SI

Koledar dogodkov - 7. marec 2019

Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
April 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

Likovna delavnica za skupine iz vrtca

Likovna delavnica za skupine iz vrtca ob razstavi Dominika Mahniča in Stojana Kneževića.

Po ogledu razstave bodo otroci ustvarjali v likovni delavnici z likovno pedagoginjo Nino Cvirn.

  Galerija Velenje
  Zaključena skupina
Preberi več »

Medobčinski otroški parlament

“Šolstvo in šolski sistem”

Drugo leto zapored bodo osnovnošolci iz Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki razmišljali in razpravljali o spremembah, ki si jih želijo v našem šolstvu. Delo v skupinah bo potekalo od 10 do 11.30 ure, ko se bo v sejni dvorani MO Velenje začel plenarni del zasedanja, ki ga bo vodila novinarka Tina Felicijan. Mladim parlamentarcem bodo prisluhnili odrasli, ki jim lahko pomagajo pri uresničitvi njihovih želja, pobud in idej. Gostitelj bo župan MO Velenje Bojan Kontič.

  MO Velenje (sejna dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Agresivno vedenje v družini

trening starševstva
Ko govorimo o agresivnosti pri otrocih, pravzaprav govorimo o prepirih, razgrajanju, psovkah, žaljenju, provokacijah, udarcih, ugrizih, ščipanju, vlečenju za lase, jemanju in uničevanju igračk, zasmehovanju in zbadanju. Kaj pa je povod za agresivno vedenje in kako ga ustaviti? Ali ga je morda bolje ignorirati? Na treningu starševstva bomo govorili o agresivnih otrocih in podali napotke, kako takšno vedenje ustavimo.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

TESLA UNDERGROUND

Doživite edinstveno kulinarično podzemno doživetje z glasbeno-gledališkim spektaklom TESLA UNDERGROUND.
  90,00 EUR
Preberi več »

Skupina za podporo žalujočim odraslim

Žalost in žalovanje družba v splošnem odriva. Vsak žaluje na svoj način in različno dolgo. Žalovanje traja tako dolgo kot je potrebno, ob tem pa je najpomembneje, da žalujoči v tem težkem stanju ni prepuščen samemu sebi. 

Skupina za podporo žalujočim odraslim se sestaja vsak prvi četrtek v mesecu.

  Hospic, Šaleška 2d
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje razstave z naslovom Moja je pesem!, posvečene pesnici in pisateljici Mariji Brenčič Jelen

V letošnjem letu mineva 100 let od rojstva pesnice in pisateljice Marije Brenčič Jelen, ki je dobršen del življenja preživela v Šentilju pri Velenju.

Razstava bo na ogled do 14. aprila.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Srečanje članov Gobarskega društva Marauh Velenje

Srečanje, ki ga vsak prvi četrtek v mesecu organizira Gobarsko društvo Marauh, kjer se lahko ljubitelji mikologije in gobarstva vpišejo v društvo in najdejo strokovne odgovore o gobah.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

TESLA UNDERGROUND

Doživite edinstveno kulinarično podzemno doživetje z glasbeno-gledališkim spektaklom TESLA UNDERGROUND.
  90,00 EUR
Preberi več »

Iran - odkrivanje starodavne Perzije

Iran nikogar ne pusti ravnodušnega. Ob obisku kmalu opazimo, kakšno krivico delajo tej deželi zahodni mediji. Iran je ena najvarnejših držav na svetu, Perzijci pa so s svojo gostoljubnostjo, velikodušnostjo in vljudnostjo eni najprijetnejših ljudi, ki smo jih spoznali na naših potovanjih. Iran bo predstavil turistični vodič Rok Novak.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Klemen Slakonja in Big band RTV Slovenija - Glasba v teatru – teater v glasbi (koncert je razprodan)

Abonma Klub in izven

Big band RTV Slovenija je pod taktirko Lojzeta Krajnčana in v sodelovanju s Klemnom Slakonjo, dramskim igralcem, pevcem, televizijskim voditeljem in izvrstnim imitatorjem, ki je od leta 2010 član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana, ustvaril glasbeno komedijo presenečenj, ki so jo poimenovali Glasba v teatru – teater v glasbi. Prisluhnili bomo nekaterim največjim hitom Klemna Slakonje, parodičnim priredbam popularnih pesmi, s katerimi se predstavlja na svojem Youtube kanalu in dosegajo milijonske oglede. V uspešnicah porogljivo oponaša pomembne svetovne voditelje in politike (Ruf mich Angela, Golden Dump (The Trump Hump) in Put in, Put out) in našega filozofa Slavoja Žižka (The Perverted Dance). Poleg tega pa bo Slakonja kot eden glasbeno najbolj nadarjenih slovenskih igralcev zablestel tudi v pevsko zahtevnejših vlogah, na primer v operni ariji Torna A Surriento, v zmagovalni skladbi na izboru za Pesem Evrovizije leta 2017 Amar Pelos Dois, v vlogi Jana Plestenjaka, Magnifica, Modrijanov …
Big bandu RTV Slovenija bo dirigiral Lojze Krajnčan, ki je tudi idejni vodja projekta in avtor vseh priredb za orkester. Večer bo začinjen s Klemnovim humorjem in gledališkim pristopom do koncerta.

Klemen Slakonja – vokal
Big band RTV Slovenija
Lojze Kranjčan – dirigent

  Dom kulture Velenje
  Vstopnina: 12 €
Preberi več »