SI

Koledar dogodkov - 20. november 2018

November 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
December 2018
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Delavnica uporabe pametnih telefonov

Ga imajo res že vsi? Pa ga znate tudi uporabljati? Pridite po novo znanje.
Pametni telefoni postajajo nenadomestljiv vsakodnevni pripomoček, s katerim ostajamo v stiku z bližnjimi, si pomagamo organizirati vsakdan, iščemo informacije, se učimo in se zabavamo. Na delavnici boste spoznali osnovne funkcije za klicanje, pošiljanje sporočil, urejanje stikov, fotografiranje in povezavo z brezžičnim omrežjem.  
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Dan odprtih domoznanskih vrat in brezplačen vpis ob Dnevu splošnih knjižnic

V tednu splošnih knjižnic bo v torek, 20. novembra, domoznanski oddelek Knjižnice Velenje pripravil dan odprtih vrat. Vsem obiskovalkam in obiskovalcem bodo predstavili domoznansko zbirko, ki vključuje knjige, časopise, filme, video posnetke razglednice, plakate in ostalo gradivo šaleških avtorjev ter gradivo o Šaleški dolini. S priložnostno razstavo bodo predstavili široko raznolikost in globine domoznanskega gradiva, poseben poudarek pa bo na predstavitvi digitalne domoznanske zbirke - DIGIDOM. Za vse nove člane bo brezplačen vpis v Knjižnicah Velenje, Šoštanj in Šmartno on Paki.

  Knjižnica Velenje (Domoznanski oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Ustvarjalne delavnice

Na delavnici bomo razvijali motorične spretnosti in estetski čut. Delavnica pa je seveda tudi priložnost za prijetno druženje in klepet. Pri izbiri vsebin in tehnik dela sledimo aktualnemu zanimanju udeležencev.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Klekljanje

Prepletanje tankih niti v različnih tehnikah.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Zdrav duh v zdravem telesu

Hiter način življenja, služba, šolanje, stresne situacije, so največkrat razlogi, da v svoj urnik ne umestimo dovolj gibanja. Toda ali se  zavedate, kakšno uslugo bi naredili telesu z nekaj fizične aktivnosti v različnih oblikah? Začnite častiti svoje telo in posledično sebe ter se nam pridružite.
  Večgeneracijski center Planet generacij
  Prost vstop
Preberi več »

Svetovni dan otroka

»65 LET MLADI«
Ob svetovnem dnevu otroka bomo pripravili medgeneracijsko obarvano prireditev, ki jo bomo posvetili tudi 65 letnici Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje. Zgodbo zveze, predstavljeno s pomočjo kamišibaj gledališča, bomo nadgradili z nastopi otrok in odraslih, s katerimi sodelujemo v številnih projektih zveze in 15 Društev prijateljev mladine iz MO Velenje, občine Šoštanj ter Šmartno ob Paki.
  Dom kulture Velenje (Mala dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Klepet pod arkadami Gost: Jakob Grošl

Jakob Grošl iz Šentilja pri Velenju je bil najprej zaposlen v Službi družbenega knjigovodstva (SDK), kasneje pa v davčnem uradu v Velenju, kjer je tudi dočakal upokojitev. Med drugim je bil tudi uspešen tekač na dolge proge.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Rodoslovno srečanje

Rodoslovna skupina Velenje začenja novo sezono srečanj, vsak tretji torek v mesecu, ki jo bo vodil Franc Retko.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Sončne zgodbe mladega mesta

Razstava pripoveduje zgodbo o Sončnem parku in Vili Rožle, o času, ko je Velenje postajalo mesto ter o ljudeh, ki so ga zgradili.
  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

233 stopnic v zgodovino

Razstava, postavljena ob stopnicah, ki od Vile Bianca vodijo do Velenjskega gradu, ponuja kratek, a celovit pregled zgodovine Šaleške doline od pradavnine do današnjih dni.
  Pešpot na Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »