SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Maj 2019

Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Prvi maj na Graški Gori

Tradicionalno praznovanje 1. maja na Graški Gori

Tradicionalno prvomajsko srečanje na Graški gori že vrsto let simbolno poveže vse generacije občank in občanov našega okolja v prijetnem druženju in izkazovanju odločne pripadnosti plemenitim vrednotam dela, solidarnosti in pravičnosti. V programu bodo sodelovali Pihalni orkester Premogovnika Velenje, MoPZ Kajuh, MoPZ DU Velenje in ansambel Pajdaši. Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič. Tudi letos vabljeni na pohod na Jesenjakov vrh. Brezplačni avtobusi bodo na Graško goro iz Velenja vozili vsake pol ure (od 8. ure dalje), vračali se bodo od 13. ure naprej.

Obiskovalci prvomajskega srečanja na Graški gori si bodo med 9. in 17. uro lahko brezplačno ogledali Spominski park in sobo, posvečena prihodu 14. divizije na Štajersko.

  Graška Gora - športno igrišče
  Prost vstop
Preberi več »

Blagoslov konj na Paškem Kozjaku

Tradicionalen dogodek, na vrhu Paškega Kozjaka. Poskrbljeno bo za hrano  in pijačo, konjeniki imajo eno pijačo in malico zastonj. 
  Paški Kozjak
  Prost vstop
Preberi več »

Zvočna kopel

Zvok gongov uravnava delovanje možganov, ki ob poslušanju preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja. Pozitivni učinki:  izboljša notranje procese fizičnega telesa, poveča intuicijo, izboljša komunikacijo in koncentracijo, čustveno in miselno očiščuje, nudi globoko doživetje na vseh nivojih. Poleg podloge za ležanje priporočajo nekaj za pod glavo in kolena, »zmrzljivcem« bo prišla prav tudi kakšna odejica. Sprostitev je namenjena odraslim, izvajala jo bo Nives Kraševec.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Javno vodstvo po razstavi Maše Jazbec

Vodstvo

Intermedijska umetnica Maša Jazbec v novem projektu, ki ga v Galeriji Velenje predstavlja pod naslovom Hibridizacija živosti II, druži projekt MIKKEL hibrida z BCI napravo. Upravljanje MIKKELa z BCI napravo tudi dokumentira. Projekt je predstavljen v obliki fotografij in videa. 

Umetnica, kuratorka, doktorica znanosti, profesorica in raziskovalka se je z umetniškimi projekti predstavila na intermedijskih platformah kot so Ars Elektronika, Athens media art festival, Lab30, Tsukuba media art festival, ISEA, Speculum Artium, MFRU, Kiblix, Pixxelpoint, Sonica, ArtStays.

Njeno razstavo si v Galeriji Velenje lahko ogledate do 11. maja 2019.

  Galerija Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Tekmovanje v balinanju v Krajevni skupnosti Stara vas

Tekmovanje med Krajevnimi skupnostmi Stara vas, Pesje, Škale in Vinska Gora.
  Dom KS Stara Vas
  Prost vstop
Preberi več »

Zdravstveno predavanje na druženju članov Društva upokojencev v Vinski Gori

Doktor Aleksandra Žuber bo predavala o nezdruževanju nekaterih vrst prehranskih dopolnil s predpisanimi zdravili. Predavanje je poimenovala Misli jezne zdravnice. Prijava ni potrebna, vstopnine ni.
  Spodnja dvorana Večnamenskega doma v Vinski Gori
  Prost vstop
Preberi več »

Skupina za podporo žalujočim odraslim

Žalost in žalovanje družba v splošnem odriva. Vsak žaluje na svoj način in različno dolgo. Žalovanje traja tako dolgo kot je potrebno, ob tem pa je najpomembneje, da žalujoči v tem težkem stanju niso prepuščeni samemu sebi. Vsak prvi četrtek v mesecu. Brezplačno.
  Hospic, Šaleška 2d, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Nosil bom rdečo zvezdo

Nastop Svetlane Makarovič z gosti.
  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Skozi naše oko

Projekcija filmov dijakov Elektro in računalniške šole. 
  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »