SI

Koledar dogodkov - April 2019

April 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Vrt na balkonu

predavanje

Mestna četrt Velenje - Levi breg zahod bo v sredo, 17. aprila 2019, organizirala predavanje z naslovom Vrt na balkonu.
Na predavanju boste izvedeli, katere rastline je primerno saditi na balkonu in kako ustrezno skrbeti za njih. Na praktični delavnici, ki bo organizirana predvidoma sredi maja, boste pridobljeno znanje prenesli v prakso in sadili različne kombinacije rastlin primerne za rast na balkonu.

  prostori Mestne četrti Velenje - Levi breg zahod, Cesta Františka Foita 2
  Prost vstop
Preberi več »

Okrogla miza: Z ženskami o ženskah

V nadaljevanju cikla okroglih miz o aktualnih družbenih temah bomo z izbranimi gostjami govorili o tem, kako je biti ženska v sodobni družbi - o vlogah, položajih, odnosih, izzivih, pa tudi o soočanju z raznimi oblikami nasilja nad ženskami in dekleti, ki je po vsem svetu resen in razširjeni problem.  

Okroglo mizo bo povezovala Tina Felicijan.

  eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Spodbudimo kreativnost v družini

Predavanje
Četrtkovo predavanje nas bo popeljalo v svet kreativnosti. Nataknili si bomo rožnata očala ter izdelali prave pravcate cilindre. Take za na glavo! Prebudili bomo naše kreativne celice ter se skupaj podali v umetniške vode. Saj, kakor pravijo – najsrečnejši je tisti, ki v sebi nosi cvet ustvarjalnosti, pa vendar se ne zapira pred svetom, temveč znanje in izkušnje podeli z drugimi! To bo samo ena izmed aktivnosti, ki jih skupaj z otroki lahko počnete doma. Poleg ustvarjanja pa bomo odgovarjali na vprašanja kot so: »Ali kaj ustvarjate z otroki?«, »S katerim materialom ustvarjate?«, »Ali vi vodite otroka pri ustvarjanju ali pustite njegovi domišljiji prosto pot?« Vljudno vabljeni, da se nam pridružite. 
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Maša Jazbec

Predavanje

V predavanju bo predstavila svoje raziskave v povezovanju znanosti, umetnosti in tehnologije skozi prezentacijo svojih umetniških in tehnoloških del, ki izhajajo iz umetniške in znanstvene platforme povezane z družbenimi aktualizacijami. Najnovejša dela so kreirana s socialno robotiko in osredotočena na androidno znanost. Predstavljena bo tudi promocija z BCI aparatom.

Intermedijska umetnica Maša Jazbec je o svojem delu predavala na UCLA – Design Media Arts department, DEWEsoft summer school, School of Integrative and Global Majors Tokyo forum, Rhizomatiks research – Flying Tokyo event, Large space Tsukuba opening symposium, Rikkyo University Tokyo, Sonica Artist Talk in TEDx Trg svobode. Znanstveno raziskovalne naloge je predstavila na strokovnih konferencah, kot so CHI 2016, Consciousness Reframed 2016, ISEA 2017, Human robot Interaction 2017 in Systems Man and Cybernetics 2017.

Od leta 2018 je gostujoča profesorica na oddelku Interface Culture Univerze za umetnost in dizajn v avstrijskem Linzu.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Vzgajajo otroci nas ali mi njih?

Pogovorna delavnica
Ko postanemo starši se nam naš svet spremeni…za vedno. Otrok postane naša radost, naš center pozornosti, pri nekaterih starših morda celo smoter ali smisel njihovega nadaljnjega  življenja. Z odraščanjem otroci čedalje bolj izražajo svojo lastno osebnost, svoj pogled na svet in življenje samo. Otroci v zgodnjem otroštvu še ne razumejo družbenih pravil, zato odreagirajo v posamezni situaciji skozi svoj nedolžni preprosti pogled na svet. Kaj pa odrasli ali jih morda z svojimi prepričanji programiramo in zrcalimo v kopije naš samih. Kaj pa če je roža lahko črna, nebo pa rdeče. Morda bi se kot starši  lahko pogosteje potopili v svet naših otrok jih tako bolje razumeli in občasno dopustili, da otroci prevzgajajo nas in ne mi otroke. Vljudno vabljeni na pogovorno delavnico.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Vloga posameznika v odnosu

Pogovorna delavnica
Pogovorna delavnica se bo tokrat dotaknila odnosov, ki jih gojimo drug do drugega. Smo si res tako zelo podobni, ali med nami vendarle obstajajo bistvene razlike, ki kreirajo naše medsebojne relacije. Ogledovali si bomo odnose med moškimi in ženskami ter njihovimi manifestacijami v sodobnem življenju. Vabljeni, da z nami delite vašo izkušnjo.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Ustvarjalna delavnica - Perlice

Delavnica
Delavnica za odrasle, podroben opis na spletni strani. Obvezna predhodna prijava.
  Učilnica PLUS, Trg mladosti 6
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »

Ustvarjalna delavnica - Perlice

Delavnica
Delavnica za odrasle, podroben opis na spletni strani. Obvezna predhodna prijava.
  Učilnica PLUS, Trg mladosti 6
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »

Možganska atletika

V okviru možganske atletike bomo reševali križanke različnih težavnostnih stopenj. S pomočjo različnih enciklopedij bomo poskusili rešiti čim več zapletenih ugank. Vabljeni, da se nam pridružite na možganski atletiki.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Rak – zahrbtna bolezen sodobnega časa

Kako nastane rak in kateri dejavniki vodijo do nastanka raka? Kaj lahko naredite, da rak preprečite – na povsem naraven način? Kaj lahko naredite, če se vam rak že pojavi – na povsem naraven način? Na ta vprašanja bo poskušal odgovoriti Laszlo Kovacs, ki  prihaja iz Budimpešte na Madžarskem in že 15 let živi in deluje v Sloveniji in po svetu. Je vrhunski strokovnjak na področju naturopatije – naravnega zdravljenja in samozdravljenja telesa. Dela s težkimi bolniki z boleznimi kot so rak in ostale avtoimune bolezni in je pri tem zelo uspešen. V sodelovanju z Bioray d.o.o.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »