SI

Koledar dogodkov - 20. februar 2019

Februar 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Prehrambena piramida za otroke

Prehranska piramida za otroke je pravilno razmerje vnosa hranilnih snovi. Hrana, ki jo otroci zaužijejo namreč vpliva na njihovo splošno zdravje ter fizični razvoj otroka. Prehranska piramida nam lepo kaže, koliko različnih stvari naj bi otrok pojedel na dan. Pomembno pa je tudi, da otroku ne prepovedujemo vnos maščob, saj so le-te pomembne za njihovo rast in razvoj. Z otroki se bomo pogovarjali o pravilnih mericah dnevnega vnosa različnih hranilnih snovi. Zaželene predhodne prijave na info@drustvo-novus.com.
  FARMIN, Trg mladosti 6, Velenje, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Počitniška pravljična ustvarjalnica: Trije prašički

Otroci bodo najprej poslušali pravljico, nato pa bodo zaposlili svoje prstke z izdelavo preproste papirnate lutke. Dogodek je namenjen otrokom od 3. leta dalje. Z vami bo Vesna Gaber Podhovnik.
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

SMO: pomoč pri učenju in šolskih dejavnostih, angleški kotiček, športno rajanje

Središče mladih in otrok Velenje
ANGLEŠKI KOTIČEK: učenje angleščine skozi igro z EVS prostovoljcem iz Turčije. ŠPORTNO RAJANJE: Kdo naredi več sklec?

Mladim so na voljo opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.


  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična joga

Pravljična joga je namenjena otrokom od 3. leta dalje. Ob poslušanju zgodbice bomo otroke popeljali v svet jogijskih položajev (asan). Postali bodo lahko hrabri junaki, pogumni levi, zviti krokodili, lahkotni vetrovi ali pa prikupni kraljeviči in princeske.

Izvajata Nina Časl in Metka Pivk Srdič.
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Lego film 2

Počitniški kino (Lego Movie 2)

Animirana akcijska pustolovščina, 90 minut

Vstopnice: 3,5 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  3,5
Preberi več »

Peter Kuhar: O Cankarju in Rostoharju

Slovenec Mihajlo Rostohar (1878 – 1966) velja za začetnika češke in slovenske eksperimentalne psihologije. Gotovo je imel zelo velik, če že ne odločilen vpliv na Cankarjevo politično delovanje in nazore. Že na začetku 20. stoletja je bil neomajen nasprotnik slovenskega klerikalizma, Rostoharjeva stališča o narodni samobitnosti pa veljajo še po sto letih. Peter Kuhar  je publicist, prevajalec poezije in proze iz več slovanskih jezikov. Od leta 2008 s soprogo Lenko Kuhar Daňhelovo, pesnico in prevajalko, živi na Češkem. 
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Starec in pištola

Počitniški kino (The Old Man & the Gun)

Komična kriminalka, 93 minut

Režija: David Lowery

Igrajo: Robert Redford, Casey Affleck, Danny Glover, Sissy Spacek, Keith Carradine, Tika Sumpter

Vstopnice: 3,5 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  3,5
Preberi več »

Hospickafe

Februarski Hospickafe bomo namenili predstavitvi prostovoljstva v Slovenskem društvu Hospic. S prostovoljkama Admiro Robin in Sandro Višnjić, se bomo pogovarjali o področjih, na katerih Slovensko društvo Hospic deluje in o njunih osebnih izkušnjah s prostovoljstvom.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava "Litosfera"

Gostujoča razstava vzorcev kamnin iz študijskih zbirk Oddelka za geologijo Naravoslovno tehnične fakultete Univerze v Ljubljani.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Pehar suhih hrušk

Otroci Vrtca Velenje so se v letošnjem Cankarjevem letu v okviru projekta »Zavrtimo čas nazaj« seznanili z znanim slovenskim pesnikom in pisateljem Ivanom Cankarjem. Njegova pripoved Pehar suhih hrušk je otroke spodbudila k razmišljanju in raziskovanju načina življenja nekoč. Svoja spoznanja in doživetja te pripovedi ter njenega avtorja so upodobili v različnih tehnikah.
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »