SI

Koledar dogodkov - 6. februar 2019

Februar 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Poznavanje bontona in njegov vpliv na dober odnos do soljudi

Bonton je družbeno sprejemljivo vedenje, ki ga določa čas in prostor v katerem živimo. Nikoli ni dovolj, če poznamo samo pravila bontona ali se jih morda celo naučimo na pamet in jih uporabljamo vedno v eni in isti obliki. Veliko pomembneje je, da razvijemo občutek, kaj je primerno za nas, našo osebnost, naš položaj in naše področje ob pravem trenutku. Bonton ima vedno opraviti s prijaznostjo, vljudnostjo, spoštovanjem in pripravljenost za pomoč. Slabo poznavanje bontona nas lahko privede do situacij v kateri lahko »zmrznemo« in se počutimo slabo. Dobro poznavanje bontona pa nam da občutek samozavesti in varnosti, da se lahko v vsaki situaciji dobro znajdemo.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3320 Velenje, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Središče mladih in otrok Velenje: pomoč pri učenju in šolskih dejavnostih, angleški kotiček ter športno rajanje

ANGLEŠKI KOTIČEK: učenje angleščine skozi igro z EVS prostovoljcem iz Turčije. ŠPORTNO RAJANJE: Kdo naredi več sklec?

Mladim so na voljo opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.


  Prost vstop
Preberi več »

Ambrož Kvartič: Kdo in kaj? Razvozlaj!

Tokratna pravljična ura bo obarvana z ugankami, ki jih je v knjigi Kdo in kaj? Razvozlaj!, strnil Velenjčan Ambrož Kvartič.
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Osrednja občinska slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

Slavnostni govornik bo minister za kulturo Dejan Prešiček.

Program bodo pripravili učenci in učitelji Osnovne šole Mihe Pinterja Toleda.

  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljični večer za odrasle

Nekoč, pred davnimi časi, so si dolge zimske večere krajšali s pripovedovanjem zgodb. Zakaj ne bi ta običaj malce obudili? Že sedmo, pravljično, leto se bo v sodelovanju z Mariborsko knjižnico zbralo šest izjemnih pripovedovalcev, ki pripravljajo vsak svojo posebno zgodbo, s katero bodo skušali ogreti naša srca in razburkati domišljijo. Za glasbeno spremljavo bo poskrbela Veronika Gams.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Koncert učiteljev Glasbene šole Velenje

Tradicionalni koncert učiteljev velenjske glasbene šole ob Prešernovem dnevu.
  Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava "Litosfera"

Gostujoča razstava vzorcev kamnin iz študijskih zbirk Oddelka za geologijo Naravoslovno tehnične fakultete Univerze v Ljubljani.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Pehar suhih hrušk

Otroci Vrtca Velenje so se v letošnjem Cankarjevem letu v okviru projekta »Zavrtimo čas nazaj« seznanili z znanim slovenskim pesnikom in pisateljem Ivanom Cankarjem. Njegova pripoved Pehar suhih hrušk je otroke spodbudila k razmišljanju in raziskovanju načina življenja nekoč. Svoja spoznanja in doživetja te pripovedi ter njenega avtorja so upodobili v različnih tehnikah.
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Zbiranje prejetih novoletnih voščilnic

Vabimo vse posameznike, zavode, podjetja in društva, da nam odstopite novoletne voščilnice, ki ste jih prejeli ob decembrskih praznikih. Že tradicionalno bomo konec leta pripravili razstavo, na kateri imajo glavno vlogo. Naj obogatijo to bogato bero tudi vaše voščilnice, ki bi jih sicer po praznikih zavrgli. Zbiramo jih v knjižnici, lahko pa jih tudi pošljete na naš naslov. Najlepša hvala!

  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »