Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 23. april 2019

April 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Likovna delavnica za skupine iz vrtca ob razstavi Maše Jazbec

Po ogledu razstave bodo otroci ustvarjali v likovni delavnici z likovno pedagoginjo Nino Cvirn.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Vloga posameznika v odnosu

Pogovorna delavnica
Pogovorna delavnica se bo tokrat dotaknila odnosov, ki jih gojimo drug do drugega. Smo si res tako zelo podobni, ali med nami vendarle obstajajo bistvene razlike, ki kreirajo naše medsebojne relacije. Ogledovali si bomo odnose med moškimi in ženskami ter njihovimi manifestacijami v sodobnem življenju. Vabljeni, da z nami delite vašo izkušnjo.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Pozdravljen, gospod Travko

Poklonili se bomo dnevu Zemlje in iz recikliranih materialov izdelali smešne glave. Doma jih bomo redno zalivali, zato bodo iz njih pognali veliki, zeleni lasje. Uganeš, kakšne lase bo imel »tvoj« gospod Travko?

  Prost vstop
Preberi več »

Ura pravljic v angleškem jeziku z otroško ustvarjalno delavnico

Ob svetovnem dnevu knjige bo dogodek obogaten z ustvarjalno delavnico. Otroci si bodo lahko izdelali enostavno stensko beležko - spominek na uro pravljic.

Dogodek je namenjen otrokom od 5. leta. Izvedli ga bosta Romana Bonno in Vesna Gaber Podhovnik.
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje razstave »50 let taborništva v Šaleški dolini«

Taborništvo ima v Šaleški dolini bogato tradicijo. Letos mineva 50 let od začetkov taborništva v Velenju in 60 let od ustanovitve taborniške organizacije v Šoštanju, že pred drugo svetovno vojno pa so bili v Šoštanju dejavni skavti. Razstava bo predstavila razvoj skavtskega in taborniškega gibanja v Šaleški dolini.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Ustvarjalna delavnica - Perlice

Delavnica
Delavnica za odrasle, podroben opis na spletni strani. Obvezna predhodna prijava.
  Učilnica PLUS, Trg mladosti 6
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »

Na čaju z Mašo Jazbec

Maša Jazbec je umetnica, kuratorka, doktorica znanosti, profesorica in raziskovalka.

Diplomirala je iz likovne umetnosti na Pedagoški Fakulteti Univerze v Mariboru, magistrirala  iz medijskih umetnosti na Univerzi v Linzu v Avstriji (Interface Cultures) ter pridobila znanstveni doktorat iz humanistične informatike na Univerzi v Tsukubi na Japonskem.

Med letoma 2012 in 2018 je bila štipendistka Ministrstva za kulturo RS za študij v tujini, med letoma 2015 do 2018 pa tudi prejemnica Special Fellowship scholarship Ministrstva za šolstvo, kulturo, šport, znanost in tehnologijo na Japonskem. V letih 2016 in 2017 je bila gostujoča raziskovalka na inštitutu ATR – Hiroshi Ishiguro Laboratories v Kyotu na Japonskem. Od leta 2018 je gostujoča profesorica na oddelku Interface Culture Univerze za umetnost in dizajn v avstrijskem Linzu.

Pogovor bo vodil Miha Cojhter.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Zaključek Bralne značke za odrasle

Ob Noči knjige ter zaključku jubilejne desete sezone Bralne značke za odrasle vabljeni na iskriv pogovor z izjemnim pisateljem, novinarjem in alpinistom Tadejem Golobom in odlično igralko Mileno Zupančič. Pogovor bo vodila Uršula Menih Dokl. Ob tej priložnosti bomo vsem sodelujočim podelili priznanja in nagrade.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Večer Sevdaha

Koncert skupine Divanhana
Vabljeni na večer sevdaha z vrhunskimi akademskimi glasbeniki iz Sarajeva. Skupina Divahana velja za eno vodilnih skupin tako imenovanega neosevdaha, se pravi glasbe, ki izvira iz tradicionalnih bosanskih ljudskih pesmi.
Vstopnice: 15 EUR, prodajna mesta Eventim
  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Muzej zaključenih razmerij – glasbeno poetični performans

Noč knjige bomo nadaljevali z vznemirljivim popotovanje in nepozabno umetniško izkušnjo Kristiana Koželja in Jureta Torija. Performans poslušalca popelje po obrisih pesniške zbirke, o kateri je vrhunski slovenski pesnik Peter Semolič v recenziji za radio ARS zapisal: Pred nami je vznemirljiva in interpretativno bogata pesniška zbirka, ki v slovensko poezijo vpeljuje nov in močan pesniški glas, predvsem pa ostaja čutna – pričujoče pesmi so polne barv, vonjav, dotikov.  Za razliko od podobnih pesniško glasbenih nastopov gre pri Muzeju zaključenih razmerij torej za avtorsko poezijo, prepleteno z izjemno glasbeno ustvarjalnostjo enega vodilnih slovenskih akordeonistov.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »