SI

Koledar dogodkov - 21. junij 2019

Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Julij 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Skok v poletje: ADRENALINSKI SKOKI V VELENJSKO JEZERO

V petek popoldan se bodo lahko obiskovalci spustili po dveh rampah. Na voljo bosta mokri tobogan za dričanje v kopalkah in suha klančina, po kateri se lahko v jezero skoči z rolerji, skejtom, skirojem, kolesom in drugimi 'koleščkastimi' rekviziti.

  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

KARMA, to smo mi, USODA je naše hrepenenje

Predavanje
Vsak naš čustven pogled ali naše misli, naša dejanja se skozi tisočletna reinkarnirana rojstva zapišejo v naš dušni zapis.  Torej v naši duši so zapisi vseh naših preteklih življenj. To je naša podzavest, so morda naše nočne more, naše sanje, naše hrepenenje, naši strahovi in naše želje. Če pogledamo skozi življenjske dogodke lahko to imenujemo KARMA. Karma je lahko naša ali  od tistih oseb, ki imajo morda zaradi preteklosti sami kakšen dolg do nas. Karmičen dogodek lahko zaznamo, ga lahko tudi nadzorujemo in ozavestimo. Potrebno je samo zavestno zaznati dogodek, se ustaviti, pogledati vase in včasih zbrati pogum za spremembo našega življenja. Dolga je lahko ta pot. Rojstvo na rojstvo in minejo tisočletja. Počasi dvigujemo zavest, postajamo modrejši, čutnejši, ljubeči.  

V današnjem času se čas hitreje vrti in če smo pripravljeni imamo priložnost, da v nekaj mesecih prečistimo toliko lastnih zapisov, kot bi jih morda v enem tisočletju. Zdaj je čas, ko nas hiter tok dogodkov ali različnih interakcij z ljudmi prav sili k dvigu zavesti. Sedaj imamo lastno moč zavestno spreminjati prihodnji tok naših dogodkov. Naše življenje je lahko lepo samo, če se mi za to odločimo. Ker na koncu te poti nas čaka usoda oz. naše poslanstvo. Takrat samo smo! Takrat plujemo mirno po naši reki življenja do same izpolnitve našega hrepenenja.   GAUDEAMUS, Vodnikova cesta 2, 3320 Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Skok v poletje: OVERLAKE FESTIVAL 2019

brezplačen plesno-glasbeni dogodek na prostem

Festival se bo pričel z lokalnimi izvajalci, v nadaljevanju pa bodo nastopili Monkey Safari (Nemčija), Marc Grabber (Hrvaška),  Brlee (Velenje), Mobo (Celje), Crocy (Ljubljana), zmagovalec natečaja šole Overload in mnogi drugi.

  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

O kresi se dan obesi

V družbi vilenjaka Šalčka pozdravimo prihod poletja
Kaj nam bo skok čez ogenj in praprotno seme? Od kod imena mesecev in kaj se zgodi tik pred prihodom poletja? Vabljeni, da vam vilenjak Šalček razkrije še kakšno čarobno skrivnost ob kresnem večeru. Povzpeli se bomo tudi na Šaleški grad in prisluhnili pravljičarki Katarini, nato pa se ob pokušanju pečenih jabolk prepustili šepetu poletnega večera. 
  Pod Šaleškim gradom
  Prost vstop
Preberi več »

Kresna noč

Ob živi glasbi, dobri hrani in  dobri družbi vas pričakujemo ob Velenjskem jezeru, kjer bodo, če jim bo vreme dopuščalo, prižgali 2500 svečk. Program bodo popestrile plesalke plesne skupine Magnolije.
V primeru slabega vremena bo dogodek 4. julija.

  Velenjsko jezero
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava "Litosfera"

Gostujoča razstava vzorcev kamnin iz študijskih zbirk Oddelka za geologijo Naravoslovno tehnične fakultete Univerze v Ljubljani.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Na hribčku grad stoji

»Na hribčku grad stoji,

v gradu bele line tri,

pri vsaki lini žena stoji,

pojdi jo zdaj reši ti!«

Izštevanke, pesmi in pripovedke iz ljudskega izročila so v Vrtcu Velenje še posebej žive. Za tokratno razstavo so otroci likovno podoživljali pravljice, legende, pesmi, ki opisujejo življenje na gradovih. Po poteh zmaja Pozoja so gradove v Šaleški dolini tudi obiskali in v grajskih sobanah odkrivali skrivnostne zaklade, ki jih lahko vidi le otroška domišljija.
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Teden vseživljenjskega učenja 2019

Brezplačne delavnice, predavanja in drugi dogodki
V letu 2019 bo Teden vseživljenjskega učenja potekal od 10. maja do 30. junija. Največ brezplačnih delavnic, predavanj, predstavitev in drugih dogodkov se bo zvrstilo v tednu od 10. do 19. maja. Aktivnosti bodo potekale na različnih lokacijah, in sicer na Ljudski univerzi Velenje ter pri partnerskih organizacijah oz. na terenu. 

Podroben seznam dogodkov najdete na spletni strani http://www.lu-velenje.si/vsezivljenjsko-ucenje/teden-vsezivljenjskega-ucenja

Čas je za praznovanje vseživljenjskega učenja v Sloveniji! Smo del #TVU2019. Pridite in praznujte z nami!
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava o Jožetu Lampretu

23. maja 2019 je minilo 50 let od smrti Šoštanjčana Jožeta Lampreta, duhovnika, politika in naprednega narodnega delavca, ki se je v zgodovinski spomin Slovencev zapisal predvsem kot partizanski duhovnik – verski referent 14. divizije. 
  Podhod Pošta
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Moj domači kraj skozi objektiv

Ob zaključku »šolskega leta« se nam bodo pod mentorstvom Roka Rakuna predstavili člani fotografskega krožka pri Univerzi za tretje življenjsko obdobje Velenje: Anton Bohak, Avgust Mošnik, Edita Petrovič, Dušan Pravdič, Olga Praprotnik, Janez Kordiš, Franc Kumer, Franc Čas in Marjeta Levar, s foto utrinki na temo svojega mesta. Še enkrat bo potrjen pregovor, da imajo vsake oči svojega »malarja«. 
  Knjižnica Velenje (Osrednje razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »