Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Junij 2019

Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Julij 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Program za nezaposlene osebe

Voden ogled aktualne razstave in kreativna delavnica za udeležence programa, ki ob ogledu, razgovoru, druženju in kreativnem ustvarjanju razvijajo socialne veščine in pridobivajo nova znanja.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kdo sem v tem trenutku in kdo želim postati v prihodnje?

Delavnice osebne rasti
Praktične in pogovorne 2-urne delavnice z možnostjo nadgradnje individualnega osebnega svetovanja. Tematike delavnic bodo: kdo sem jaz v mojem jedru, kaj je moja notranja moč in kaj me žene naprej, katera prepričanja delajo zame in katera mi škodujejo, znam živeti v skladu s svojim notranjim izvorom, biti zvest samemu sebi, zakaj jemljem vse osebno in še mnogo več. 

Delavnice bo izvajala Jasmina Felicijan, po izobrazbi mag. managementa z več kot deset letnimi delovnimi izkušnjami na področju izobraževanja odraslih. Je karierna in osebna svetovalka, mediatorka, s pridobljenim mednarodnim certifikatom NLP Mojster Praktik. 
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Različni barvni odtenki v družini

Pogovorna delavnica
Vsaka družina ima svoj urnik. Pravzaprav se velik del dneva vrti ravno okoli razporejanja našega časa ter usklajevanja, kdo kam gre.  Lahko bi celo trdili, da smo postali ujetniki časa, kjer ni prostora za počitek. Na tokratnem predavanju se bomo poskusili ustaviti, si vzeti trenutek za počitek ter prepustili nenačrtovanemu dogajanju. Ogledali si bomo koncept brezdelja in lenobe ter njihove manifestacije skozi zgodovino. Vabljeni!
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Zdravi pudingi, piškoti in sladoledi

Kuharska delavnica
  Efenkova 61 b
  Prost vstop
Preberi več »

Vpliv čaker na naše zdravje

Ko pomislimo na svoje zdravje običajno pogovor nanese na našo telesno aktivnost in zdrave prehranske navade. Zelo redko pa se poglobimo v zavedanje, da neravnovesje v našem telesu pelje v  bolezen zaradi neravnovesja endokrinih žlez z notranjim izločanjem. Te žleze so povezane z energijskimi točkami, ki jih imenujemo čakre. Če smo v ravnovesju ti centri delujejo pravilno, naše čakre se vrtijo v pravi smeri in naše telo je zdravo. Na pravilno delovanje posameznih čaker lahko zavestno vplivamo z vnosom hrane, ki spodbuja posamezno čakro, telesno vadbo in tudi z odstranjevanjem napačnih miselnih prepričanj. Kaj so čakre v našem telesu in kako do zdravja preko ravnovesja čaker, se bomo seznanili skozi tematsko pogovorno delavnico.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Velika zdravilna moč cvetlic

Uporaba rastlin za zdravo, harmonično in uravnovešeno počutje je v človeški zgodovini prisotna že od prvih civilizacij.  Vse do danes obdržano tradicijo najdemo v vseh kulturah – poznamo Bachove, avstralske, brazilske, italijanske, cvetne esence, vsake s svojo specifično formulo, načinom pridelave, filozofijo in učinki. Vsem pa je skupno mistično in globoko poznavanje rastlinskega sveta, ki človeka podpira in oskrbuje na vseh ravneh njegovega obstoja. Predavanje, ki bo v angleškem jeziku in bo prevedeno v slovenski jezik, bo vodil terapevt Andrea Cattapan.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Smeh je več kot pol zdravja

Dnevna doza smeha ima ogromen vpliv na človekovo zdravje. Ne le, da gre pravzaprav za obliko telovadbe, ki pospeši cirkulacijo v telesu, smeh zniža tudi raven stresnih hormonov, sprosti endorfine in odganja tesnobo. Delavnica bo torej posvečena smehu! Vabljeni, da se smejite z nami! 
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Gibanje in hidracija v poletnem času

Poletje je idealen čas za počitek v senci s knjigo v roki, a ravno poleti zaradi dolgega dneva in dobre energije čas izkoristimo za več gibanja na prostem. Kdaj in kakšne aktivnosti se priporočajo, ter kako primerno piti tekočino in nadomeščati izgubljene elektrolite pri velikih obremenitvah, ali mogoče samo zaradi povečanega potenja in visokih poletnih temperatur, boste izvedeli na predavanju, ki ga pripravljata kineziologinja mag. Petra Poznič in dietetičarka Kornelija Kitek iz Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Velenje.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Poletje je lahko čas za spremembe

Kako življenjske navade vplivajo na našo telesno težo? Smo dovolj motivirani, da se zdravo prehranjujemo? Kakšen je primeren ritem prehranjevanja? Ali je poletje res najbolj primeren čas za spremembe v našem življenju? Kaj lahko naredimo za boljše počutje? Vabljeni na brezplačno pogovorno delavnico.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Strah pred spremembami

Predavanje
Reka življenja teče včasih skozi brzice, včasih skozi mirne tolmune. Spremembe so stalnica v našem življenju. Skozi spremembe rastemo, se učimo prilagajanja na novo okolje in sprejemanja novih pogledov na življenje. Če nam spodleti prvi korak na novi poti je to samo uvid, da morda pa naj postopamo naslednjič drugače. Vendar pogosto ravno zaradi strahu pred neuspehom razmišljamo na spremembo v našem življenju kot na neko nezaželeno situacijo, ki nas običajno navdaja s strahom. Ljudje se lagodneje in varneje počutimo v naši znani »coni udobja«, kjer se nič ne spreminja in nam je vse poznano. Vsekakor se nam naše življenje spreminja skozi naša življenjska obdobja ali pa spremembo v našem življenju povzroči kakšen nepričakovan dogodek. Ne glede ali se za spremembo odločimo sami ali nas v to prisili morda posamezna situacija, je pomembno, kako se znamo njo soočati. 
Vabimo vas na pogovorno delavnico, skozi katero bomo ozavestili: kako podobne spremembe oz. dogodki v našem življenju različno vplivajo na posameznika ter, kako lahko na spremembe gledamo kot na darilo in življenjsko priložnost. 

  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »