SI

Koledar dogodkov - 29. november 2018

November 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
December 2018
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Urjenje spomina

V sodelovanju z Društvom za boj proti raku, bomo na delavnici urjenj spomina izvajali različne vaje za urjenje spomina in pozornosti, kar je zelo učinkovit način ohranjanja miselne prožnosti. Na ta način boste lažje priklicali informacije, ki jih naši možgani skladiščijo kot različne vrste spominov in so dosegljivi po različnih poteh (prek različnih čutil, miselnih procesov itd.)
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Računalništvo

Uporaba sodobne tehnologije predstavlja način preživljanja prostega časa in obliko tehnične pomoči, hkrati pa razširja naš socialno-komunikacijski prostor. Ker si želimo, da bi se ob rokovanju s sodobnimi tehnologijami počutili kar se da domače, za vas pripravljamo računalniške delavnice in tako pomagamo k večji samozavesti ob njihovi uporabi. Udeleženci boste pridobili nova računalniška znanja in s tem krepili tudi svoje računalniške kompetence.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Karierni sejem - mojedelo.com

Predavanja z delavnicami
Na sejmu se vam bodo predstavili številni domači in tuji razstavljavci, med katerimi je lahko tudi vaš bodoči delodajalec. Izkoristite izjemno priložnost in obiščite sejem.
  Dvorana Center Nova
  Prost vstop
Preberi več »

V Evropi sem doma

Usvajanje slovenskega jezika
Delavnica je namenjena vsem, ki želijo spoznati ali obnoviti osnovno besedišče in sporazumevalne vzorce za osnovno vsakdanje sporazumevanje v slovenščini.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Zaposlitveni klub kolegice

Si mlada iskalka prve zaposlitve ali študentka višjih letnikov? Si želiš mentorskega sodelovanja z uspešno žensko, ki deluje na podobnem poklicnem področju, kot bi tudi ti rada v prihodnosti delovala? Bi rada bolj suvereno vstopila na trg dela?

Če si na zgoraj navedena vprašanja odgovorila pritrdilno, te vabimo, da se nam pridružiš, povečaš si možnosti zaposlitve – z mentorico gre lažje!

 

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Slikarska ustvarjalnica

Ustvarjalna delavnica za otroke

Na ustvarjalnici se bodo otroci seznanili z razstavo Spomini v podobah Alojza Zavolovška (1928–2017). Preko vprašanj in odgovorov se bodo soočili z izvirnimi umetniškimi deli, ki predstavljajo ključna obdobja slikarjevega delovanja. Nato bodo poustvarjali razstavljena dela v različnih slikarskih tehnikah. Delavnico vodita Kornelija Križnič in Arpad Šalamon. Primerno za otroke, starejše od osmih let.  

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

70 let Nogometnega kluba Rudar Velenje

Nogometni klub Rudar Velenje letošnje leto praznuje 70 let obstoja kluba. V ta namen prirejajo svečano akademijo, ki bo potekala 29.11.2018 v veliki dvorani kulturnega doma Velenje. Prireditev bo športno obarvana, vodil jo bo Dejan Tamše. Gosti večera bodo Radenko Mijatović, predsednik nogometne zveze Slovenije, župan Bojan Kontič in direktor premogovnika Velenje Ludvik Golob. Glasbena gosta pa bosta Šank Rock ter Šaleški oktet.Na prireditvi bodo med drugim predstavili jubilejni zbornik ob 70-letnici Nogometnega kluba Rudar Velenje, kjer so poskušali s pomočjo zbranega gradiva predstaviti dejavnost kluba, njegov razvoj, uspehe na domačih in tujih igriščih, pomembne dogodke, utrinke s treningov in tekem. 
  Dom kulture Velenje
  Samo za goste z vabilom
Preberi več »

6. fOKS, zaključni koncert tekmovanja pihalcev Glasbene šole Velenje

  Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Galapagos

V nedrjih Tihega oceana, skoraj tisoč kilometrov od obale, se skriva eden največjih naravnih biserov sveta, galapaško otočje. Ime je dobilo po želvah velikankah – galapago. Tukaj se nahaja edinstven živalski svet, kjer je biolog Darwin dobil dokaze za potrditev teorije o razvoju vrst. Junija 2007 je UNESCO razvrstil otoke na rdeči seznam ogrožene svetovne dediščine. Galapagos bo predstavila Tanja Lesničar.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Sončne zgodbe mladega mesta

Razstava pripoveduje zgodbo o Sončnem parku in Vili Rožle, o času, ko je Velenje postajalo mesto ter o ljudeh, ki so ga zgradili.
  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »