SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Julij 2019

Julij 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
Avgust 2019
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Zaplešite v poletje

Ste že kdaj plesali kar tako? Zjutraj, v parku, pod sojem dopoldanskega sonca? Bosi in prežeti z življenjem? Ne? Vabljeni, da zaplešete z nami vaš dušni ples, se sprostite, nasmejite ter prepustite ritmom glasbe.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Čokolada: Da ali Ne?

Tudi čokolada je lahko zdrava, če je narejena, iz telesu, prijaznih sestavin. Na pogovorni delavnici bomo spoznali te sestavine, se naučili prepoznati pravo zdravo čokolado ter opredelili zdravilne učinke na telo. Vabljeni na brezplačno pogovorno delavnico!
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Ali se otroci v današnjem času dovolj gibljejo?

Danes živimo v dobi tehnologije, kjer si skoraj nobeden izmed nas ne predstavlja življenja niti brez telefona niti brez interneta. Kako otroke odvrniti od tehnologije in jih prepričati k večjemu gibanju? Raziskave so pokazale, da se le tretjina slovenskih otrok dovolj giblje. Večina otrok šolske odmore presedi. Kako pa v šolah uvajajo čim več gibanja? Ali lahko preveč gibanja otroka omejuje pri učnih obveznostih?  Vabljeni na pogovorno delavno, kjer bomo skupaj poiskale odgovore.    
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Zadovoljstvo v razširjeni družini

Predavanje
Kdaj smo zadovoljni z svojim življenjem?  Morda takrat, ko skozi svoj izbran poklic, pridobljeni družbeni status ali doseženo harmonijo v družinskih odnosih, pričnemo čutiti spoštovanje do sebe. Ko ostarimo in se upokojimo se nam v tem tretjem življenjskem obdobju zmanjša telesna moč, peša nam zdravje in tudi kognitivne sposobnosti se precej zmanjšajo. Pa vendarle kaj je smiselnost tretjega življenjskega obdobja. Da se starostniki umaknejo v svoje intimno okolje  ali morda z mlajšo generacijo podelijo vsa svoja pridobljena znanja in modrosti. Prenos znanja v krogu družine je za nekatere  samoumevno dejanje,  za druge morda še neznanka. Vendar tudi v tretjem življenjskem obdobju lahko vsak posameznik znotraj kot zunaj primarne družine  dviguje samozaupanje, spoštovanje do sebe in tako začuti zadovoljstvo v sebi tudi v tem obdobju. Vabljeni!
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Vzemite si čas za dober spanec

Veliko ljudi ima težave s spanjem. Če pogledamo iz znanstvenega stališča je spanje tisto obdobje dneva, ko ne zaznavamo okolice okoli sebe. Katere so najpogostejše motnje spanja? Koliko ur dnevno bi naj spal posameznik? Kakšne so posledice pomanjkanja spanja? Kako spati bolje? Na vsa ta vprašanja bomo odgovarjali na pogovorni delavnici. Vabljeni!
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Vodič do sreče v družini

Trening starševstva
Biti srečen, je naša izbira, je naša zavestna odločitev. Samo odločiti se moramo, da živimo v sedanjem trenutku. Včerajšnji dan je že preteklost jutrišnji dan pa ustvarjamo v sedanjem trenutku. Kaj nam brani, da tega premika običajno zavestno ne zmoremo narediti. Tekom dneva hitimo za opravki, in misli nam tavajo v preteklost, v dogodke nazaj in morda v načrtovane dogodke v prihodnosti. Kaj potrebuje družina za srečo. Najprej zadovoljstvo vsakega posameznika znotraj nje. Predvsem je potrebno morda samo dopustiti, da vsak posameznik znotraj družine ima možnost in našo podporo, da stopa po lastni poti svojih sanj. Tako dovolimo, dopustimo, da smo to kar smo in ob tem spoštujemo drugačnost v slehernem posamezniku.  To je pot do sreče v nas. Vabljeni!
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »