SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Maj 2019

Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Ko se nas dotakne umetnost

Kulturno umetniško društvo Kreativnih idej Magnolija organizira delavnico orientalskih plesov in likovno delavnico (tehnika-akril).
Delavnice so odprtega tipa in vabljeni ste vsi zainteresirani. Plesalci in ustvarjalci ne potrebujejo predhodnega znanja.

Likovna delavnica: 9.00 - 12.00
Pavza za kosilo: 12:00 - 13:00
Plesna delavnica: 13.00 - 16.00

 

OBVEZNE PRIJAVE preko telefona ali e-maila do petka, 3. 5. 2019.

Prispevek društvu: Likovna delavnica - 6,00 EUR / Plesna delavnica - 6,00 EUR / Obe delavnici - 10,00 EUR

  Arnače 18 c, 3320 Velenje
  6,00 - 10,00 EUR
Preberi več »

Večer poezije

V okviru projekta Teden vseživljenjskega učenja vas društvo Anima Libera priSrčno vabi na literarni večer, kjer nam bo Daria Doreni pričarala doživetje ljubezni skozi vibracijo besed s svojo poezijo pod naslovom Šepet srca. Dogodek bo povezoval Stojan Knez.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Nova rožnata preobleka za drevo generacij

Otvoritev nove rožnate preobleke za drevo generacij
V Večgeneracijskem centru Planet generacij so pridne roke udeleženk v okviru medgeneracijskih in medkulturnih delavnic pletle novo rožnato preobleko za naše drevo generacij.

Lepo vabljeni na otvoritev nove rožnate preobleke!

Dogodek bo potekal v okviru kampanje EU projekt, moj projekt.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Travnik pred Večgeneracijskim centom Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Regijski zaključek natečaja Evropa v šoli 2018/2019

Letošnji nacionalni natečaj Evropa v šoli je potekal na temo »Snemimo roza-modra očala: ustvarjajmo družbo enakih možnosti za dekleta in fante«.  MZPM Velenje je tudi letos opravila vlogo regijskega koordinatorja projekta. Učencem in učenkam ter dijakom in dijakinjam iz Šaleške, Spodnje Savinjske in Zgornje Savinjske doline, ki so se s svojimi delu uvrstili na regijski nivo natečaja, bodo podelili priznanja. Pred tem si bodo ogledali predstavo »Kokoška Emilija« v izvedbi  KD Gledališče Velenje.

  Dom kulture Velenje (Mala dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Jajčerija

Etnološka prireditev v sklopu Kulturnega projekta »Pripovedi v Šaleški dolini«.

Sodelujejo Vokalna skupina Lastovke, Etnološko zgodovinski krožek pod mentorstvom Damjana Kljajiča, nastopajo učenci OŠ Gustava Šiliha, pod mentorstvom Metke Grabner in zborček učencev OŠ Antona Aškerca pod mentorstvom Metke Smirnov (recital, zborovsko petje, iskanje jajc po scenariju ŠKUD Kavče). Program vodi in povezuje Nevenka Hvalec. Šnitarijo – piknik na prostem vodi Marija Kuzman z člani krožkov Pohodništvo in Planinci  – priprava in pokušina jajčnih jedi.

  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje razstave Stičišča

Rodili smo se otroci, nepopisan list papirja in čistih duš. Skozi rast smo se začeli poditi za barvami, ki nam jih je svet ponujal. Spregledali smo in začeli krojiti niti. Niti, ki jih pletemo, so postale navdih ustvarjalnosti. Predstavljajo pot, ki nam jo življenje ponuja. Razstava Stičišča se ukvarja z interdisciplinarnim povezovanjem umetniških tehnik treh mladih ustvarjalcev; Zale Česnik, Toma Vebra in Ane Zmrzlak.

  eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Dan vaše in naše mladosti

29. Dnevi mladih in kulture

Vabljeni na obujanje pozabljenih vrednot v retro dnevno sobo Letnega kina. Pripravljamo Vinilno čajanko, poslušanje žanrsko raznolike glasbe iz gramofonov, delavnice recikliranja, oblačilnico lepotilnico, pravljično urico Mojca Pokrajculja in druge zgodbe, Zemljo krast, gumitvist, Ljubljana, Zagreb, Beograd, Sarajevo, Titograd, Skopje, igre naše in vaše mladosti, Čitalnico na dvorišču, pa gledališko predstavo Divjad, v izvedbi Gledališča Velenje. Ko ugasne dan in se na nebu začno prižigati prve zvezde, selektorji glasbe iz gramofonskih plošč začnejo vrteti močnejše ritme iz zakladnice bolj in manj znanih funky, hip hop in rnb izvajalcev.

  Letni kino
  Prost vstop
Preberi več »

Zlati bralec, zlata bralka

Zaključna prireditev za devetošolce iz Šaleške doline, ki so vsa leta osnovne šole osvojili Kajuhovo bralno značko. Na prireditvi bodo po zanimivi gledališki predstavi prejeli posebno  priznanje in knjižno darilo.

  Dom kulture Velenje (Velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Lirikonfestova matinejska čajanka potopisnega občutja (18. Mednarodni Lirikonfest Velenje, 2019)

Dopoldansko srečanje z Lirikonfestovim lavreatom – pogovor z dobitnikom festivalne nagrade »krilata želva 2019« (za najboljši slovenski potopis preteklega leta).

Brez vstopnine.

  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Lirikonfestova matinejska čajanka svetovljanskega občutja (18. Mednarodni Lirikonfest Velenje, 2019)

Opoldansko srečanje z Lirikonfestovim lavreatom –
pogovor z dobitnikom »mednarodne Pretnarjeve nagrade 2019« – častnega naslova »ambasador slovenskega jezika in književnosti«.

Brez vstopnine.   
 

  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »