SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Maj 2019

Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

5 sekund do dobrega dne v družini

Pogovorna delavnica
Skrivnost uspešnega življenja se skriva v preprostem pravilu 5-ih sekund. No, vsaj tako meni Mel Robbins – avtorica in govornica, ki je napisala mednarodno knjižno uspešnico z naslovom »Pravilo petih sekund«. V pogovorni delavnici si bomo pobližje pogledali njene trditve ter prepričanja in se spraševali, ali nam eno samo pravilo resnično lahko povsem spremeni življenje in kako je to mogoče.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Dr. Karel Verstovšek, politični oče slovenske univerze

Velenjčan dr. Karel Verstovšek je posredno sodeloval pri bojih za severno slovensko mejo, neposredno pa bil odgovoren za ustanovitev slovenske univerze. Bil je prvak Vseslovenske ljudske stranke, hkrati pa izvoljen za deželnega in državnozbornega poslanca. Septembra 1918 mu je bilo zaupano vodenje Narodnega sveta za Štajersko, kjer se je njegova pot prekrižala z majorjem Rudolfom Maistrom. Predavala bosta dr. Aleksandra Gačič in dr. Gregor Jenuš. V sodelovanju s Šaleškim društvom  »General Maister« Velenje.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Zdravo delovno okolje

Kakšno delovno okolje je z zakonom določeno? Katere so najbolj primerne temparature na delovnem mestu? Kaj je obvezna oprema na delovnem mestu? Kaj bi si vi želeli spremeniti na delovnem mestu? Kakšno je vaše idealno delovno okolje? Vabljeni na pogovorno delavnico, kjer se bomo pogovarjali o primernem in idealnem delovnem okolju. 
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Malčkova zakladnica: predavanja o otrokovem razvoju in druženje za mamice

Sproščeno druženje je namenjeno malčkom in mamicam/očkom. Tokrat bo Danaja Marinšek v ospredje postavila koristne nasvete za poporodno obdobje, rokovanje z dojenčkom (handling) ter dojenčkov razvoj po mesecih. Druženje je brezplačno, vendar so dobrodošle prijave na: danaja@banjanje.si
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Pogovorni večer: (NO) STRESS

Aleksandra Vasiljević, diplomirana medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Velenje, bo z nami med drugim delila svojo izkušnjo o tem, kako je vzljubila šport in na ta način začela obvladovati stresne situacije v življenju. Vabljeni na druženje, kjer bomo stresli stres z ramen, se naučili sprostiti in prisluhniti svojemu telesu.

  eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Keramična delavnica: Krožnik

Kreativna delavnica

Delavnice bodo namenjene ustvarjanju v glini in izpopolnjevanju v valjani in pinč tehniki. Nanjo vabimo ustvarjalne posameznike, ki bi radi spoznali možnosti, ki jih ponuja glina, in ki si želijo ustvarjati v družbi ljudi s podobnimi interesi. Na delavnici bodo udeleženci ustvarili vsak svoj krožnik.

Prijave na tel.: 031 737 322 (Klavdija)

  Galerija Velenje
  Kotizacija: 18 eur/delavnico
Preberi več »

Homeopatija, permakultura in bio oglje za slovenske vrtove

Predavanje v sklopu Pomladnega sejma

Krepitev in zdravljenje rastlin in zemlje, predavanje z demonstracijo uporabe bio oglja pri setvi in sajenju rastlin.
Predava: Bojca Januš

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Samooskrbni zelenjavni vrt za vrtičkarje nove dobe

Predavanje v sklopu Pomladnega sejma

Katere zelenjadnice so dobri sosedje na vrtu? Kako naredit načrt za kolobarjenje na vrtu in kako kolobarjenje sploh poteka? Kdaj na vrtu sadimo? Kakšne so pravilne razdalje med sadikami? Koliko rastlin sploh potrebujemo, da bo dovolj za vse člane gospodinjstva? In koliko nam jih velikost vrta sploh dopušča?  Odgovore na ta in podobna vprašanja lahko dobite z uporabo Mobilne aplikacija Posadi.si.
Predava: Tilen Blažica

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

OLLA posode, najbolj učinkovit vlažilec rastlinskih korenin

Predavanje v sklopu Pomladnega sejma

Ali veste, da z uporabo Olla posod prihranite do 70% vode? Ali veste, da z uporabo Olla posod za isti učinek porabite polovico manj gnojil in mineralov?. Kako jih izdelamo in kako jih uporabljamo, vam bo predstavil.
Predava: Igor Bahor

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kaj moramo vedeti o osebnih in poslovnih financah?

Na predavanju boste prejeli konkretne informacije in odgovore, kako upravljati poslovne in osebne finance, da boste v življenju ustvarili več premoženja kot dolgov in tudi uspešno prestali poslovne in življenjske »stres teste«. Predavala bo Marta Rozman, specialistka za naložbe v plemenite kovine (zlato, srebro, platina, paladij) z več kot 12-letnimi izkušnjami na področju osebnih financ.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »