SI

Koledar dogodkov - 21. februar 2019

Februar 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Počitniški živ žav v Vili Rožle

Muzej na obisku - Spoznajmo 20-letno zgodovino Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje

Na predstavitvi se bodo otroci s pomočjo Muzeja Velenje seznanili z bogato zgodovino kluba. Trenerji in člani kluba jih bodo seznanili tudi s to severnokorejsko borilno veščino ter si ogledali in se preizkusili v različnih disciplinah Taekwondo-ja - formah, borbah, testu moči, specialni tehniki in samoobrambi.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

SMO: pomoč pri učenju in šolskih dejavnostih, gremo se drsat, družabne igre

Središče mladih in otrok velenje
"GREMO SE DRSAT" - otroci se v spremstvu mentorjev preizkusijo v drsanju. DRUŽABNE IGRE: igranje družabnih iger, x-box.

Mladim so na voljo opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.


  Prost vstop
Preberi več »

Eliot rešuje božič

Otroška predstava (Elliot the Littlest Reindeer)

Sinhronizirana animirana komedija, 90 minut

Vstopnice: 3,5 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  3,5
Preberi več »

Arduino

Vabljeni v Patteren City na delavnico ARDUINO-svet robotike. Prijave zbiramo na  info@pattern.city, saj je število udeležencev omejeno, zato pohitite z prijavami.

  Patteren City
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Pogovor z legendo: Franc Sever Franta

95–letni Franc Sever Franta  je bil med drugim partizanski komandant, poveljnik vojaških letalskih baz v Beogradu in Zagrebu, direktor letališča Ljubljana - Pula, direktor letalskega podjetja Innex Adria Airways. Na predvečer obletnice Kajuhove smrti se bo o njegovem življenju, o njegovih knjigah in razmišljanjih pogovarjal Vinko Mihelak. V sodelovanju z OO ZB NOB Velenje.

  Knjižnica Velenje (ob domoznanskem oddelku)
  Prost vstop
Preberi več »

Pogovor z legendo: Franc Sever Franta

95-letni Franc Sever Franta je bil med drugim partizanski komandant, poveljnik vojaških letalskih baz v Beogradu in Zagrebu, direktor letališča Ljubljana - Pula, direktor letalskega podjetja Innex Adria Airways. Na predvečer obletnice Kajuhove smrti se bo o njegovem življenju, o njegovih knjigah in razmišljanjih pogovarjal Vinko Mihelak. V sodelovanju z OO ZB NOB Velenje.

  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Bohemian Rhapsody

Počitniški kino

Biografska glasbena drama, 134 minut

Vstopnice: 3,5 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  3,5
Preberi več »

Dominik Mahnič in Stojan Knežević: Pod svobodnim soncem

Odprtje razstave
Slikarska in video razstava
Akademska slikarja Dominik Mahnič in Stojan Knežević že nekaj let raziskujeta možnosti žanra krajinskega slikarstva. Medtem ko Mahnič krajino slika izključno na prostem, Knežević ustvarja tudi v ateljeju.
Dominik Mahnič bo razstavil izbrane krajine, narejene v različnih tehnikah. Dela so nastajala
od leta 2010 do danes. Predstavil bo tudi svoje umetniške knjige ter »speed painting« animacije v video formatu, vsem tem delom pa je skupno, da so nastala s »plain air« pristopom (slikarstvo na prostem), ki ga goji od leta 2010. V svojih delih poskuša predvsem vzpostaviti darežljiv mir.
Stojan Knežević bo razstavil izbrane krajine. S tem žanrom se vse intenzivneje ukvarja od leta 2012, služi pa mu kot skupni imenovalec za njegov raznolik pristop k slikarstvu.
»Ves dan, kot nekakšen pogan, opazujem, kako je osvetljena pokrajina.«
Razstava bo na ogled do 30. marca 2019.

Na odprtju bo igral Luka Loštrek, saksofon
  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Jaz in ti, drugi in mi: resničnostni pogovor Aleša Črniča z Evo Strmljan Kreslin - PRESTAVLJEN NA 21.2.2019

Eva Strmljan Kreslin je (po znanem načelu, da za uspešnim moškim praviloma stoji izjemna žena) menedžerka »slovenskega Boba Dylana«. Med drugim je študirala na John Hopkins University in je prekaljena prostovoljka in humanitarka. Kot ustanoviteljica društva MOST in članica upravnega odbora Evropske kampanje proti nestrpnosti je v času balkanskih vojn organizirala psihosocialno pomoč beguncem. Kasneje je (kot ljubljanska mestna svetnica) zasnovala prvi družinski center v državi, Malo ulico, ki ga vodi še danes (ko načrtujejo širitev svojih dejavnosti podpore in vzgoje mladih družin).
Vabljeni na pogovor, v katerem ne bomo le izkoristili izjemne priložnosti in pokukali v zaodrje slovenskega glasbenega zvezdnika, za katerim je nadvse uspešno leto, ampak bomo načeli tudi nekatera najbolj pereča vprašanja našega časa (o migracijah in beguncih, politikah sovraštva in kulturi strahu pred drugačnostjo, izzivih sodobnih socialnih in družinskih politik itd.).
 
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Johnathan Kreisberg Standard Trio feat. Howard Curtis

Kreativna jazz klinika Velenje
Velenje je znova prizorišče Kreativne jazz klinike, v tej obliki že četrte po vrsti, ki poteka pod umetniškim vodstvom Jureta Pukla. Klinika poteka v sodelovanju z MO Velenje, MAX klubom, Glasbeno šolo Frana Koruna Koželjskega Velenje in Festivalom Velenje. Letos jo je poleg Ministrstva za kulturo RS podprla tudi ambasada ZDA v Sloveniji. V Velenju medtem že poteka tudi MAX klub JAZZ festival, eden pomembnejših in odmevnejših slovenskih jazz festivalov.

Johnathan Kreisberg, ki se nam predstavlja tokrat, je ameriški kitarist, ki nastopa s svojim kvartetom ali triom po vseh glavnih festivalih širom sveta, v Sloveniji pa še ni nastopal ali poučeval. Nastopil bo tudi legendarni basist Joe Sanders (ki je med drugim tudi nov član Brd Mehldau tria) in odličen bobnar Howard Curtis.
  Max klub Velenje
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »