Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 13. junij 2019

Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Julij 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Spontani akti prijaznosti v družini

Trening starševstva
Ste kdaj pomislili, kako malo je potrebno, da vas nekdo osreči? Je to le naključni nasmeh tujca ali pa morda klic prijateljice, ki vas povabi na kavo? Tokrat boste dobili priložnost, da nekoga osrečite, vi. Na treningu starševstva bomo namreč izdelovali sporočila z lepimi mislimi, ki jih bomo nato spontano razdelili ter tako odpravljali slabo voljo in dvigovali razpoloženje.  

  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Osmošolci na Inventuri 19

V času razstave Inventura 19, bodo v Galeriji Velenje pripravili zanimive delavnice v sodelovanju z dijaki in profesorji umetniške gimnazije. Delavnice in ogled razstave so namenjeni osmošolcem, ki se pripravljajo na vpis v srednjo šolo. Ob tem se bodo učenci podrobneje seznanili z učnim programom, načinom dela, z izdelki, ki nastanejo v učnem procesu, ter z možnostmi nadaljnjega izobraževanja za umetniške poklice. Ob razstavljenih delih bomo pripravili interaktivne delavnice, na katerih se bodo učenci lahko preizkusili v različnih tehnikah ustvarjanja.

Najava skupin: info@galerijavelenje.si

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pohod članov DU Vinska Gora od Lamperčeka do Habeta

V okviru mesečnih druženj se bomo tokrat zbrali pri Lamperčeku, odšli peš do kmetije Habe, kjer si bomo pogledali zbirko starin. Hoje v eno smer je pol ure po položni poti. Ob povratku se bomo ustavili na izletniški kmetiji Lamperček in poklepetali, ter se poveselili. Vstopnine ni.
  izletniška kmetija LAMPERČEK
  Prost vstop
Preberi več »

Zaključek projekta »Družinska obravnava za zdrav življenjski slog«

V okviru delavnice »Družinska obravnava za zdrav življenjski slog«, se bodo strokovnjaki Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Velenje še zadnjič v iztekajočem  šolskem letu srečali z učenci 3. in 6. razredov osnovnih šol Šaleške doline ter njihovimi sorojenci in starši. Program se izvaja v okviru projekta »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov, ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih.« Namen izvajanja nadgradenj pri preventivnih pregledih otrok in mladostnikov je zagotavljanje celostne obravnave ter zgodnje odkrivanje ogroženih za nastanek kroničnih bolezni, ki so povezane z neustreznimi prehranjevalnimi in gibalnimi navadami ter ustrezno ukrepanje vključno z informiranjem in motiviranjem za aktivno skrb za zdravje.

Zaključno srečanje vseh vključenih v obravnavo bodo zaključili z družabnimi igrami v okolici Vile Rožle in manjšo pogostitvijo. Če bo vreme slabo, bo prireditev v Vili Rožle, z začetkom ob 17. uri.

  Sončni park (Vila Rožle, Aškerčeva cesta 21)
  Prost vstop
Preberi več »

Turnir v šahu v KS Gorica

  prostori KS Gorica
  Prost vstop
Preberi več »

Rafoltovi dnevi LIKUS-a po vsej Sloveniji

Literarni večer v spomin na Zmaga Rafolta, ustanovitelja LIKUS-a, ob 10. obletnici smrti in 100. obletnici rojstva ter v spomin na nedavno umrlega Hermana Klemenca, regijskega vodjo LIKUS-a.

  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje razstave Usnjarska literatura

V Muzeju usnjarstva na Slovenskem bodo odprli razstavo posvečeno usnjarski literaturi.
  Muzej usnjarstva na Slovenskem
  Prost vstop
Preberi več »

En mesec sam: s kolesom od izvira do izliva Donave

Nekega lepega (deževnega) dne je Tomaž Majcen, kar tako, zajezdil kolo, zavrtel pedala, telo predal božanju vetra in se podal na pot ob veličastni reki. Od izvira v nemškem Donaueschingnu do prepletenih prelivov velikanske delte ob Črnem morju je prekolesaril sedem držav, številna velemesta, mesta, mesteca in vasice (v teh je bilo najboljše), ničkolikokrat prečkal njen tok preko mostov in še večkrat s trajekti, splavi ali čolni, se predajal kulinaričnim okusom dežel skozi katere je potoval in objemal neznance, ki so postali dobri prijatelji.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Koncert - Neža Verstovšek, violončelo in Lara Ramšak, klarinet

Nastop študentk Akademije za glasbo v Ljubljani.
Mentorja: Jože Kotar in Karmen Pečar Koritnik
Pri klavirju: Tea Andrijić       
Gost: Klavirski trio Aurum
  Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »