zavzame pripovedovalsko pozicijo, s čimer ustvarja prehode med prizori ter okvirja uprizoritev.« (Radio Slovenija, 21. 3. 2019)

Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana
Avtor: Andrej Rozman Roza po Bertoldu Brechtu
Režija: Vito Taufer
Igrajo: Ivan Godnič, Jure Ivanušič, Uroš Maček, Robert Prebil, Matej Recer, Ivan Rupnik, Dario Varga, Matija Vastl
Glasba: Aleksander Pešut - Schatzi v izvedbi Vasko Atanasovski Tria: Vasko Atanasovski, Dejan Lapanja, Marjan Stanić

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Izlet / Od Škrbine do Štanjela

Vodnica izleta je Silva Zupanc.
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »