SI

Koledar dogodkov - November 2018

November 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
December 2018
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Zvočna kopel

Zvok gongov uravnava delovanje možganov, ki ob poslušanju preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja. Pozitivni učinki:  izboljša notranje procese fizičnega telesa, poveča intuicijo, izboljša komunikacijo in koncentracijo, čustveno in miselno očiščuje, nudi globoko doživetje na vseh nivojih. Poleg podloge za ležanje priporočajo nekaj za pod glavo in kolena, »zmrzljivcem« bo prišla prav tudi kakšna odejica. Sprostitev je namenjena odraslim, izvajala jo bo Nives Kraševec.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Ruski film: Diamantna roka (1968)

Cikel Ruskega filma nadaljujemo s filmom Pustolovska komedija legendarnega Leonida Gajdaja, ki  velja za eno najpopularnejših sovjetskih filmskih stvaritev vseh časov. Zgodba filma delno temelji na resničnih dogodkih iz življenja tihotapcev, v katero se nehote vplete čisto navaden, vzoren in pošten sovjetski državljan, Semjon. Odpravi se v tujino na turistično potovanje s potniško ladjo, vendar se tam njegova pot prekriža z nepridipravi.

V sodelovanju s Slovansko knjižnico in Mednarodnim klubom slovanskih rojakov Ruslo ter Mestno knjižnico Ljubljana.

  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Vloga generala Maistra ob 100. obletnici bojev za severno mejo

Predavanje dr. Dragana Potočnika o vlogi generala Maistra ob 100 obletnici bojev za severno mejo in podaritev slikanic »Deklica in general« vsem velenjskim četrtošolcem. Organizator je Šaleško društvo »general Maister« Velenje ob podpori MO Velenje.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle in vodenje po razstavi Prva berila

V mesecu septembru smo v Knjižnici Velenje otvorili oz. pridobili novo razstavišče s prvimi berili iz zbirke Marjana Marinška (1522 prvih beril in čitank iz 138 držav v kar 164 jezikih). Avtor je tudi napisal knjigo Moje prvo berilo, o kateri se bomo pogovarjali in zainteresirane popeljali po razstavi. Bralni klub bosta vodili Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Ura pravljic

Ura pravljic je namenjena otrokom od 3. leta dalje. Z vami bo Vesna Gaber Podhovnik.
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Srečanje članov Gobarskega društva Marauh Velenje

Srečanje, ki ga vsak prvi četrtek v mesecu organizira Gobarsko društvo Marauh, kjer se lahko ljubitelji mikologije in gobarstva vpišejo v društvo in najdejo strokovne odgovore o gobah.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Dušan M. Pirc: Besede

Nejc Robida je v spremni besedi zapisal: »Besede so pot do resnice, so križev pot s krvavimi koleni, so edine, ki lahko poskrbijo, da nekoč oltar življenja mogoče le ne bo 'molčal na drugi strani zaprtih vrat' in bo spregovoril že prej.« V sodelovanju s Šaleškim literarnim društvom Hotenja. Pogovor bo vodila Tatjana Vidmar, pesmi bo bral Nejc Slapnik, na citre pa bo zaigral Peter Napret.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Besede

Predstavitev pesniške zbirke
Zbirka Besede je pesniška zbirka Dušana M. Pirca. O njej je Nejc Robida zapisal: "Besede so pot do resnice, so križev pot s krvavimi koleni, so edine, ki lahko poskrbijo, da nekoč oltar življenja mogoče le ne bo »molčal na drugi strani zaprtih vrat« in bo spregovoril že prej. 
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

NOMOREWARS: razstava ob koncu 1. svetovne vojne

Otvoritev razstave, ki je posvečena koncu 1. svetovne vojne, je pripravilo Počitniško društvo Kažipot v sodelovanju z Muzejem Velenje in Knjižnico Velenje. Razstava je rezultat projekta NOMOREWARS in predstavlja nekaj zanimivih eksponatov iz 1. svetovne vojne ter dokumentarni film partnerjev iz Sarajeva, Vidma in Velenja. Več o razstavi je dostopno na: www.nomorewars.eu.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Ura pravljic v albanskem jeziku

Ura pravljic v albanskem jeziku je namenjena otrokom od 3. leta. Pripovedovala bo Mirjeta Ahmetaj.

  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »