Ideogram fotoaparata
Mestna občina Velenje
 

Mestna občina VelenjeV središču


Društvo šaleških likovnikov se že od nekdaj rado vključuje v najrazličnejše dobrodelne akcije. Konec lanskega leta so zbirali materiale za novoletno obdarovanje nadarjenih otrok na Osnovni šoli Gustava Šiliha Velenje.

Žal pa danes pomoč potrebuje vse več ljudi. Gospodarska in finančna kriza je zelo prizadela tudi nekatere naše krajane. Vse več je oseb, ki  se znajdejo v težki situaciji, iz katere ne najdejo izhoda. V Velenju je kar nekaj mamic, ki se vsak dan sprašujejo kako bodo nahranile svoje otroke … kako jih bodo razveselile s kakšno knjigo, igračo …

V Društvu šaleških likovnikov Velenje so se zato tokrat odločili, da organizirajo dobrodelno akcijo, s katero bodo pomagali takšnim mamicam in tako na lica naših najmlajših Velenjčank in Velenjčanov narisali vsaj malo veselja in sreče.

V četrtek, 23. februarja, in v petek, 24. februarja 2012, bodo v Vili Rožle organizirali dobrodelno zbiralno akcijo.

Zbirali bodo otroško hrano z daljšim rokom uporabe (trajno mleko, čokolino, čokolade, čokoladni namazi, otroški kosmiči, piškoti …), otroška oblačila, otroško kozmetiko (zobne paste, otroška tekoča mila, šamponi), igrače (didaktične igrače, družabne igre), otroške knjige in šolske potrebščine (zvezke, svinčnike, barvice, voščenke …).

Vila Rožle bo oba dneva odprta od 10. do 12. ure dopoldan in od 14. do 16. ure popoldan. 

Vse zbrano bodo razdelili v sodelovanju s humanitarnima organizacijama Karitas in Rdeči križ Velenje.

K sodelovanju v dobrodelni akciji vabijo tudi vse Velenjčanke in Velenjčane!

 
Izdelava spletnih strani: AV studio