SI

Koledar dogodkov - 13. marec 2019

Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
April 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

Iz zimskega spanja v aktivno pomlad

Na pogovorni delavnici se boste seznanili kje se lahko v Velenju brezplačno gibamo, da bomo prešli iz »Zimskega spanja« v »Aktivni v pomlad«. Zaželeni so tudi vaši predlogi in deljenje izkušenj.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle

Pogovarjali se bodo o knjigi francoske pisateljice Aurélie Valognes Stara mama v koprivah. Naslovna besedna zveza (izv. Mémé dans les orties) spada med novejše skovanke v francoskem jeziku in pomeni, da je človek neko reč pripeljal že čisto do roba in morda celo že malo čez. Stanovalci večnadstropne hiše v ljubki francoski ulici, nosijo vsak svojo zgodbo, ki je v resnici čisto drugačna, kot je videti navzven. Bralni klub bosta vodili Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Čas je za ukrepe!

Od ciljev do ukrepov regijske celostne prometne strategije

V okviru projekta Smart Commuting, v 85% sofinanciranega iz programa Interreg, Srednja Evropa, smo na dveh delavnicah že izbrali izzive in cilje. Kako jih bomo uresničevali bomo določili tokrat na delavnici postavljanja ukrepov.

Prijava in informacije na: smartcomm@velenje.si

  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Malčkova zakladnica: predavanja o otrokovem razvoju in druženje za mamice

Danaja Marinšek bo ob pogovoru in praktičnih prikazih spregovorila o dilemah mladih staršev. Tokrat bo govora o tem, kako naj mamice v poplavi različnih informacij v medijih in na družabnih omrežjih zaupajo vase ter o spremembi odnosov po prihodu novega družinskega člana. Sproščeno druženje je namenjeno malčkom in mamicam/očkom. Druženje je brezplačno, vendar so dobrodošle prijave na: danaja@banjanje.si.
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom Tapkom

Sproščanje s pravljično meditacijo in tapkanje, pri katerem se bodo otroci »polnili« s pozitivno in ustvarjalno energijo. Meditacija in tapkanje jim bosta pomagala k boljšemu zdravju, boljšim medsebojnim odnosom in uresničevanju njihovih potencialov. Otroci se zelo hitro odzovejo na tapkanje, kadar pri tapkanju uporabimo medvedka ali kako drugo igračko. Na ta način otroci prenesejo vse svoje težave na igračko in se lažje znebijo težav, ki jih imajo. Namenjeno otrokom, starejšim od treh let.
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

60 let CVIU Velenje in 50 let Društva Sožitje Velenje

Slovesnost ob 60-letnici Centra za vzgojo izobraževanje in usposabljanje Velenje in 50-letnici Društva Sožitje Velenje
Slovesnost ob jubileju ustanov, ki skrbita za otroke z motnjo v duševnem razvoju vseh kategorij, predvsem pa vzgajata za življenje. S pridobljenimi znanji in spretnostmi njihovi učenke in učenci samozavestno stopajo – tudi na veliki oder! Slavnostni gost in govornik na svečanosti bo predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.
  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Jaz in ti, drugi in mi: resničnostni pogovor Aleša Črniča z Janezom Janšo, Janezom Janšo in Janezom Janšo

Trije umetniki so si l. 2007 uradno nadeli ime takratnega slovenskega premierja in vse do danes predsednika največje politične stranke. Po tem so ločnice med njihovimi življenji in umetnostjo začele bledeti na številne predvidljive in tudi nepredvidene načine. Svoja življenja so spremenili v še potekajočo predstavo, svojo umetnost pa v lucidno sredstvo preizpraševanja osebne identitete, ki jo javno izražamo z našimi podpisi, osebnimi dokumenti, kreditnimi karticami itd. Kdo je (pravi) JJ? Naši sogovorniki so lastniki zaščitene blagovne znamke Janez Janša(R). Vabljeni, da z udeležbo v tretjem resničnostnem pogovoru postanete (dobesedno) del umetniškega dela, ki že ducat let buri duhove domače in mednarodne umetniške, intelektualne, politične in širše javnosti.

  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Izlet / Bistriški jarek

Vodja izleta je Peter Zupanc.
  Prost vstop
Preberi več »

Večgeneracijske igrarije centra Planet generacij

V okviru Ljudske univerze Velenje deluje Večgeneracijski center Planet generacij, ki se bo v času Pikinega festivala preselil na prizorišče dogajanja, na prosto. Igre z živopisanim padalom in drugimi rekviziti bodo vsakodnevno popestrile Pikine cirkuške vragolije na Titovem trgu. Vabimo vas tudi na ustvarjalne delavnice na travnik oz. ploščad pred Ljudsko univerzo, kjer lahko izdelate igrivo Piko na gugalnici ter njenega čudovitega konja. Sicer pa ste vsak dan, tekom celega leta, od 8. do 18. ure vabljeni v Planet generacij, kjer ponujamo različne brezplačne delavnice in druženje za vse generacije.   

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava "Litosfera"

Gostujoča razstava vzorcev kamnin iz študijskih zbirk Oddelka za geologijo Naravoslovno tehnične fakultete Univerze v Ljubljani.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »