SI

V središču - 2015

Marec 2015
2. 3. 2015

Srečanje občinske uprave in predstavnikov mladinskih organizacij

Vodstvo občinske uprave se je že tretjič srečalo s predstavniki mladinskih organizacij, ki so članice Mladinskega sveta Velenje.
Preberi več
2. 3. 2015

S 1. marcem direktor občinske uprave mag. Iztok Mori

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je s 1. marcem 2015 na položaj direktorja občinske uprave Mestne občine Velenje imenoval v. d. direktorja občinske uprave mag. Iztoka Morija.
Preberi več
Februar 2015
27. 2. 2015

Podpis pogodbe za izvedbo sanacije Poslovnega centra Standard

V torek, 3. marca 2015, bodo ob 10. uri v protokolarni sobi Mestne občine Velenje (Titov trg 1, Velenje; 2. nadstropje) župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, direktor za ekonomiko in finance podjetja Esotech, d. d., mag. Robert Hudournik, direktor podjetja Elektro Jezernik, d. o. o., Vlado Jezernik in direktor podjetja Krevzel Instalacije, storitve, d. o. o., Franc Krevzel podpisali pogodbo za izvedbo sanacije Poslovnega centra Standard.
Preberi več
27. 2. 2015

Začetek postopkov za pripravo programa varstva okolja

V Vili Bianci je v tem tednu potekala prva delavnica v postopku priprave novega občinskega programa varstva okolja (OPVO).
Preberi več
26. 2. 2015

Velenje obiskal minister za Slovence v zamejstvu in po svetu

Danes ob 18. uri je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič v mestni hiši sprejel Gorazda Žmavca, ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu.
Preberi več
25. 2. 2015

Sosvet za izboljšanje varnosti občank in občanov

V ponedeljek, 2. marca 2015, se bo ob 16. uri v protokolarni sobi Mestne občine Velenje pričela seja sosveta.
Preberi več
23. 2. 2015

Mestna občina Velenje prejela certifikat »Srcu prijazna občina«

Danes opoldne smo imeli na Mestni občini Velenje novinarsko konferenco, na kateri smo predstavili brezplačno mobilno aplikacijo iHELP, ki je namenjena hitremu SOS obveščanju v primeru nujnih zdravstvenih stanj.
Preberi več
23. 2. 2015

Danes zaseda otroški parlament

Danes ob 10. uri se bo v sejni dvorani Mestne občine Velenje pričel otroški parlament.
Preberi več
23. 2. 2015

Vabilo na novinarsko konferenco Mestne občine Velenje

Kot smo vas že obveščali bomo danes, v ponedeljek, 23. februarja 2015, v protokolarni sobi Kabineta župana (Mestna občina Velenje, Titov trg 1, Velenje; 2. nadstropje) ob 12. uri pripravili novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili brezplačno mobilno aplikacijo iHELP, ki je namenjena hitremu SOS obveščanju v primeru nujnih zdravstvenih stanj.
Preberi več
19. 2. 2015

Novinarska konferenca Mestne občine Velenje, 23.2.2015

V ponedeljek, 23. februarja 2015, bomo v protokolarni sobi Kabineta župana (Mestna občina Velenje, Titov trg 1, Velenje; 2. nadstropje) ob 12. uri pripravili novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili brezplačno mobilno aplikacijo iHELP, ki je namenjena hitremu SOS obveščanju v primeru nujnih zdravstvenih stanj. Primerna je za vse uporabnike pametnih Android telefonov.
Preberi več
19. 2. 2015

Na otroškem parlamentu letos o izobraževanju in poklicni orientaciji

V ponedeljek, 23. februarja 2015, se bo ob 10. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje pričel otroški parlament.
Preberi več
16. 2. 2015

Nov občinski program varstva okolja

Mestna občina Velenje bo v letu 2015 pripravila nov občinski program varstva okolja.
Preberi več
12. 2. 2015

Turistična spletna stran Mestne občine Velenje tudi v nemškem jeziku

V tem letu smo preuredili tudi turistično spletno stran Mestne občine Velenje www.velenje-tourism.si, ki je odslej na voljo tudi v nemškem jeziku.
Preberi več
11. 2. 2015

Župan Bojan Kontič sprejel Tima-Kevina Ravnjaka in Roka Marguča

Športnika sta na nedavnem svetovnem prvenstvu osvojila bronasti odličji. Tim-Kevin Ravnjak v snežnem kanalu, Rok Marguč pa v paralelnem slalomu.
Preberi več
9. 2. 2015

Javna razpisa s področja mladih

Javna razpisa bosta odprta do 16. marca 2015, vsa razpisna dokumentacija pa bo na voljo v sprejemni pisarni Mestne občine Velenje in na spletni strani www.velenje.si (Javne objave).
Preberi več
6. 2. 2015

Semafor v parkirni hiši izključen

V parkirni hiši pri Zdravstvenem domu Velenje je semafor zaradi tehnične napake izključen.
Preberi več
6. 2. 2015

Obisk predstavnikov Mestne občine Ptuj

Včeraj popoldne so Velenje obiskali predstavniki Mestne občine Ptuj.
Preberi več
5. 2. 2015

Sprejem za predstavnike verskih skupnosti

Danes dopoldan je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič na tradicionalnem ponovoletnem srečanju sprejel predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo na območju Šaleške doline
Preberi več
5. 2. 2015

Občinska slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku bo 9. februarja 2015

Zaradi vremenskih razmer smo za jutri napovedano osrednjo občinsko slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku odpovedali. Pripravili jo bomo v ponedeljek, 9. februarja 2015, ob 18. uri v Domu kulture Velenje.
Preberi več
5. 2. 2015

Izjava direktorja Zdravstvenega doma Velenje

Od novinarjev smo v nedeljo, 1. 2. 2015, popoldne izvedeli, da naj bi kriminalisti Policijske uprave Celje podali kazensko ovadbo proti odgovornim v Zdravstvenim domu Velenje zaradi suma opustitve zdravstvene pomoči otroku v dežurni ambulanti Zdravstvenega doma Velenje prejšnji dan, kar ste povzeli skoraj vsi mediji. Novica nas je presenetila, saj je ustaljena praksa, da mene ali vodjo urgentne službe o izrednih dogodkih iz dežurne ambulante obvestijo.
Preberi več
5. 2. 2015

Zaradi vremenske napovedi odpovedujemo jutrišnjo proslavo, odpovedan tudi pouk v osnovnih šolah in na Šolskem centru Velenje

Razglašen je rdeči alarm, zato odpovedujemo za jutri napovedano osrednjo občinsko slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku. Slovesnost bomo pripravili v prihodnjem tednu. Pouka v velenjskih osnovnih šolah in na Šolskem centru Velenje jutri, 6. februarja 2015, ne bo. Odpovedani so tudi vsi šolski prevozi. Varstvo otrok bo zagotovljeno na vseh šolah in podružnicah, razen na podružnicah v Cirkovcah in Plešivcu, kjer je manjše število otrok, ki bodo ostali doma. Vse enote Vrtca Velenje bodo jutri normalno odprte. Zaprt bo le vrtec v Cirkovcah.
Preberi več
4. 2. 2015

Zimska služba pripravljena na nove snežne padavine

Tudi v prihodnjih dneh naj bi po napovedih zapadlo kar nekaj snega. Koncesionar za občinske ceste se je na jutrišnje padavine še posebej pripravil in skladišče napolnil z dodatnimi 100 tonami soli, 75 ton soli pa pričakujejo še v naslednjih dnevih. Zaradi napovedane velike količine snega so se dogovorili tudi za dodatne stroje za prekladanje snega.
Preberi več
4. 2. 2015

Poročilo o izvedbi javnega razpisa za sofinanciranje projektov mladih za dosego ciljev iz Lokalnega programa razvoja delovanja mladih v mestni občini Velenje za leto 2014

Svetnice in svetniki Mestne občine Velenje so se na torkovi seji Sveta Mestne občine Velenje seznanili tudi s Poročilom o izvedbi javnega razpisa za sofinanciranje projektov mladih za dosego ciljev iz Lokalnega programa razvoja delovanja mladih v mestni občini Velenje za leto 2014.
Preberi več
4. 2. 2015

Novinarska konferenca Zdravstvenega doma Velenje

Spoštovani, vljudno vabljeni jutri, v četrtek, 5. februarja, ob 12. uri v sejno sobo Zdravstvenega doma Velenje na novinarsko konferenco, na kateri bo direktor Zdravstvenega doma Velenje Jože Zupančič podal izjavo o domnevnem sumu malomarnega zdravljenja otroka, do katerega naj bi prišlo pretekli vikend v dežurni službi Zdravstvenega doma Velenje.
Preberi več
3. 2. 2015

Spodbujanje podjetništva

Svetniki so se seznanili s Poročilom o dodeljenih državnih pomočeh »de minimis« za spodbujanje podjetništva v mestni občini Velenje za leto 2014
Preberi več
3. 2. 2015

Delavnica in predavanje za mala in srednje velika podjetja, ki želijo svoje inovativne ideje financirati iz evropskih nepovratnih virov

SAŠA inkubator v sodelovanju z Mestno občino Velenje vabi mala in srednje velika podjetja, ki želijo svoje inovativne ideje financirati iz evropskih nepovratnih virov, na predavanje in delavnico: OBZORJE 2020 za mala in srednje velika podjetja Delavnico bomo pripravili v torek, 10. 2. 2014 v Vili Bianci v Velenju, od 09. do 15. ure.
Preberi več
3. 2. 2015

Obvestilo Komunalnega podjetja Velenje za odjemalce toplotne energije

Vse odjemalce toplotne energije na področju mestne občine Velenje in občine Šoštanj obveščamo, da bo v petek, 6. 2. 2015, med 6. in 8. uro, Termoelektrarna Šoštanj izvajala testni poskus obratovanja novega proizvodnega vira toplotne energije TP3 na polni moči 120 MW. V času testiranja v jutranjih urah so možne občasne motnje pri dobavi toplotne energije končnim uporabnikom.
Preberi več
3. 2. 2015

5. seja Sveta Mestne občine Velenje 2015

Danes je v sejni dvorani Mestne občine Velenje od 8. ure dalje potekala 5. seja Sveta Mestne občine Velenje. Sejo je vodil župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.
Preberi več
3. 2. 2015

Poročilo o izvedbi javnega razpisa za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v mestni občini Velenje za leto 2014

Na današnji seji Sveta Mestne občine Velenje so se svetnice in svetniki seznanili tudi s Poročilom o izvedbi javnega razpisa za sofinanciranje kulturnih programov in projektov v mestni občini Velenje za leto 2014.
Preberi več
3. 2. 2015

Male komunalne čistilne naprave v mestni občini Velenje

Svetniki so se seznanili s Poročilom o dodelitvi nepovratnih finančnih sredstev na podlagi javnega razpisa za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav za obstoječe stanovanjske objekte v mestni občini Velenje za leto 2014.
Preberi več
3. 2. 2015

Poročilo o izvedbi javnega razpisa za sofinanciranje dejavnosti/programov/projektov/prireditev, ki niso predmet drugih financiranj iz proračuna MO Velenje

Na današnji seji Sveta Mestne občine Velenje so se svetnice in svetniki seznanili s Poročilom o izvedbi javnega razpisa za sofinanciranje dejavnosti/programov/projektov/prireditev, ki niso predmet drugih financiranj iz proračuna Mestne občine Velenje.
Preberi več
3. 2. 2015

SZJ Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa: Akcija PEŠEC – BODI preVIDEN

Sporočilo za javnost Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa: Akcija PEŠEC – BODI preVIDEN.
Preberi več
Januar 2015
28. 1. 2015

Zlata plaketa za življenjsko delo mag. Ivanu Marinu

Prejemnik Zlate plakete za življenjsko delo na področju glasbenih dejavnosti je Velenjčan mag. Ivan Marin, častni občan Mestne občine Velenje. Zlato plaketo mu je podelil Javni sklad za kulturne ljubiteljske dejavnosti Republike Slovenije.
Preberi več
28. 1. 2015

Župan bo sprejel predstavnike Vlade Republike Srbske (BiH)

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič bo jutri, 29. januarja 2015, v protokolarni sobi Mestne občine Velenje sprejel delegacijo iz Republike Srbske (BiH). Delegacijo bo vodila predsednica Vlade Republike Srbske mag. Željka Cvijanović. Spremljala jo bosta minister za industrijo Peter Djokić in poslanec v Narodni skupščini Marko Vidaković.
Preberi več
28. 1. 2015

Velenje se predstavlja na sejmu Alpe – Adria: Turizem in prosti čas

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od danes do sobote, 31. januarja, poteka sejem Alpe – Adria: Turizem in prosi čas.
Preberi več
26. 1. 2015

Županov sprejem za gospodarstvenike, podjetnike in obrtnike iz mestne občine Velenje

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič bo v sredo, 28. januarja 2015, ob 19. uri v veliki dvorani Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje sprejel gospodarstvenike, podjetnike in obrtnike iz mestne občine Velenje.
Preberi več
23. 1. 2015

Obvestilo Komunalnega podjetja Velenje 23. 1. 2015

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse uporabnike na območju Krajevne skupnosti Cirkovce, da bo v času od 26. do 30. januarja zaradi nujnih vzdrževalnih del na javnem vodovodu občasno motena dobava pitne vode, in sicer vsak dan med 8. in 15. uro.
Preberi več
22. 1. 2015

Solunska fronta v objektivu Dragoljuba Pavlovića

V Muzeju Velenje na Velenjskem gradu bodo v torek, 27. januarja 2015, ob 17. uri odprli razstavo Solunska fronta v objektivu vojaškega slikarja in fotografa Dragoljuba Pavlovića.
Preberi več
19. 1. 2015

Mestna občina Velenje pridobila sredstva za izvajanje javnih del

Župan Bojan Kontič je po neuspeli prijavi Mestne občine Velenje na razpis za javna dela že konec lanskega leta Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pozval, da čim prej zagotovi dodatna sredstva za izvajanje javnih del v letu 2015. Vlada Republike Slovenije je v začetku januarja zagotovila dodatnih 8 milijonov evrov za izvajanje javnih del in sporočila, da ne bodo zavračali že prejetih vlog. V preteklem tednu so nas s strani Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije, izpostava Velenje, obvestili, da so odobrili sredstva za javna dela v Mestni občini Velenje za 13 programov z vključitvijo 17 oseb (prijavili smo 20 oseb).
Preberi več
16. 1. 2015

Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov na področju turizma 2015

Mestna občina Velenje je objavila Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov na področju turizma v mestni občini Velenje za leto 2015. Prijavitelji morajo svoje vloge na javni razpis oddati do 26. februarja 2015.
Preberi več
16. 1. 2015

Lokalc tudi ob sobotah do Podkraja

Lokalc bo po novem tudi ob koncu tedna vozil do pokopališča Podkraj.
Preberi več
15. 1. 2015

Nova razstava v Mestni občini Velenje

V avli Mestne občine Velenje si lahko od jutri dalje ogledate razstavo Društva šaleških likovnikov.
Preberi več
13. 1. 2015

Pričetek prenove regijske galerije

V minulem tednu je s prenovo Regijske galerije Velenje pričelo podjetje VG5, d. o. o.
Preberi več
8. 1. 2015

Obvestilo Komunalnega podjetja Velenje - Pokopališče Podkraj

Obiskovalce pokopališča Podkraj Komunalno podjetje Velenje obvešča, da izvajajo obnovitvena dela na prečnih nosilcih poslovilnega objekta mrliške vežice.
Preberi več
7. 1. 2015

Dokončanje Poslovno-stanovanjskega objekta Gorica Velenje

Včeraj, 6. januarja, je v prostorih Mestne občine Velenje potekalo srečanje med predstavniki Stanovanjskega sklada Republike Slovenije ter županom Mestne občine Velenje Bojanom Kontičem in sodelavci, ki pokrivajo to področje. Končni rok predaje celotnega objekta skupaj s pridobljenimi upravnimi dovoljenji se je podaljšal do konca meseca maja 2015.
Preberi več
7. 1. 2015

Ustanovljen Strateški svet za razvoj jezer v Šaleški dolini

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je imenoval Strateški svet, ki se bo ukvarjal z razvojnim projektom »Jezera v Šaleški dolini«.
Preberi več
6. 1. 2015

Velenje dobilo nov promocijski film

Mestna občina Velenje je naročila tudi izdelavo promocijskega filma. Film je posnel Velenjčan Matej Vranič. Najdete ga na spletni povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=k0_CGH3ZxFw&feature=youtu.be.
Preberi več
6. 1. 2015

Javni razpis za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa v mestni občini Velenje iz proračuna Mestne občine Velenje za leto 2015

V Uradnem listu Republike Slovenije, ki bo izšel v petek, 9. januarja 2015, bo objavljen Javni razpis za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa v mestni občini Velenje iz proračuna Mestne občine Velenje za leto 2015. Javni razpis bo odprt do 9. februarja 2015.
Preberi več
5. 1. 2015

Nova podoba spletne strani www.velenje-tourism.si

Ob vstopu v novo leto je novo podobo dobila tudi turistična spletna stran Mestne občine Velenje www.velenje-tourism.si.
Preberi več
5. 1. 2015

Delovanje Mestne blagajne v letu 2015

V Mestni občini Velenje smo se odločili, da s projektom v prvih treh mesecih v letu 2015 nadaljujemo in zagotovimo dodatna sredstva za delovanje Mestne blagajne iz proračuna Mestne občine Velenje.
Preberi več
5. 1. 2015

Projekt »Naučimo Velenje smučati«

Petošolci velenjskih osnovnih šol se bodo v okviru projekta »Naučimo Velenje smučati« učili smučanja in varnosti na smučišču.
Preberi več