SI

Koledar dogodkov - 18. maj 2019

Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Mestna tržnica Velenje s spremljevalnim programom

Velenje mesto cvetja
 Člani Turističnega društva vas bodo povabili k sodelovanju pri akciji Velenje mesto cvetja. 
  Ploščad Centra Nova in Cankarjeva ulica
  Prost vstop
Preberi več »

9. medgeneracijski festival: "Pozdravljen, bonton!"

zaključek medgeneracijskega festivala

V okviru tridnevnega festivala se bodo družili otroci, mladi, predstavniki srednje generacije in starejši. Na zaključku festivala v soboto, 18. aprila, se bo med 9. do 12. uro na Titovem trgu odvilo več različnih dogodkov - plesni dogodek "Ulica pleše", tek starejših ...

  Titov trg
  Prost vstop
Preberi več »

9. medgeneracijski festival

Regijska otvoritev Tedna ljubiteljske kulture
Na 9. medgeneracijskem festivalu se bo letos odvijal plesni flash mobe, igrala bo Godba veteranov za III. življenjsko obdobje Velenje. Ulica pleše bo združila vse plesne skupine, ki delujejo v Velenju in okolici ne glede  na zvrst plesa (flamenko, hip hop, sodobni ples, balet, folklora...), zaključil pa se bo s tekom starostnikov. 
  Titov trg
  Prost vstop
Preberi več »

Družinski piknik v Sončnem parku

15. maja je bil svetovni dan družin. Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje bo v sodelovanju z Društvi prijateljev mladine Iz Šaleške doline pripravila pravo družinsko praznovanje. Sobotno dopoldne v Sončnem parku in okolici Vile Rožle bo poln zanimivih iger, nastopov, druženja … Na obisk pride tudi Muzej Velenje.

Če bo vreme slabo, bo dogodek v nedeljo, 19. maja, prav tako od 10. do 13. ure.

  Sončni park (Vila Rožle)
  Prost vstop
Preberi več »

Urbano čebelarstvo

stojnica

Strokovni svet za okolje in prostor SD Velenje že nekaj let ponosno skrbi za čebelnjak Socialnih demokratov Velenje, ki se nahaja v mestnem središču Velenja. Svoje delo oziroma urbano čebelarstvo ali čebelarjenje, ki je vse bolj priljubljeno v večjih mestih, bodo predstavili na stojnici na Cankarjevi ulici, kjer se jim bo pridružil tudi čebelar, ki bo delil koristne nasvete. Za otroke bo organizirana ustvarjalna delavnica, obiskovalci bodo lahko poizkusili medenjake in medico.

 

  Cankarjeva ulica
  Prost vstop
Preberi več »

Mednarodni muzejski dan

Muzeji kot kulturna dediščina: Prihodnost tradicije je tema letošnjega mednarodnega muzejskega dneva. V soboto, 18. maja, bodo po celi Sloveniji muzeji in galerije obeležili mednarodni muzejski dan s prostim vstopom in obilico raznovrstnih dogodkov. V Galeriji Velenje je na ogled razstava dijakov Gimnazije Velenje, umetniške gimnazije likovne smeri, Inventura 19 in razstava akademske slikarke Sonje Hrastnik Jančič.

Vse publikacije Galerije Velenje lahko 18. maja kupite po polovični ceni.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Dan odprtih vrat ob mednarodnem muzejskem dnevu

Na mednarodni muzejski dan si bodo obiskovalci lahko brezplačno ogledali muzejske razstave na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov in v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Na Velenjskem gradu bodo v sodelovanju z Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski Velenje preko celega dneva pripravljali krajše koncerte na prenovljenem grajskem balkonu s pogledom na grajski park. Hiša mineralov je za ogled odprta med 13. in 17. uro.
  Velenjski grad (Hiša mineralov, Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju)
  Prost vstop
Preberi več »

Mala šola karikature

Srbsko kulturno umetniško društvo vabi v Malo šolo karikature. K sodelovanju so povabili ilustratorja in karikaturista Nikolo Dragaša iz Srbije. Je član ULUPUDS-a in Združenja karikaturistov Srbije FECO. Karikature objavlja v dnevnem časopisju, kot so Večernje novosti, Neven, Jež in drugi. V delavnici bo Nikola Dragaš predstavil karikaturo kot likovno zvrst s svojimi posebnostmi in udeležence vpeljal v ustvarjanje karikature, ki na bolj ali manj drzen in piker način beleži sedanjost ter na zabaven način spodbuja k razmišljanju.

Primerno za odrasle in otroke. 

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Gasilsko tekmovanje za Pokal mesta Velenje

27. tekmovalno srečanje pionirjev gasilcev za prehodni pokal mesta Velenje
  Gasilski dom PGD Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Otvoritev poletnih športnih iger

29. Dnevi mladih in kulture
Na otvoritvi poletnih športnih iger bo organiziran turnir v odbojki na mivki 3 na 3 popestren z bogatimi nagradami. Možno bo tudi rekreativno igranje odbojke, košarke ter raznih družabnih iger, ki jih večina že dobro pozna zaradi našega projekta PLAYS, ki poteka dvakrat mesečno in je deležen velikega obiska. Na dogodku bomo nudili tudi zdrav način prehrane v obliki organiziranega piknika z zdravo hrano in pijačo.
  Igrišča pri Beach baru Velenje
  Prost vstop
Preberi več »