SI

Koledar dogodkov - Oktober 2018

Oktober 2018
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
November 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Luka Vlaović: Puščavski zapisi: zaporski roman

Luka Vlaović (1988) je pravnik in esejist. Doslej so javno objavljeni le njegovi družbeno-politični eseji, s knjigo Puščavski  zapisi: zaporski roman pa prvič posega na področje leposlovja. V knjižnem prvencu predstavlja zgodbo izza jetniških zidov, ki jo deloma navdihuje njegova lastna izkušnja prestajanja kazni zapora.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo je izdalo zbornik, v katerem je zbrana vsebina večletnega intenzivnega preučevanja in opazovanja prekarnega dela v Sloveniji. Strokovne prispevke, razmisleke in osebne izkušnje je zapisalo 14 avtorjev in avtoric, ki imajo tudi sami izkušnje s prekarnim delom, enako velja za lektorico in oblikovalko zbornika. Gre za prvi zbornik v Sloveniji, v katerem o svojem položaju razmišljajo prekarci sami.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Nenad Vladić: Od talenta do uspeha: popotovanje velikanov

Nenad Vladić bo skozi predavanje predstavil svojo knjigo z naslovom Od talenta do uspeha: popotovanje velikanov, v kateri se je detajlno lotil vseh dejavnikov, ki so potrebni za oblikovanje smiselnega življenja ter jih s pomočjo desetih izjemnih Slovenk in Slovencev tudi argumentiral. Pri tem so mu z veliko mero iskrenosti in uvidom v njihov svet pomagali Katarina Venturini, Alen Kobilica, Ivo Boscarol, Uroš Perić, Alenka Kraigher, Bernarda Marovt, Robert Lešnik, Lara Bohinc, Peter Florjančič in Dejan Zavec.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Borut Korun: Utopija in resničnost

Knjiga Utopija in resničnost je kratek prikaz evropske civilizacije, njenega nastanka in razvoja.  Avtor razjasni najprej osnovne pojme o civilizaciji: kaj razumemo pod tem imenom, zakaj je na svetu nastalo več civilizacij in zakaj so si med seboj tako različne. Predstavi svoj pogled na »spopad civilizacij«, ki se odvija v našem času in na evropskih tleh.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Igor Pirkovič: Zbudi se, Slovenija

Večer z Igorjem Pirkovičem. Ob domovinskih in ostalih aktualnih temah bo gost predstavil svojo pesniško zbirko "Zbudi se, Slovenija!" Sledil bo pogovor z obiskovalci.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Marko Lukan: Nagrada

Knjiga pokaže brutalni vpogled v današnji ustroj slovenske družbe in je bralcu v premislek, pravi avtor Marko Lukan. Delo, ki razkriva realnost slovenske družbe skozi koncept sedmih smrtnih grehov. V romanu si sledijo: Superbia (napuh), Avaritia (pohlep), Luxuria (pohota), Ira (jeza), Gula (požrešnost), Invidia (zavist) in Acedia (lenoba). Začetnice teh poglavij dajo besedo SALIGIAkar – iz latinščine prevedeno – pomeni PROPADANJE. Lahko tudi čiščenje. Propadanju navkljub pa je – avtorjevo trdno prepričanje – v ljudeh še vedno prisotno DOBRO, zato doda še  kanček človečnosti in upanja.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Metka Podpečan: Katapultiranje do tvojih zvezd

Domačinka Metka Podpečan bo predstavila svojo drugo motivacijsko knjigo z naslovom Katapultiranje do tvojih zvezd. V knjigi so vključene lahkotne vaje in veliko pozitivnih afirmacij.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »