SI

Moč branja: bralni klub za odrasle

Hendrik Groen je star 83 let in četrt. Doslej je bil vedno korekten, galanten, vljuden, prijazen in ustrežljiv. Na novega leta dan pa sklene, da je čas, da pride do besede pravi Hendrik Groen. In tu je njegov skrivni dnevnik, v katerem brez cenzure popisuje življenje v domu upokojencev v severnem Amsterdamu. Bralni klub bosta vodili Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje - študijska čitalnica
  Prost vstop
Organizator: Knjižnica Velenje
  03 898 25 50
  www.knjiznica-velenje.si

Hendrik Groen je star 83 let in četrt. Doslej je bil vedno korekten, galanten, vljuden, prijazen in ustrežljiv. Na novega leta dan pa sklene, da je čas, da pride do besede pravi Hendrik Groen. In tu je njegov skrivni dnevnik, v katerem brez cenzure popisuje življenje v domu upokojencev v severnem Amsterdamu.

Poleg tega, da je Hendrik ugotovil, da je zaradi pisanja dnevnika manj zafrustriran, je prišel še do drugih modrosti – ena takšnih je tudi ta, da je mogoče na stara leta še vedno uživati. Da bi s sotrpini (vsaj za hip) ubežali starostnim tegobam in životarjenju v domu, ustanovijo društvo Starine, ne pa crkovine. Bralni klub bosta vodili Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac.
Deli s prijatelji