SI

Koledar dogodkov - 27. marec 2019

Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
April 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

Dobro jutro z vajami za boljše delovanje možganov

Raziskave so pokazale, da je s povsem preprostimi, vsakodnevnimi dejanji mogoče spodbuditi delovanje malih sivih celic. V tej delavnici bomo uporabili samo eno izmed mnogih vaj za boljše delovanje možganov – to je reševanje miselnih križank. Vabljeni, da preverite svoje znanje. 
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Zeliščarna

V marčevski   Zeliščarni boste spoznali nabor zelišč, ki so primerna za zdravje telesa, uma, duše in duha, za ohranjanje in vzdrževanje ravnovesja, za nego in razvajanje skozi pomlad. Vodi Kata Laštro.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Ura pravljic

Ura pravljic je namenjena otrokom, starejšim od treh let.

Pripovedovala bo Vesna Gaber Podhovnik.
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Slavica Biderman: Ravnovesje na visokih petkah in Male petke brez telefona - ODPADE

Demenca bolj kot obolelega prizadene prav svojce, vse mlajše starosti, ki zaradi stresa izgorevajo, obolevajo in umirajo pred dementnimi.

Ravnovesje na visokih petkah je  tudi terapevtski priročnik in recept, ki ga je napisalo življenje, ravno tako kot članek o zdravilih ali recept za tablete, ki ga sam kot zdravnik že desetletja predpisujem nekaterim bolnikom z demenco, je v spremni besedi zapisal Zvezdan Pirtošek, nevrolog.

Slavica Biderman je predsednica KUD ART, slikarka, oblikovalka, pesnica in citrarka. Delo z otroki in s starejšimi se jo je tako zelo dotaknilo, da vse to združuje in o tem tudi piše, tudi v zadnji knjigi Male petke brez telefona.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Izlet / Ostrovrharjeva pot

Vodja izleta je Silva Zupanc.
  Prost vstop
Preberi več »

Večgeneracijske igrarije centra Planet generacij

V okviru Ljudske univerze Velenje deluje Večgeneracijski center Planet generacij, ki se bo v času Pikinega festivala preselil na prizorišče dogajanja, na prosto. Igre z živopisanim padalom in drugimi rekviziti bodo vsakodnevno popestrile Pikine cirkuške vragolije na Titovem trgu. Vabimo vas tudi na ustvarjalne delavnice na travnik oz. ploščad pred Ljudsko univerzo, kjer lahko izdelate igrivo Piko na gugalnici ter njenega čudovitega konja. Sicer pa ste vsak dan, tekom celega leta, od 8. do 18. ure vabljeni v Planet generacij, kjer ponujamo različne brezplačne delavnice in druženje za vse generacije.   

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava "Litosfera"

Gostujoča razstava vzorcev kamnin iz študijskih zbirk Oddelka za geologijo Naravoslovno tehnične fakultete Univerze v Ljubljani.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Pehar suhih hrušk

Otroci Vrtca Velenje so se v letošnjem Cankarjevem letu v okviru projekta »Zavrtimo čas nazaj« seznanili z znanim slovenskim pesnikom in pisateljem Ivanom Cankarjem. Njegova pripoved Pehar suhih hrušk je otroke spodbudila k razmišljanju in raziskovanju načina življenja nekoč. Svoja spoznanja in doživetja te pripovedi ter njenega avtorja so upodobili v različnih tehnikah.
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Tudi zate sonce sije

Likovna razstava učenk in učencev Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje, kjer že šestdeset let soustvarjajo spodbudno okolje za celovit napredek otroka, učenca in  mladostnika s posebnimi potrebami. Razstavo bo pripravil prof. Robert Klančnik.
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

60 let Velenja: Velenje - arhitektura modernizma

Razstava predstavlja izbor mestne arhitekture prejšnjega stoletja. Velenje je namreč primer celovite uskladitve urbanizma in arhitekture po

kakovostnih standardih uporabnega in vizualnega. Avtor razstave je dr. Boris Gorupič.
  Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »