SI

Koledar dogodkov - 14. februar 2019

Februar 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

5 jezikov ljubezni II. del

Pogovorna delavnica
Že poznate svoj jezik ljubezni? Dr. Gary Chapman, avtor serije knjižnih uspešnic 5 jezikov ljubezni, je bralce navdušil s preprostimi recepti, kako ohraniti in spodbujati ljubezen ter tako izboljšati odnose ter kakovost življenja. Opredelil je pet jezikov ljubezni, ki lahko izboljšajo tako partnerske odnose, kot odnose s svojimi otroki/najstniki. Skozi njegove knjižne uspešnice bomo spoznavali metodo petih jezikov ljubezni. Na prvem srečanju bomo odkrivali načine razumevanja in razumevanja ljubezni v partnerskem odnosu. Na naslednjem srečanju se bomo posvetili jeziku ljubezni pri otrocih in najstnikih.
  FARMIN, Trg mladosti 6, Velenje, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Razumevanje ženske v njenem ciklusu

Verjetno ste že veliko slišali o menstrualnem ciklusu. Pa vendar, ste vedeli, da gre ženska čisto vsak mesec skozi štiri različne faze svojega cikla, ki jih lahko primerjamo z letnimi časi v naravi? Razumevanje hormonskih sprememb, ki le-tega spremljajo, omogoča ženski, da doseže svoj najvišji potencial tako na osebnem, kot tudi na profesionalnem področju. Vsaka faza namreč prinese drugačno hormonsko ravnovesje, s tem pa tudi različne čustvene in fizične odzive, s katerim se ženska spopada. Vabljeni na predavanje o tem, kako razumeti žensko v njenem ciklusu.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Valentinovo kulinarično razvajanje

Romantična večerja
kjer vas bomo razvajali z Valentinovim 3 hodnim menijem in pozdravom iz kuhinje. 
  Vila Herberstein
  Vstopnina: 20 €
Preberi več »

Lara Oprešnik - klavir, koncert

Koncert iz ciklusa Pianissimo. Lara je nekdanja učenka in dijakinja Glasbene šole Velenje.
  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Petelinji zajtrk

Zeleni abonma, A la Carte

Petelinji zajtrk
Šentjakobsko gledališče Ljubljana in Gledališča Toneta Čufarja Jesenice
Komedija

Avtor: Franc Feri Lainšček
Režija: Gojmir Lešnjak – Gojc
Igrajo: Damijan Perne, Nika Brgant, Sašo Dudič, Milan Trkulja / Tomaž Cvar, Matej Mužan / Kajetan Bajt, Aleš Rotar, Gašper Stojc, Tone Bertoncelj, Katja Ogrin

Petelinji zajtrk je hudo prepričljiva, sočna, zabavna, romantična, očarljiva, napeta, socialna, navihana igra, mešanica melodrame in romantične komedije. Režiral jo je Gojmir Lešnjak Gojc, ki je – v filmski uspešnici v igralski miniaturi – napovedal Severinin nastop, tako bo tudi v naši uprizoritvi, le v drugem jeziku! S predstavo režiser napoveduje erotično, naelektreno zgodbo o prijateljstvu s ščepcem generacijske jugonostalgije, kot se za Jesenice, kjer se zgodba odvija, tudi spodobi. Mlad fant, med prijatelji znan po vzdevku Djuro, se zaposli kot vajenec pri mojstru Lojzu, lastniku avtomehanične delavnice. Nekoč se je Lojzu klanjala cela juga in v Sarajevu davnega leta 1975 mu je s poljubom na čelo "pjevačica" Jelena osmislila življenje. Poljub, ki ga ne bo pozabil do smrti! Lojze vajencu za bivanje ponudi majhno sobo in Djuro se naseli vanjo. Z mojstrom vzpostavita očetovski odnos, ki se počasi prelevi v iskreno prijateljstvo, polno mojstrovih modrosti in napotkov za življenje. Kvartopirsko klapo, ki se dobiva pri Lojzu na taroku in praznjenju steklenic žganja, odlikujejo sočni, iskreni, zabavni in predvsem nesmiselni dialogi. Skoraj vsi po vrsti. Malačič odkrije Lojzu hrvaško zvezdnico Severino in začne se novo poglavje v mojstrovem življenju. Djuro se speča z Bronjo, poročeno z lokalnim kriminalcem, mafijcem, trgovcem z belim blagom in največjim frajerjem daleč naokoli, Lepcem. Bronjino zapeljevanje mladega vajenca je zelo spontano, očarljivo in romantično, vendar skrito razmerje kmalu terja svoj davek. Medtem pa Lojze sanja o najbolj seksi "pjevačici" Severini, ki se na svoji glasbeni turneji po Sloveniji ustavi tudi na Belc pod Kepo ... Lepec Lojzu omogoči, da jo spozna tudi osebno, in zgodi se … Zgodi se petelinji zajtrk, o katerem bodo govorile še generacije! Predstava traja 2 uri in ima odmor.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

JAN PLESTENJAK in NINA PUŠLAR, dvojni Valentinov koncert

JAN PLESTENJAK in NINA PUŠLAR, dvojni Valentinov koncert 14.2.2019 v Rdeči dvorani v Velenju
Predprodaja vstopnic www.eventim.si,
Petrol, OMV Multitočke, Pošte Slovenije, Trafike Delo
prodaja (K)kiosk, 3dva trafike, Big Bang, Kompas, Mercator Hipermarketi, Slovenske
Železnice

Early bird vstopnice (RAZPRODANO!)
Redna predprodaja 20 eur
  Rdeča dvorana
  Vstopnina: 20 €
Preberi več »

SMO: pomoč pri učenju in šolskih dejavnostih, gremo se drsat, družabne igre

Središče mladih in otrok Velenje
"GREMO SE DRSAT" - otroci se v spremstvu mentorjev preizkusijo v drsanju. DRUŽABNE IGRE: igranje družabnih iger, x-box. 

Mladim so na voljo opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.


  Prost vstop
Preberi več »

Izlet / Lom

Vodja izleta oziroma vodnik je Marija Kuzman.
  Prost vstop
Preberi več »

Vodeni ogledi v Patteren City

Vzorčno mesto organizira vodene oglede skupin vsak torek in četrtek med 14 in 18 uro. Po predhodni najavi na info@pattern.city
  AZ Ljudska univerza Velenje (Patteren City)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava "Litosfera"

Gostujoča razstava vzorcev kamnin iz študijskih zbirk Oddelka za geologijo Naravoslovno tehnične fakultete Univerze v Ljubljani.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »