SI

Koledar dogodkov - 14. marec 2019

Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
April 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

Likovna delavnica za skupine iz vrtca

Likovna delavnica za skupine iz vrtca ob razstavi Dominika Mahniča in Stojana Kneževića.

Po ogledu razstave bodo otroci ustvarjali v likovni delavnici z likovno pedagoginjo Nino Cvirn.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Mesečno druženje članov Društva upokojencev Vinska Gora: Pa zapojmo eno po Šentjanško

Skupaj s vsaj tremi glasbenimi skupinami bomo zapeli, kot pojemo ob različnih priložnostih na srečanjih. Druženje bo izzvenelo kot praznovanje marčevskih praznikov.
  Spodnja mala dvorana v Večnamenskem domu Vinska Gora
  Prost vstop
Preberi več »

Pozdrav pomladi 2019

Območna revija otroških in mladinski pevskih zborov Šaleške doline
Tradicionalna revija, na kateri se predstavijo otroški in mladinski pevski zbori, ki delujejo v Šaleški dolini.
  Dom kulture Velenje
  4 EUR
Preberi več »

Na čaju s Stojanom Kneževićem in Dominikom Mahničem

Stojan Knežević je študiral slikarstvo na ALUO v Ljubljani pod mentorstvom Emerika Bernarda in Hermana Gvardjančiča. Diplomiral je leta 2007. Svoja dela je razstavljal na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Živi in ustvarja v Velenju in Topolšici. Leta 2005 je prejel priznanje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje in leta 2007 nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje za posebne umetniške dosežke.

Dominik Mahnič je po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani  nadaljeval študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer leta 2008 diplomiral ter si leta 2013 pridobil naziv magister umetnosti, smer video, pod mentorstvom prof. Sreča Dragana. En semester je svoje znanje poglabljal tudi na Wanganui School of Design na Novi Zelandiji. Je ustanovitelj mednarodne zveze mestnih lovcev, videast, ulični umetnik, izdelovalec, intermedijski umetnik in slikar.

Pogovor bo vodila kustosinja razstave mag. Milena Koren Božiček.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pozdrav pomladi 2019

Območna revija otroških in mladinski pevskih zborov Šaleške doline
Tradicionalna revija, na kateri se predstavijo otroški in mladinski pevski zbori, ki delujejo v Šaleški dolini.
  Dom kulture Velenje
  4 EUR
Preberi več »

Gašper Blažič, Slavko Kmetič: Stavka, ki je iztirila rdeči režim

Knjiga govori o veliki stavki strojevodij, ki se je zgodila konec leta 1988, ter o okoliščinah, ki so pripeljale do omenjene stavke. Predvsem so bile to tedanje gospodarske, finančne in socialne razmere v razpadajoči SFR Jugoslaviji, ki se je utapljala v dolgovih, hiperinflaciji ter sivi ekonomiji. Glavni del knjige je dolg intervju z glavnim akterjem stavke Slavkom Kmetičem, ki je bil v tistem času vodja stavkovnega odbora. Stavka je sprožila poseg komunistične oblasti, ki pa je morala vsaj delno popustiti zahtevam stavki je bil tudi ustanovljen prvi neodvisni sindikat, ki ni bil več del režimske sindikalne strukture, omenjeni sindikat pa je odigral tudi pomembno vlogo v slovenski  stavkovnega odbora. Kmalu po pomladi, predvsem pri preprečitvi t. i. mitinga resnice decembra 1989. Z avtorjema se bo pogovarjala mag. Alenka Gortan.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Robert Jukič – Šlagerji, stiskavci, šutke

Max klub Jazz festival (4)

Robert Jukič – kontrabas
Tomaž Gajšt – trobenta
Boštjan Simon – saksofon
Kristijan Krajnčan – bobni

Preskok, odmik, premik, zamik, krik, dotik, vzklik, vznak, vzpon, razpad, naskok, opomin, opomba, pripomba, komentar, ogled, pregled, razgled, z več kot eno besedo Zbrana dela, zvezek XIII: “Rezultati, posledice, ostanki”. Novi kvartet Roberta Jukiča združuje izredno radovedne in podkovane, predane in zavzete, drzne in predrzne, nasmejane in objokane, zaljubljene in razočarane, zamišljene, odsotne in prisotne, zloglasne in pregnane, razigrane, plesne za leve in desne, klasike za zveste in resne, neresne ob neprimernih trenutkih, motivacijske za impluzivne, ki se ravnajo po občutkih, temperamentne za korake plesne, pomirjevala za situacije stresne, polke, valčki, kolo polsobno, kvartet za štiri, kvartet za nas in za vas, kvartet za včeraj, danes in jutri, šlagerji, stiskavci, šutke, kvartet za krasne trenutke. Strupena šmarnica, cvetober cvetobera jagodnega izbora, najžlahtnejša plesen, senca napora, kamen spotike, pesem upora, dragulji skriti, sveže žemljice, njihove in oni njihovi kremeniti, topel kamin, čiste rase, kranjske klobase, čistost in bistvo naših naravnih tekočin, depeše in note, sirove lunknjice, zlati ribici peša spomin.

Max klub jazz abonma 2019 velja tudi za koncertne dogodke Jazz Ravne.

  Max klub Velenje
  10 EUR (Abonma 50 EUR, dijaki, študenti in upokojenci 40 EUR)
Preberi več »

Izlet / Valdek

Vodja izleta je Marija Kuzman.
  Prost vstop
Preberi več »

Večgeneracijske igrarije centra Planet generacij

V okviru Ljudske univerze Velenje deluje Večgeneracijski center Planet generacij, ki se bo v času Pikinega festivala preselil na prizorišče dogajanja, na prosto. Igre z živopisanim padalom in drugimi rekviziti bodo vsakodnevno popestrile Pikine cirkuške vragolije na Titovem trgu. Vabimo vas tudi na ustvarjalne delavnice na travnik oz. ploščad pred Ljudsko univerzo, kjer lahko izdelate igrivo Piko na gugalnici ter njenega čudovitega konja. Sicer pa ste vsak dan, tekom celega leta, od 8. do 18. ure vabljeni v Planet generacij, kjer ponujamo različne brezplačne delavnice in druženje za vse generacije.   

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava "Litosfera"

Gostujoča razstava vzorcev kamnin iz študijskih zbirk Oddelka za geologijo Naravoslovno tehnične fakultete Univerze v Ljubljani.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »