SI

Circa: Ta čudovita bitja (Humans)

Abonma Obiski in izven (3. predstava)

Sodobni cirkus
Kreacija: Yaron Lifschitz in Circa Ensemble
Režija: Yaron Lifschitz

Circa sodi v sam vrh skupin, ki jih prištevamo v t. i. sodobni cirkus, v katerem namesto številnih rekvizitov, bleščeče scenografije in živali glavno in edino vlogo igrajo ljudje, njihova vrhunsko pripravljena in šolana telesa, prignana do točke, na kateri se združujejo ples, akrobacija in cirkuški elementi. Ta čudovita bitja je izbrano osupljivo potovanje, ki nas ponovno prepriča, da je telo eden najlepših, najzmogljivejših in hkrati najbolj ranljivih organizmov na svetu. Je spektakel, v katerem kraljujejo človeška domišljija, telo in njegovo obvladovanje. Spektakel surove moči v službi domišljije in umetnosti. Circa - cirkus za 21. stoletje.
Odhod avtobusa iz Velenja je ob 16. uri.
Na voljo je še nekaj vstopnic za izven. Cena vstopnice in avtobusnega prevoza je 40 EUR. Prijave sprejemamo do 6. 12. 2018 na blagajni Festivala Velenje.


 

  Gallusova dvorana, Cankarjev dom Ljubljana
  25,20 €, prevoz 15 €

Spektakel plesa in cirkuških veščin za vse generacije

Trajanje: 65 minut
Kreacija: Yaron Lifschitz in Circa Ensemble
Režija: Yaron Lifschitz
Tehnični direktor: Jason Organ
Kostumografija: Libby McDonnell
Produkcija: CIRCA Contemporary Circus
Premiera: 6. decembra 2017, Sydney, Avstralija

Raziskovanje telesnih meja in njihove zmogljivosti so pri skupini sodobnega cirkusa CIRCA Contemporary Circus prignane do skrajnosti. Tudi zato, da nas vedno znova opominjajo o tem, kako se je treba spraševati, kdo smo, od kod prihajamo, kaj počnemo na tem svetu in kakšen je smisel našega obstoja. Ter da se čudimo. Čudimo temu, kaj znanje, izkušnje in moč lahko naredijo iz človeškega telesa, česa vsega je to edino telo, ki ga imamo, zmožno.

Deli s prijatelji