SI

Koledar dogodkov - 22. november 2018

November 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
December 2018
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Predstavitev moških rakov

Stojnica v Mercatorju ob movembru. Predstavitev moških rakov (modeli in zloženke), v sodelovanju z Centrom za krepitev zdravja, meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja, merjenje mišične mase in prikaz zdravega krožnika za prepoznavanje skritih maščob in sladkorjev.
  Trgovinski center Mercator Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Katere vrednote naj bi se otroci naučili?

Pogovorna delavnica
Današnji starši se na področju vzgoje počutijo negotovo. Želijo si vzgajati pravilno in včasih zaidejo v slepo ulico. Katere so tiste vrednote, ki bi jih starši naj privzgojili otrokom, da bodo zrasli v samostojne, kritične osebnosti? S številnimi primeri bomo bogatili pogovorno delavnico.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3.nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Urjenje spomina

V sodelovanju z Društvom za boj proti raku, bomo na delavnici urjenj spomina izvajali različne vaje za urjenje spomina in pozornosti, kar je zelo učinkovit način ohranjanja miselne prožnosti. Na ta način boste lažje priklicali informacije, ki jih naši možgani skladiščijo kot različne vrste spominov in so dosegljivi po različnih poteh (prek različnih čutil, miselnih procesov itd.)
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Računalništvo

Uporaba sodobne tehnologije predstavlja način preživljanja prostega časa in obliko tehnične pomoči, hkrati pa razširja naš socialno-komunikacijski prostor. Ker si želimo, da bi se ob rokovanju s sodobnimi tehnologijami počutili kar se da domače, za vas pripravljamo računalniške delavnice in tako pomagamo k večji samozavesti ob njihovi uporabi. Udeleženci boste pridobili nova računalniška znanja in s tem krepili tudi svoje računalniške kompetence.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

V Evropi sem doma

Usvajanje slovenskega jezika
Delavnica je namenjena vsem, ki želijo spoznati ali obnoviti osnovno besedišče in sporazumevalne vzorce za osnovno vsakdanje sporazumevanje v slovenščini.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Branje je potovanje: bralni krožek za priseljence

Z otroki in njihovimi starši bomo odkrivali svet tiskane besede iz bogate zakladnice knjig.
Krožek bosta vodili Edita Prah Šincek in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Zaposlitveni klub kolegice

Si mlada iskalka prve zaposlitve ali študentka višjih letnikov? Si želiš mentorskega sodelovanja z uspešno žensko, ki deluje na podobnem poklicnem področju, kot bi tudi ti rada v prihodnosti delovala? Bi rada bolj suvereno vstopila na trg dela?

Če si na zgoraj navedena vprašanja odgovorila pritrdilno, te vabimo, da se nam pridružiš, povečaš si možnosti zaposlitve – z mentorico gre lažje!

 

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Formula za zmago: Osebnostna rast, pogovor

Tretji dogodek Kluba podjetnikov SAŠA bo posvečen vsem, ki si želite osebnostne in poslovne rasti. V goste prihajajo uspešni poslovneži. Tanja Skaza, direktorica Plastike Skaza, se bo o poslovnih poteh, motivaciji, pogumu in trdem delu pogovarjala z Izo Login, eno najbolj srčnih voditeljic, ki intuicijo postavlja pred razum, ter Marjanom Batageljem, enim boljših managerjev, ki resnično verjame v svojo zgodbo, jo živi in tudi uresničuje.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Brezplačne vstopnice si lahko zagotovite na Facebook strani Kluba podjetnikov Saša regije,
Preberi več »

Javno vodstvo po razstavi: Alojz Zavolovšek (1928-2017), Spomini v podobah

Javno vodstvo

Alojz Zavolovšek je bil prvi kustos velenjske galerije in Ažbetov nagrajenec za pedagoško delo. Prva posthumna razstava slovenskega akademskega slikarja, enega vidnejših akvarelistov in utemeljiteljev slovenske likovne andragogike ter mentorja DŠL Velenje, avtorja predstavlja z deli iz njegove zapuščine, iz slovenskih galerijskih in muzejskih zbirk ter zasebnih zbirk. Vodila bo kustosinja Kornelija Križnič.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Zlatko Kraljić: Upornik

Zlatko Kraljić, velenjski literat, slikar, kosec trave in član Društva hrvaških književnikov. »…Če pa upoštevamo, da se je na začetku napotil k svojim koreninam, novemu učenju živalskega in rastlinskega jezika, k izvoru obstoja v blagoslovljeni vodi, lahko to razumemo kot drugačno, svetlejšo vizijo: da se je glavni lik, njegov alter ego, končno našel in da sam, nag in razgaljen sedi v murskem močvirju in se pomlajuje, kot si je od nekdaj želel …« (Božica Jelušić).
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »